Access Point'e kablosuz bağlanmak istiyorum.

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar,
okulumda 1 adet AirTies RT-205 Modem ve 4 adet AirTies AP-302 var,
modemden AP1, AP2 ve AP4 e cat5 ile kablo çektim, AP lere IP atadım, ve AP leri 'mesh' olarak tanıttım,
sistem çok güzel işliyor,
sorunum şu,
AP3 çok ters yerde kalıyor kendisine kablo çekemiyorum,
bu AP3 ün interneti diğer AP(1,2,4) ten kablosuz çekmesini istiyorum,
'mesh, erişim noktası, köprü' seçenekleri var AP ayarlarında,

Ekli dosyalar

• Untitled 3.jpg
    Untitled 3.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 625
tp linkte universal repeater yapman lazımdı ama senin seçeneklerden aslında en mantıklısı mesh. ama sen kabloluları mesh yapınca sistem çalışmış onların access point(erişim noktası) olması gerekmiyor mu?
bence böyle yap. kabloluları erişim noktası, kablosuzu kendisine en yakın olandan almak koşuluyla mesh yap. bu arada şifre yapacaksan wep şifre olmalı.

serdemir' Alıntı:
tp linkte universal repeater yapman lazımdı ama senin seçeneklerden aslında en mantıklısı mesh. ama sen kabloluları mesh yapınca sistem çalışmış onların access point(erişim noktası) olması gerekmiyor mu?
bence böyle yap. kabloluları erişim noktası, kablosuzu kendisine en yakın olandan almak koşuluyla mesh yap. bu arada şifre yapacaksan wep şifre olmalı.
konu hakkında çok bilgim yok hocam öncelikle belirteyim,
sanırım,
modemden direk kablo çektiğim AP leri 'Erişim noktası' yapmak gerektiğini söylüyorsun, uygun olanı bu mudur?
cat5 çekmediğim AP3 üde mesh olarak ayarlıyım diyorsun?

bide benim AirTies AP-302 de universal repeater özelliği yok sanırım,(erişim noktası,mesh,köprü) yazıyor.
gerçi ne olduğunu tam anlamadımya.

birarti1' Alıntı:
modemden direk kablo çektiğim AP leri 'Erişim noktası' yapmak gerektiğini söylüyorsun, uygun olanı bu mudur?
cat5 çekmediğim AP3 üde mesh olarak ayarlıyım diyorsun?

bide benim AirTies AP-302 de universal repeater özelliği yok sanırım,(erişim noktası,mesh,köprü) yazıyor.
gerçi ne olduğunu tam anlamadımya.
Evet hocam böyle deneyin. Bizde tp-link olduğu için kablosuz genişletme yaparken universal repeater yapıyorum. elimde fazladan airties router modem vardı, evin içinde sinyal kuvvetlendirmek için kullanırken dediğiniz gibi mesh yapıyordum (kablosuz). Kablolu olanları access point (türkçesi zaten erişim noktası) yapıyorsunuz. Unutmayın şifreleme yapacaksanız wep şifreleme yapacaksınız.
Not1: Cihazların ayarlarını yaparken hepsini tek tek bilgisayarınıza bağlayarak yapın.
Not2: Mesh türü Sinyal güçlendirici sayısı arttıkça sorun da artıyor. Çakışmalar, kilitlenmeler artıyor. İmkanınız varsa tümüne kablo çekerek erişim noktası yapın.

BBNET
Geri