Akıllı tahtalar ile ilgili yardım lütfen :/

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CSonay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

CSonay

Üye
Arkadaşlar merhaba,
Ben meslek lisesinde bilişim öğretmeniyim. okulumuza akıllı tahtalar geçen yıl sonu geldi. Ağ alt yapısı döşenmedi. Btr veya formatör gibi bir görevlendirme de yapılmadı. ben de bu zamana kadar hiç akıllı tahta kullanmamıştım. internetten araştırmaya kalktım ama bi bütünlük algılayamadım. :/ okul müdürümüz akıllı tahtaları kullanmak isteyen öğretmenlere yardımcı olmamı istedi. Fakat bu tahtalar kaçıncı faz, image dedikleri olay tam olarak format gibi midir? nasıl yapılır? Tahta marka modeline ve işletim sistemi sürümüne göre bu image alma işi değişir diye okudum bir yerden. :/

Biri genel bi açıklama ile yardımcı olabilir mi lütfen. Benim şimdi bu tahtaları öğretmenlerin virüslü flashlarından ve yanlış kullanımlarından korumak için ne/neler yapmam lazım?

Hocam bence herkeste aynı sorun var.
Birincisi ve en önemlisi görevlendirmelerimiz yapılmadı.
İkincisi biz Bilişim Öğretmenleriyiz bakanlığın FATİH projesini okullarda uygulayanmasında etkin rol oynayacağız ama önce BT öğretmenlerini alalım hizmet içi eğitime tabi tutalım diyen yok. Üstelik MEM'ler hizmet içi FATİH kusları düzenliyorlar fakat okul okul öğretmenleri alıyorlar önce Bt öğretmenlerini yetiştirelim diyon yok :)
Peki tamam biz kendi kendimizi yetiştirelim ama görevlendirme de yok.
Bu nasıl iştir anlamadım gitti.

CSonay' Alıntı:
94 kişi bakmış kimse mi formatör değil btt değil. . Kimse mi bişey Bilmiyo bu konuda

Hocam kusura bakma ama okuluna tahta gelmiş, fazından haberin yok. BB'de sürekli akıllı tahtalarla ilgili yeni konular açılıyor, eski konularda mesajlar devam ediyor...2 saat zaman geçirsen konunun %80'ine hakim olursun.
İmaj hakkında kaç tane konu açılmış, kaç mesaj atılmış, sayısı belli değil. Bu kadar mesajdan sonra millete imaj meselesini sorarsan kimse uğraşmaz tabi...

myesil' Alıntı:
CSonay' Alıntı:
94 kişi bakmış kimse mi formatör değil btt değil. . Kimse mi bişey Bilmiyo bu konuda

Hocam kusura bakma ama okuluna tahta gelmiş, fazından haberin yok. BB'de sürekli akıllı tahtalarla ilgili yeni konular açılıyor, eski konularda mesajlar devam ediyor...2 saat zaman geçirsen konunun %80'ine hakim olursun.
İmaj hakkında kaç tane konu açılmış, kaç mesaj atılmış, sayısı belli değil. Bu kadar mesajdan sonra millete imaj meselesini sorarsan kimse uğraşmaz tabi...
:+1:

beş yıllık öğretmen olsam burada sizlere muhtaç olmazdım emin olun. lakin kpssden çıkmış bir öğretmenim. hiç tecrübemin olmadığı akıllı tahta gibi devlet elinin içinde olduğu bir projede kendi araştırmalarımla ulaştığım bilgiden yola çıkmak istemedim. kendi bilgisayarım değil ki yanlış bişey yaptığımda aman benim zaten diyebileyim. ayrıca ben kimseden ne yapılacağına dair adım adım bana anlatmasını da istemedim. dikkat ederseniz genel bi sıralama ile ne yapmam gerekiğini sormuştum.
insan yermek kolaydır hocam.

hocam tahtalar resimdeki tahtalardansa 2. fazdır. forumda aratırsan ya da ebada 2. faz tahtaların imajını bulabilirsin.

Ekli dosyalar

• indir.jpg
    indir.jpg
    6.5 KB · Görüntüleme: 838
bilbil' Alıntı:
hocam tahtalar resimdeki tahtalardansa 2. fazdır. forumda aratırsan ya da ebada 2. faz tahtaların imajını bulabilirsin.

hocam müdüre sordum 2. fazmış. şimdi forumda bulduğum bi imajı indiriyorum. onu flasha atıp tahtalara yüklemeyi düşünüyorum. nasıl yapacağımı araştırıyorum. ilgiliniz için teşekkürler

Hocam allah yardım etsin. Windows 8 yüklü ise 2. Faz dır. İmage işi tüm herseyi kurulmuş bir tahtanin tüm program ve ayarlarıyla alınmasıdır. Zor değildir. İmajı indirip kurayı değil İmage in alindigi programı flash cd gibi şeylerden boot etmelisin. İlgili programı açılışta çalıştırınca İmage i bulup yukleteceksin. Zor değil. Allah kolaylik versin.

Tahtalarda sıkıntı mi var neden İmage atacaksınız?

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam allah yardım etsin. Windows 8 yüklü ise 2. Faz dır. İmage işi tüm herseyi kurulmuş bir tahtanin tüm program ve ayarlarıyla alınmasıdır. Zor değildir. İmajı indirip kurayı değil İmage in alindigi programı flash cd gibi şeylerden boot etmelisin. İlgili programı açılışta çalıştırınca İmage i bulup yukleteceksin. Zor değil. Allah kolaylik versin.

Tahtalarda sıkıntı mi var neden İmage atacaksınız?

işte o soru. tahtaların hiç bir sıkıntısı yok. ama hocalar kullanmadan önce antivirüs, office vb. programları kurmak istiyorum. onları da btr olan bi arkadaşım 2. fazlara kuramazsın sistem izin vermiyo dedi. bende içinde programlar olan bi image atarsam hallolur diye düşündüm. ben hiç denemedim arkadaş öyle diyince direk başka yollara başvurdum.bir de bizim hdd ler flashlar genelde virüslü bunlari önlem almadan tahtalara takmak istemedim hocam.

hocam 2. faz ET lere admin şifresi ile istediğin programı kurabilirsin arkadaşın sistem izin vermiyor demiş galiba o admin şifresi ile girmemiş ondan. Admin şifresi ile gir bir tahtaya ne gerekli ise kur, antivirüs taraması yap, sonra Clonezilla veya acronis ile imajını al. Yeni başlıyorsun eğer zamanın da yoksa şimdilik acronis kullan forumda clonezilla ile ilgili konular ve dökümanlar var onları oku. Veya ben denemedim ama eba dan 2. faz ın iso sunu indir onu kur. İyi çalışmalar.

BBNET
Geri