acil: kayıp olan tableti bulma imkanımız var mı

Kodla Büyü

formator_55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar; öğrencilerden biri tableti okulda kaybetti. birisi almış da olabilir. bizim yapabileceğimiz bir şey var mı ? tableti pasif hale getirme ya da yerini tespit etme gibi. eba gov tr de kayıp çalıntı bildirecek yer de yok. bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen...

Hocam olayı emniyete intikal ettiriniz. Tutanak tutturun. benim bildiğim yerini tespit eden bi teknoloji yok tablette.

çalınmaya karşı önlemlerden bahsediliyordu. takip ediliyor falan deniliyordu. bir şey yok mu yani.

hocam sırasıyla yapmanız gerekenler şunlar:
1. Emniyete gidip tutanak tutturun.
2. Fatih projesi ile ilgili bölüme konuyla ilgili mail atın. (tutanak tutturduğunuzu bildirin)
3. Size bir koordinat verecekler. (Tabletin koordinatı)
4. Polisle o koordinata gidip tableti alacak ve işlemler.

sand_storm' Alıntı:
2. Fatih projesi ile ilgili bölüme konuyla ilgili mail atın. (tutanak tutturduğunuzu bildirin)

Amerikan polisiye filmi gibi anlatmışsın hocam. :) Koordinat verecekler derken tabletin en son internete bağlandığı yerin koordinatı mı yoksa içerisindeki GPS ile ilgili bir özellik mi var.GPS kapalı da olsa koordinat bulunabiliyor mu

benim başıma da aynısı geldi sınıftan tabletin biri yürümüş sınıf panosuna tabletin Mac adresi alınmış ve emniyete bildirilecektir ve yeri tesbit edilecektir diye yazı astım ertesi gün sınıf dolabından çıkıvermiş tablet

biltek99' Alıntı:
sand_storm' Alıntı:

Amerikan polisiye filmi gibi anlatmışsın hocam. :) Koordinat verecekler derken tabletin en son internete bağlandığı yerin koordinatı mı yoksa içerisindeki GPS ile ilgili bir özellik mi var.GPS kapalı da olsa koordinat bulunabiliyor mu

ayrıca pek te farkı yok tu hocam; o anı yaşayan biri olarak.

kayıp yada çalınma durumunda tabletleri aktivasyon öncesine getirebilir miyiz yani kilitleme ya da açılmama durumu mün kün müdür tabletler uzaktan pasif hale getirilebilir mi bilgisi olan arkadaşlar 972201@meb.k12.tr den paylaşırsa sevinirim

mert_aylan' Alıntı:
benim başıma da aynısı geldi sınıftan tabletin biri yürümüş sınıf panosuna tabletin Mac adresi alınmış ve emniyete bildirilecektir ve yeri tesbit edilecektir diye yazı astım ertesi gün sınıf dolabından çıkıvermiş tablet
tabletlerin mac adresi eba kokpitin içinde serinoya göre bulduğumuzda sistemden bizde bulabiliyoruz onu direk emniyete versek olur mu ki acaba

Hocam takip için google playde kaybolan tabletin gmailini açın haritalar bölümünde yaklaşık yeriyle ilgili bilgi veriyor. Bu sayede takibi gerçekleştirebilirsiniz. tabi tablet açıksa ve resetlenmediyse.

sand_storm' Alıntı:
sen herhalde bi 50 yıl sonrasında yaşıyorsun :)

Arkadaşlar bizde de bir tane çalınma olayı oldu. PYBS sistemine işleyeceğiz. Okulda çalındığı için tutanak tuttuk.
Benim merak ettiğim tableti çalındıktan sonra bulunan oldu mu? Polis veya PYBS sistemine olayları intikal ettirenler bir sonuç alabildiler mi?

sand_storm' Alıntı:

Hocam keşke dediğiniz gibi olsa. Türkiye' de siz polisin bu işle uğraşacağını mı sanıyorsunuz? Mümkün değil. Elinle gösteriyorsun hırsız bu diyorsun kanıtın var mı, iftira atıyorsun diye atar yapıyor adamlar.

Kayseri' de evimize hırsız girdi biz yokken, şüphelendiklerimizi söyledik, ispat lazım, şahit lazım, zaten çok birşey olmamış, siz bu işi kurcalamayın, mahkemeye verirseniz başınız yanar gibi neler duyduk

Sizde tabletin gps' den bulacaklar diyorsunuz, :))

Türkiye' de emniyet teşkilatının kesinlikle sözleşmeli hale getirilmesi lazım, o kadar kötü davranıyorlar ki adamlar ( istisnaları hariç tutuyorum, ekmeğini helal yolla kazananları)- aynı şey Meb de de geçerli bence--

Saygılar

Hocam aslında telefona benzer yöntemi var tabiki ilk önce telefonlardaki gibi IMEI numarasını isteyecekler sizden ürünün kodu onu bildirin daha sonra bir kaç program onları kullanabilrisnz.

Kod:
http://nasilyapalim.com/kaybolancalinan-android-nasil-bulunur.html

Bu programları üst düzey bir androide bir telefona yükleyip bakabilrisinz ama pek fazla işe yaradğını bilmyroum bir deneyin görün.
Bide bulabilmenz için adamlar sizin tabletten internete girmesi gerekiyor gi gpsden tespit edileblsn

https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroidlost
https://play.google.com/store/apps/deta ... labs.planb
https://play.google.com/store/apps/deta ... smyandroid
https://play.google.com/store/apps/deta ... ft&feature

cromdan o cihazdaki oturumu açıyosun.oturum açıldıktan sonra google'a " android device manager" yazıyosun tak buluyo :+1:

Bizim öğrenci de serviste kaybetmiş tabletini. Google hesabın da hatırlamıyor. Hatta o ne dedi sorduğumda :? Nasıl olsa bilgisayarla ilgili teknoloji ile ilgili her şeyi biliyorlar! diye pek birşey söylemedim. Peki nasıl bulunacak bu tablet başka hiç yolu yok mu? Yazık oldu.

BBNET
Geri