Acill yardım:)

Kodla Büyü

burakforce

Üye
Arkadaşlar Balıkesir de btr görevlendirmesi sadece Fatih projesi olan okullara yapıldı.Aynı ilçe içinde bir okulda açık varken başka okuldan (ilçe aynı fakat köy) bil.tek. öğretmenini görevlendirme yapmadılar.Böylece ilk ve orta okullara da görevlednirme yapmadılar o okul dolmadı diye.Şimdi sorum şu olacak
fatih projesinde görev almak isteyen öğretmeni yolluk ister diye görevlendirme yapmama durumunda öğretmen hakkını nasıl ve nereye başvurarak arar?(yolluk istemem dilekçesini kabul etmiyorlar)

Dilekçeyi kabul etmemeleri doğal Çünkü hükmü yok. Dilekçe verseniz bile yolluk talep edebilirsiniz. Belediye sınırı dışından gelenler yolluk talep edebilirler. Ancak burada bazı ayrıntılar var. Örneğin ikamet yeri önemli. Görevlendirilmek istediğiniz ilçede ikamet ediyorsanız yolluk diye bir sorun olmaz.
Fakat burada amaç farklı sanırım. Yolluk talep ederler bahane. Canları istediği zaman (yandaş olmak kaydı ile) görevlendirme yapıp yolluk ödüyorlar.
İş hakkını alma noktasına gelince meşaketli bir yol. Ancak her haksızlığa uğrayan bu yolu takip etse. Haksızlığa uğrama olasılığı epey düşük olurdu.
Öncelikle görevlendirme ile ilgili koşulları taşımak kaydı ile. Bulunduğunuz okulda ders yükünüz vb. yada sizinle aynı durumda olup görevlendirilmiş, ancak siz ilçe dışı olduğunuzdan dolayı görevlendirilmediğinizi ispat edebilecekseniz.
1) ... okulunda Fatih Projesi Kapsamında görevlendirilmek istiyorum diye dilekçe verirsiniz. Ayrıca yolluk talep etmeyeceğinizi ifade edersiniz.
2) Olumsuz yanıt gelecektir. İdare Mahkemesi'ne dava açarsınız.
3) Dava lehinize sonuçlanırsa görevlendirme isteğinizi ret eden hakkında Cumhuriyet Savcılığına Görevi Kötüye kullanmaktan şikayetçi olursunuz.
Herkes bunu yaparsa hukuksuzluk azalır. Ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Neme lazım. Ya da Bal kesen parmağını yalar.(Su ve sabun yokmuş gibi) diye düşünürsek hep haksızlığa uğrarız.

BBNET
Geri