Access point sorunu

Kodla Büyü

mert02

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar modem(1 port) den switch e, switch den access point(1 port) e gelecek şekilde kablolu ve kablosuz internet kullanıyorum. daha önce düzgün çalışan access point bu aralar wireless ile sınırlı bağlantı göstermeye başladı. İşin ilginç yanı switch den gelen kabloyu bilgisayara takınca sorun yok nete giriyor ama access pointe takınca ayarlarını düzgün bi şekilde yapmama rağmen bağlanmıyor.Bilgisayardan kablo ile internete bağlandığım için switchde sorun yok gibi. Access point ethernet girişi bozuk diye düşündüm ama kabloyu takınca ışığı yanıyor çekince sönüyor yani normal bi sorun yok gibi. firmware yükselttim, kaç defa resetledim bi türlü interneti acces pointten wirelessle alamadım şuanda switchden aldığım kablo ile yazıyorum

modem ip:192.168.1.1 dhcp açık
acces point ip: 192.168.0.254 dhcp kapalı

sizce sorun neden kaynaklanmaktadır işin içinden çıkamadım bi türlü

iyi geceler

AP'yi eğer WEB isimli Ethernet portundan bağlamadıysanız IP adresini 192.168.0.254 değil 192.168.1.254, varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 olarak ayarlayıp, deneyin.

yakuphan' Alıntı:
AP'yi eğer WEB isimli Ethernet portundan bağlamadıysanız IP adresini 192.168.0.254 değil 192.168.1.254, varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 olarak ayarlayıp, deneyin.

Hocam AP tek port lu onda da ethernet yazıyor. AP yi ve modemi dediğiniz ip adresleri ile de denedim sonuç aynı oldu hatta modemden ip alsın dedim dinamik ip yaptım ama modemden ip almadı. Sanki hiç bağlantı yapmamışım gibi davranıyor. Dediğim gibi AP nin ethernet portu bozuk diycem ama kabloyu takınca ışığı yanıyor çekince sonüyor. kablo bozuk diycem pc den internete bağlanıyorum.

BBNET
Geri