Acil Yardım okulumuzda İnternet Sorunu

Kodla Büyü

didem.2202

Site Gezgini
Mesajlar
68
Merhaba Arkadaşlar,

Van Gevaş'ta bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Okulda internetin dağıtımı yapılırken kablolar binanın dışından olacak şekilde pencerelerin kenarlarına sıkıştırılarak odalardan odalara gönderilmiş. Modemimiz müdürün odasında ve BT sınıfına interneti götürmek için 3 tane swich kullanılmış. Kablolar karmakarışık bir şekilde pencerelerin köşelerine sıkıştırılmış olarak gidiyor ve çoğu da zarar görmüş.

Okulda kablonun dağıtım şekli şu şekilde:
Modem müdürün odasında bir swich yardımıyla öğretmenler odasına
öğretmenler odasından swich ile fen laboratuvarına
fen laboratuvarından yine swich ile Bt sınıfına

Sorun şu ki şu anda BT sınıfında ve fen laboratuvarında internet hiç yok. Öğretmenler odasındaki internet de bazen geliyor bazen gelmiyor. Hatta bazen öğretmenler odasının interneti geldiği zaman müdürün interneti gidiyor :?

Arkadaşlar bu durumda ne yapabiliriz? ben müdüre kabloları düzgün bir şekilde okulun içinden dağıtmayı teklif ettim. Ama müdür bey maddi olanakların kısıtlı olmasından dolayı bunu ancak kendi imkanlarımızla yapabileceğimizi söyledi (benim hayalim bir teknik servisin bu işi halletmeseydi :/)
 
Hocam tüm bilgisayarlara sırayla IP numarası ver. (aynı hatta bağlı tüm bilgisayarlara vermen lazım)192.168.2.110 gibi ve sırayla git. 111,112. Ip alamadığı için internet gelmeyebilir.
 
Hocam tüm bilgisayarlara sırayla IP numarası ver. (aynı hatta bağlı tüm bilgisayarlara vermen lazım)192.168.2.110 gibi ve sırayla git. 111,112. Ip alamadığı için internet gelmeyebilir.

hocam ip çakışması olsa hata vermez miydi
 
Merhaba;


O kadar switch e cisco cihaz koysanız napsın :).

hocam Öncelikle switchleri azaltacak bir çözüm üretin. Hiç olmazsa Modeminizden Switchlere birer data kablosu çekin ve aradaki switch atlamalarından kurtulun. Modemden switchlere giden kabloların ezik olmamasına dikkat edin. Sonrasında makine isimlerinin aynı olmadığından emin olun. Switchlerinizi teker teker açın Sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. İyi çalışmalar.
 
BBNET
Geri
Üst