Akıllı Tahta Açılmama Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ay51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ay51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumda 24 tane akıllı tahta bunların nerdeyse hepsine EBA'da mevcut olan imaj dosyasını yükledim. Time freeze ile koruma altına aldım. Ne hikmetse nasıl kullanıyorlar bilmiyorum, yeniden başlat, verileri kurtar uyarısı almaya başladım. Aynı tahtayı labda da kullanıyorum bir sıkıntı yok. Sürekli geri yükleme yapacaksam işimiz var. Ne yapabilirim? Ya da neden kaynaklanabilir?

evet aynı problemi bende yaşıyorum. ET onarım da yapmıyor. Bu hafta imaj alıp en azından kurulum süresini kısaltacağım.

arkadaşlar bu akıllı tahtalar ikide bir hata verip, mavi ekran üzerinde yeniden başlat, otomatik onarma uyarısı veriyor, ancak bu durumda dokunmatik çalışmıyor. mecburen imag dosyasını yeniden yüklüyorum program kurmalarla beraber 30 dakikamı alıyor. Siz böyle bir durumda hangi çözümleri buldunuz

ay51' Alıntı:
arkadaşlar bu akıllı tahtalar ikide bir hata verip, mavi ekran üzerinde yeniden başlat, otomatik onarma uyarısı veriyor, ancak bu durumda dokunmatik çalışmıyor. mecburen imag dosyasını yeniden yüklüyorum program kurmalarla beraber 30 dakikamı alıyor. Siz böyle bir durumda hangi çözümleri buldunuz

Aynı problemi mersin faz 2 imajında yaşıyordum.
en büyük sebebi et nin doğru yoldan kapatılmaması.
yani fişi çekiyorlar ya da butondan kapatıyorlar.
ben de baş edemedim. bu yıl eba faz2 imajını yükledim.
atak da var. ve yine time freeze de var.
şimdiye kadar çöken olmadı.

hocam aynı işlemleri bende yaptım sadece atak programı yok. O da çok önemli değil. tahminimce doğru yoldan kapatmamalarından kaynaklanmakta ya da flash bellek kaynaklı birşey düye düşünüyorum. Ancak bugün yine birinde de aynı problem yaşanmış, belli bir süre kullanırken yeniden başlat/onarım uyarısı verdiğini söylediler. sıkıldım bir değil iki değil. Her an boş vakitte olmuyor. Ancak bnm bş zamanlarımda sınıfların beden eğitimi derslerinin olduğu saatlerde sistem geri yükleme yapabiliyorum.

sorun time freeze kaynaklı olabilir diyeceksin ki bende niye hata yok onu bilemem ama daha önce benzeri sorunlar yaşadım, ayrıca etkileşimli tahtalar 10 dk da acronis ile geri yüklenebilir time freeze kurmayın bozulursa sizi çağırsınlar 10 dk da geri yükleyin sonra bazı arkadaşlar çıkıp okulda bize gereksiz, boş adam muamelesi yapıyorlar diye serzenişte bulunuyor, hata sizde adamlara sorunsuz sistem kurarsanız onlarda sana hiç ihtiyaç olmadığına inanırlar o nedenle şımarıp boş boş konuşurlar bırakın ayaklarınıza kadar gelsinler istesinler, boş verin deep freeze, time freeze felan.

ay51' Alıntı:
Arkadaşlar okulumda 24 tane akıllı tahta bunların nerdeyse hepsine EBA'da mevcut olan imaj dosyasını yükledim. Time freeze ile koruma altına aldım. Ne hikmetse nasıl kullanıyorlar bilmiyorum, yeniden başlat, verileri kurtar uyarısı almaya başladım. Aynı tahtayı labda da kullanıyorum bir sıkıntı yok. Sürekli geri yükleme yapacaksam işimiz var. Ne yapabilirim? Ya da neden kaynaklanabilir?

hep söyledim yine söylicem :) time freeze deepfreze bunların faydadan çok zararı var :) normalde fişi çekselerde pc kolay kolay çökmez ama frezee varsa çöküyo maalesef.

ademola' Alıntı:
ay51' Alıntı:

hep söyledim yine söylicem :) time freeze deepfreze bunların faydadan çok zararı var :) normalde fişi çekselerde pc kolay kolay çökmez ama frezee varsa çöküyo maalesef.

bunu 1,5 ay önce öğrenmiş olsam da saçlarımı yolmasaydım iyiydi :)
neyse ki eba imajında sıkıntı yok.

Aynı sorun bizde de var tahtalar ilk geldiğinde bir kaç eksik programı kurup acronisle imajlarını almıştık time freze de kurduk. ama neredeyse her gün 1 tahta böyle hata veriyor mavi ekranda sistem onarımı. imajları tahrada olduğu için geri yüklemesi 15 dk falan sürüyor ama yinede her gün uğraşması ve nedenini bilememek can sıkıcı nedeni yada çözümü hakkında bilgisi olan var mı

Merhaba. Arkadaşlar akıllı tahta açılışta otomatik olarak Windows u sevmiyor. Her seferinde benim klavye takarak manüel seçmen gerekiyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

toruga' Alıntı:
Merhaba. Arkadaşlar akıllı tahta açılışta otomatik olarak Windows u sevmiyor. Her seferinde benim klavye takarak manüel seçmen gerekiyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

easybcd programını windows a kurarak BCD boot dosyasını düzenleyebilirsiniz. windows u varsayışan seçip süreyi 3sn seçerseniz rahat edersiniz.

BBNET
Geri