Access Pointler nasıl aktif ediliyor ?

Kodla Büyü

uysal_rockci

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar access pointlerin aktif edileceği yok, biz kendimiz aktifleştirmek istiyoruz.

Cisco marka AP'leri nasıl ayarlayacağız acaba.
Bir tanesini söktüm odama getirdim , console portu filan var , Nete baktım bir program yardımıyla çeşitli komutlar ayarlanıyor.
domain , host vs...
zannedersem tabletleri tek tek etki alanına eklemek için böyle bir model seçmişler ama nasıl ayarlayacağız bunu :)

Herşeyi de biz yapmayacağız hocam. AP ler uzaktan etkinleştirelecek fiber bağlantı geldiğinde.Bizimle ilgili bir durum değil.

gececiler' Alıntı:
Tahtanin arkasindaki seyi nasil soktun ya
+1

gececiler' Alıntı:
Tahtanin arkasindaki seyi nasil soktun ya

Yeşil Tahtanin üst kısmında iki tane vida var onları açtığınızda, yeşil tahtada diğer tarafa doğru kaydırılabiliyor. kaydırdıktan sonda access point cihazını yerinden çıkarabiliyorsunuz.

Access pointlerle ilgili bir gelişme olduğunda paylaşır mısınız?
Şuan aktif olarak kullanan okullar var mı?

arkadaşlar bilgiğim kadarıyla acsess pointler okuldaki etileşimli tahtalara internet sağlamak öğrencilere verilecek tabletlerle iletişim kurmak için var.Anlamadığım internete wireless ile bazı tahtlar girebiliyor.ağ üzerindende tabletler iletişim kurulabilir diye tahmin ediyorum.Peki acsess pointlerin görevleri ve can alıcı asıl görevleri nedir ? nasıl istifade edecez.

delphe01' Alıntı:
arkadaşlar bilgiğim kadarıyla acsess pointler okuldaki etileşimli tahtalara internet sağlamak öğrencilere verilecek tabletlerle iletişim kurmak için var.Anlamadığım internete wireless ile bazı tahtlar girebiliyor.ağ üzerindende tabletler iletişim kurulabilir diye tahmin ediyorum.Peki acsess pointlerin görevleri ve can alıcı asıl görevleri nedir ? nasıl istifade edecez.

yeni geldiğim okulda da bazı tahtalar wireless üzerinden internete giriyor,
kim ayarlamış, nasıl ayarlamış hiç bilmiyorum

birde f@tih ve aktivasyon diye 2 çeşit yayın var bunların ne farkı var bilen varmı arkadaşlar?

Bu access pointleri nasıl aktifleştireceğiz bununla ilgili bilgi var mı arkadaşlar. Bize fiber net geldi ama tahtalar yayın yapmıyor.

Üzerinden 1 yıl geçti, canım access pointler yatıyor hala boş yere.

Ankara'yı aradım uzaktan etkinleştirilecek aman hocam sen dokunma diyor.
Yau arkadaş , bekle bekle nereye kadar , belki bozuk cihazları taktılar gittiler ne olduğu belli değil. Fiberler zaten yalan oldu. TTNet fibere internet veremiyor.
Topu birbirine atıyorlar hep.

Cisco eğitimi alan varsa onlar biraz kurcalasın bari, niyeti bozdum ben becerebilsem kuracağım ama console vs. üzerinden alete bağlanamadım bile, bulduğum hiç bir komuta cevap vermiyor cihaz.

Cisco müşteri hizmetlerini aradım , cihazlar doğrudan bizden alınmamış. O yüzden ücretli yardım ederiz gelir saatlik ücret yazarız filan dediler. Aldığınız firma ile görüşün onlar bize yönlendirebilir belki, anlaşmamız vardır diyor.
Hangi firmadan alındığı da belli degil.
Geçen sene ikinci dönem sinir ettiler beni. Taktım cihazı yerine. kalsın orada.

uysal_rockci' Alıntı:
Üzerinden 1 yıl geçti, canım access pointler yatıyor hala boş yere.

