Akıllı tahtada Wake on lan özelliği

Kodla Büyü

tuana1981

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar akıllı tahtada Wake on lan özelliğini aktif hale nasıl getirebiliriz. Tüm tahtalara netop scholl programını kurdum. Programı kurcalarken bir bölümde bilgisayara sağ tıkladığımda "Wake on lan" özelliğinin bulunduğunu gördüm. Bunu laboratuarda denedim çalıştı, ancak tahtalarda bu özelliği aktif edemedim.

BEN bilgisayarları tek tıkla açıyorum bazen öğrenciler şok oluyor :DD onları öyle görmek benimde epey hoşuma gidiyor. sonra bakıyom bazen yanıma gelip hocam bende bilgisayar öğretmeni olmak istiyom diyolar ya o daha çok hoşuma gidiyor. ama tabi nadir :)

Hocam ben tüm tahtaları biostan wake on yaptım fakat açılışta siyah ekranda ethernet kartıyla ilgili sıkıntı verdi. Açılışta ethernetten açılmaya çalıştı bilgisayar. Bir çözüm bulan varsa söylesin. Uzaktan netsupport ile tüm tahtalara ulaşabiliyorum ama açmayla ilgili sıkıntım var.

demidembo hocam Wake on lan özelliğini nasıl aktif ettiniz paylaşır mısınız? Akıllı tahtalarda biostan hangi kısımdan açıyorsunuz

demidembo' Alıntı:
Hocam ben tüm tahtaları biostan wake on yaptım fakat açılışta siyah ekranda ethernet kartıyla ilgili sıkıntı verdi. Açılışta ethernetten açılmaya çalıştı bilgisayar. Bir çözüm bulan varsa söylesin. Uzaktan netsupport ile tüm tahtalara ulaşabiliyorum ama açmayla ilgili sıkıntım var.
Hocam uzaktan nss ile tahtalara nasıl ulaşıyoruz

aynen hocam benimde var,bazı tahtalar açılıyor bazıları açılmıyor ilginç

Biostan PME özelliğini etkin yapıyorsunuz; fakat Vestele özel üretim olduğu için her zaman açılmayabiliyor... Benim labta bulunan vestel promegalar intel ethernete sahip. Wake on lan özelliğini aktif ettim. Açıl dediğim zaman açılıyor... Fakat akıllı tahtalar bazen eçılıyor bazen açılmıyor. Örneğin ayarlayın ve bilgisayarı kapatın, wake on lan çalışıyor; fakat prizdeki güç düğmesinden kapatıp tekrar açın, wake on lan sinyali gönderin açılmıyor. Windowsu açıp kapatın, wake on lan sinyali gönderin açılıyor... (Ben windows aygıt yöneticisinde ethernet kartının wake on lan özelliğini de açmıştım.) Ethernet kartının özelliklerini aygıt yöneticisinden de yapılandırabiliyorsunuz....

BBNET
Geri