Akıllı tahtaların bazılarında kablolu ve kablosuz internet çalışmıyor

Kodla Büyü

merveogrtmn

Aktif Üye
Arkadaşlar okul akıllı tahtalarından bazıları hem kablolu internete bağlanmıyor -ağ kablosu takılı değil yazıyor, hem de Fatih kablosuz ağına bağlanmıyor wifi simgesi üzerinde sarı ünlem var . Telefon internetine bağlanıyor. Nasıl çözebilirim ? Sistem odasından mı kaynaklı hem kablolu hem kablosuz neden bağlanmıyor acaba?

Son düzenleme:
Arkadaşlar okul akıllı tahtalarından bazıları hem kablolu internete bağlanmıyor -ağ kablosu takılı değil yazıyor, hem de Fatih kablosuz ağına bağlanmıyor wifi simgesi üzerinde sarı ünlem var . Telefon internetine bağlanıyor. Nasıl çözebilirim ? Sistem odasından mı kaynaklı hem kablolu hem kablosuz neden bağlanmıyor acaba?
hocam meb ağına kablosuz bağlanmak istediğiniz tüm cihazlarda ağ şifresi girildikten sonra eylem gerekiyor uyarısı alırsınız. Kullanıcı bir şekilde mebbis ya da eba hesabına bağlanarak oturum açmalı. Ancak bu şekilde kablosuz ağ kullanılabilir. Kablolu bağlantı için de ağ kablosu takılı değil uyarısı veriyor ise kat planlarına ulaşıp sistem odasını kontrol edebilirsiniz kablolar olması gereken yerde mi değil mi? en son bir de sınıf içinde bulunan access point bağlantısını kontrol edin. Ya da ben uğraşmak istemiyorum derseniz fatih.pys den arıza kaydı açın ilgili firma gelip bakar.

‘Ağ kablosu takılı değil’ uyarısı varsa, sistem odasındaki switch ışıklarını ve kabloları kontrol edin, olmazsa access point arızalı olabilir. AP arızalıysa kablolu kablosuz internet çalışmaz. Benim tahtamda aynısı vardı. AP değiştirdim hem kablolu hem kablosuz çalışıyor.

ilksms
Geri