Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
acil yardım!! Okulun tüm bilgisayarları reklama yönleniyor
Arkadaşlar okuldaki tüm bilgisayar ve akıllı tahtalar da reklam çıkıyor. kaldıramadım. modemden mi kaynaklanıyor anlamadım. dnsledi değiştirdim olmadı.
Modemi resetledim. Tek bir bilgisayara taktım yeniden kurdum lakin halen aynı. Sitelerin ortasında reklam çıkıyor.Arada bir de haberyeni.com diye bir siteye yönleniyor.
Merhaba,
Linkini verdiğiniz sitede yorum yapan arkadaşlar birisi :
"ÇÖZÜLDÜÜÜÜÜÜÜÜ notebooku 3 kez format attıktan sonra çözümü buldum, cep telefonlarından da farklı sitelere yönlenmesi bilgisayar virüsü olmadığını gösteriyordu, modemininizin giriş şifresi admin ttnet yada admin admin ise bir şekilde modeminizin açık portları üzerinden birşeyler kaydedip yönlendirme yapıyorlar, modemi resetledim ve giriş şifresini değiştirdim sorun çözüldü.
geçmiş olsun…"
şeklinde bir yorum yapmış. Aynı yöntemi sizde denediniz mi?
Böyle durumlarda öncelikle yönlendirme sorununu çözmek için Hosts dosyasının güncellenmesi, modem ve internet ayarlarının varsayılan ayarlara getirilmesi lazım. Sonrasında güvenlik taramaları da yapmakta fayda var.
Eğer Loglama yöntemi biliniyorsa bu problemler Loglarda da görülüyor. Ve uygun düzeltme adımları yapılabiliyor.