Ankara'yı aradım uzaktan etkinleştirilecek aman hocam sen dokunma diyor.
Yau arkadaş , bekle bekle nereye kadar , belki bozuk cihazları taktılar gittiler ne olduğu belli değil. Fiberler zaten yalan oldu. TTNet fibere internet veremiyor.
Topu birbirine atıyorlar hep.

Cisco eğitimi alan varsa onlar biraz kurcalasın bari, niyeti bozdum ben becerebilsem kuracağım ama console vs. üzerinden alete bağlanamadım bile, bulduğum hiç bir komuta cevap vermiyor cihaz.

Cisco müşteri hizmetlerini aradım , cihazlar doğrudan bizden alınmamış. O yüzden ücretli yardım ederiz gelir saatlik ücret yazarız filan dediler. Aldığınız firma ile görüşün onlar bize yönlendirebilir belki, anlaşmamız vardır diyor.
Hangi firmadan alındığı da belli degil.
Geçen sene ikinci dönem sinir ettiler beni. Taktım cihazı yerine. kalsın orada.
Fiber 2 senede anca geldi access pointleri aktifleştireyim dedim ama sanırım bizim yapacağımız bir şey yok kendileri bilir artık. :sleep:

Bugün okula gelmişler ben yoktum. Fiber 1-2 hafta içinde kurulacak denilmiş... Bursa..

Bu konuda eogrenimde veya resmi bir fatih projesi sayfasında da bir haber, bilgi bulamadım. nereye kadar beklenecek.

bizim okula fiber dün itibariyle baglandı.. bundan sonraki adım nedir acaba bilen var mı.. accesspointlerin aktive edilmesini mi bekleyeceğiz?? diğer bir sorum da gelen fiber neti nasıl kablosuz olarak saglayacağız..:)

gulsen_13' Alıntı:
bizim okula fiber dün itibariyle baglandı.. bundan sonraki adım nedir acaba bilen var mı.. accesspointlerin aktive edilmesini mi bekleyeceğiz?? diğer bir sorum da gelen fiber neti nasıl kablosuz olarak saglayacağız..:)

tahtalar üzerindeki accesspointen hocam. modem usulu mü yapmak istiyorsunuz

Tahtaların içine monte edilen AP cihazları Telekom ve Innova ile yapılan ek bir içerik ve erişim ihalesi ile birlikte tahta içlerinden sökülerek Faz 2 de belirtilen şekilde sınıf tahta duvarına monte edilecektir.
Cihazlarla birlikte okuldaki fiber internet de hizmete alınacak.
Bu arada AP cihazlarının poe desteği ile çalışabilmesi istenmiş ve bunun için Swichlerin değiştirilmesi gerekiyormuş. Budurmda tahta içindeki bir dolu AP adaptörü de boşa çıkaca. Bunları birer tutanak ile teslim alınması gerekecek.
Fakat swichklerin yurt dışından gelmesi 70 gün gibi bir süre alacağı için önceliklki olarak AP cihazları taşeron firmalarca sökülüp sınıf üst kısmındaki kanalın altına monte ediliyor. Bugünden itibarem 30 güne yakın bir süre içerisinden tamamlanması bekleniyor.Emir en yüksek makamdan gelmiş ve Seçimden önce mutlaka Faz 1 okullarında
İstanbul Maltepe'de bu işlemin başlandığı haberini aldık. Bakalım ne hızla tamamlanacak.

Tabletli eğitimin başlaması emredilmiş.

Ne diyelim inşallah.

gulsen_13' Alıntı:

cevapları bekliyorummm :)

nisan ayında fiber bağlantıya geçenler şu an a.p.leri kullanıyorlar mı acaba. bu konuda geri dönüt istiyoruz.

BBNET
Geri