acil öneri dizel flunce mi dizel coralla mı 2012

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaşlar acil fikirlerinize ihtiyacım var,

ikiside özellik olarak full modeli
fluence 49000
coralla 54000

tereddütüm biri reno olması diğeri forumlardaki konularda dizel corollaları kötülmeleri

öneri fikir lütfen

kesinlikle corolla diyorum,toyota kalitesi bakımında renault a fark atar, malzeme kalitesi,sürüş konforunu fazla önemsemem derseniz fluence de gayet iyi bir biçimde binebilirsiniz.

Hocam bildiğim kadarıyla corolla 1.4d lerin kasa motora ağır geliyor. Perfomansı önemseyen bir sürücüysen seni tatmin etmeyebilir. Ayrıca yeni kasa corolla dizel otomatiklerde hız sabitleyici yok, eğer bu aradığın bir özellikse ona da dikkat etmeni öneririm. 2012 fluence dizel otomatik full ile kısa süreli tecrübem oldu, çok iyi bir ivmelenmesi var.
yakıt ekonomisi konusunda ise ikisi de oldukça başarılı diye biliyorum.

hocam bende çok kararsızım, ama coralla ağır basıyor,

ama forumlardaki coralla şanzıman arızası beni çekindiriyor.

fluence alın bence.. Dizel corolla için iyi şeyler söylemiyorlar ve parçaları da reno dan daha pahalı.. Eniştemdeki 2009 dizel corolla 3 kere turbo patlattı.. Kasa ağır olduğu için yüklenmeye gelmiyor. Turbonun tamiri 800 tl tutuyor. Reno da daha uyguna bulursunuz bu tür parçaları..

kesinlikle corolla. fluence bence c segmenti bile olamaz coralla d standartlarına uygun. motor olarakta fluence yi bilmem ama corolla düzenli bakılırsa 300000 bini devirir.

ikisinide kullandim esasında ikisindende keyif aldım ama ikisininde tipini sevmiyorum corolla nispeten fluence e göre daha estetik bir araç.. 1.4 d 4d motor güzel bir motor ortalama bir kullanici için gayet yeterli yok yağ yakıyormuş falan diyenlere aldırmayın işkembeden sallıyorlar... Turbo sıkıntısı bilinçsiz kullanıcıdan kaynaklanır bazı adamlara mercedesi versen onunda turbosunu itina ile eline verir hocam.. şanzuman olarak emin değilim ama toyota bu konuda renodan daha iyidir... zaten şanzumandan kafam ağrımasın diyorsam ya mercedes yada hondaya bineceksin hocam..

kaybil' Alıntı:
ikisinide kullandim esasında ikisindende keyif aldım ama ikisininde tipini sevmiyorum corolla nispeten fluence e göre daha estetik bir araç.. 1.4 d 4d motor güzel bir motor ortalama bir kullanici için gayet yeterli yok yağ yakıyormuş falan diyenlere aldırmayın işkembeden sallıyorlar... Turbo sıkıntısı bilinçsiz kullanıcıdan kaynaklanır bazı adamlara mercedesi versen onunda turbosunu itina ile eline verir hocam.. şanzuman olarak emin değilim ama toyota bu konuda renodan daha iyidir... zaten şanzumandan kafam ağrımasın diyorsam ya mercedes yada hondaya bineceksin hocam..
Katılıyorum, kesinlikle corolla.

2012 model full EDC DCI fluence kullaniyorum. Aile arabası olarak ta tam bir F\P aracı Türkiye de....Ben de çok arastirmistim.Ayrıca Renault F1 de olan bir firma ve motorda suan binek araclarda da DCI motoru BMW, NİSSAN kullaniyor EDC şanzıman da gayet sorunsuz... Bi takside 500.000 km ye yakın bi rakam gormustum ;) Tabi Görsellik kişiden kişiye değişir ama bakım, yedek parça fiyati sonrası da bu işin maliyetini hesaplamak lazım.

2015 dizel otomatik corolla araç kullanıyorum. Vites yarı otomatik olduğu için geçişler sarsıntılıdır. Alırken yarı otomatik nedir ne değildir bilmen gerekir. Ben daha önce easytronic kullandığım için yarı otomatiklerin nasıl kullanılması gerektiğini biliyordum. Aracımdan ben Allah nazarlardan saklasın gayet memnunum. Yalnız 2010-2012 arasındaki modellerde yağ yakma sorunu vardı. Hatta o dönemlerde cumhurbaşkanımız yanlış hatırlamıyorsam toyota bu ayıbını örtmeli demişti. Sonrasında toyota araçlarını çağırıp ücretsiz olarak bu sorunlarıda halletmiştir. Servis olarak memnunum. Araçlarının arkalarında duruyorlar. Otomatik vitesinden korkmanıza gerek yok. Eğer kullanırken bazı hususlara dikkat ederseniz, hiçbir problem yaşamazsınız.

BBNET
Geri