Acces Pointle Wireless Sinyal Gücünü Arttırma?

Kodla Büyü

AsilTurk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar;
Okulda 1. Katta modem 2. Katta Access Point, 3. Katta idareciler var.
Access pointle kablo çekmeden 2. Kata gelen sinyali, 3. Kata güçlendirip nasıl gönderebilirim? Yardım ederseniz çok memnun olurum yarın bu işle meşkul olacam gibi görünüyor.

3. kata bir access point alacak ve onu repeater olarak tanımlarsanız tam da dediğiniz işlem gerçekleşir.

acses point 300 luk al yoksa hızlı olmaz gerçi idarecilerin wifi sinyal alması için ne kullanacaksın oda onemli

Bende tp link ap kullanıyorum. Universal repetar çok iyi iş görüyor. Hemde wpa2 desteği var. Ama unutulmaması gereken şey ping watch dog özelliğini açık tutmalısınız.Aksi halde çok sık ağdan kopmalar yaşarsınız.

ilk3r' Alıntı:
Bende tp link ap kullanıyorum. Universal repetar çok iyi iş görüyor. Hemde wpa2 desteği var. Ama unutulmaması gereken şey ping watch dog özelliğini açık tutmalısınız.Aksi halde çok sık ağdan kopmalar yaşarsınız.
Yaklaşık 2,5 senedir bu şekilde çalışıyordu cihazlar. Bilgisayar ve ap sayısı arttıkça sıkıntı çıkartmaya başladı. Kablo çekip Access Point yaptık hala bi sıkıntı var ama çözemedim daha. Ama kararlıyım Access Point özelliği ile ve kablo ile bağlamaya

Bendede arada sırada modem sapıtabiliyor hafta da bir kere yeniden başlatınca daha sağlıklı çalışıyor.

arkadaşlar bende tam bu ap ile ilgili konu açacaktım. ama bu konuyu görünce kirlilik olmasın diye buraya yazmak istedim. Konuyu açan arkadaşın izniyle bir iki soru sormak istiyorum.

2 tane tp link ap olarak kullanılacak bunların ikisine de aynı ip numarası mı vermem gerekiyor yoksa farklı ip ler mi vermem gerekiyor.
ap lerin arkasında bir güç yuvası bir de Ethernet kablo girişi var. ap olarak ayarladıktan sonra Ethernet girişine kablo takmak gerekiyor mu yoksa sadece güç kablosunu takmamız yeterli midir sinyalin güçlendirilmesi için.

2 tane tp link ap olarak kullanılacak bunların ikisine de aynı ip numarası mı vermem gerekiyor yoksa farklı ip ler mi vermem gerekiyor.
Aynı ağ ortamında aynı IP'yi iki cihaza veremezsiniz. AP'lerden birine 192.168.1.250 verdiyseniz diğerine 192.168.1.251 verin.
ap lerin arkasında bir güç yuvası bir de Ethernet kablo girişi var. ap olarak ayarladıktan sonra Ethernet girişine kablo takmak gerekiyor mu yoksa sadece güç kablosunu takmamız yeterli midir sinyalin güçlendirilmesi için.
AP'nin IP'sini verip, repeater olarak ayarladıysanız, ethernet kablosuna gerek kalmaz. Zaten amaç, kablosuz bağlantının sınırlarını genişletmek, eğer bir kablo çekmek gerekseydi, repeater olarak kullanmaya gerek kalmazdı. Ayarları yaptıktan sonra sadece güç kablosunu takmanız yeterli.

yakuphan' Alıntı:
Aynı ağ ortamında aynı IP'yi iki cihaza veremezsiniz. AP'lerden birine 192.168.1.250 verdiyseniz diğerine 192.168.1.251 verin.
AP'nin IP'sini verip, repeater olarak ayarladıysanız, ethernet kablosuna gerek kalmaz. Zaten amaç, kablosuz bağlantının sınırlarını genişletmek, eğer bir kablo çekmek gerekseydi, repeater olarak kullanmaya gerek kalmazdı. Ayarları yaptıktan sonra sadece güç kablosunu takmanız yeterli.

cevap için tşk ederim. normalde aynı ağda aynı ip e sahip iki cihaz olmaz biliyorum ama söz konusu ap olunca belki oluyordur diye pek emin olamadım. tekrardan tşk ederim.

Bu cihaz ile kablosuz alıp , kablolu ve kablosuz dağıtabilirsiniz.

Arkadaşlar iyi günler. iki tane aynı marka model tp var. bu tp lerin ayarlamalarını kendi programı ile yapabiliyorum ancak. diğer şekilde modem arayüzü diye bişey yok gelmiyor. bu tpler tanımlı olarak 192.168.1.254 olarak fabrika çıkışlı. birine sondaki değeri 253 yapmaya çalışıyorum hata veriyor. arayüz gelmediği için kendi yazılımı ile ayarlamaya çalışıyorum. ama olmuyor. 2 tp ye aynı ip değerini vermek zorunda kalıyorum. ve ayrıca bu iki tp birbirine kablo ile bağlı. aynı ip e sahip ve kablo ile bağlıyken modemden uzakta olan ile internete giremiyorum şifre hatası veriyor. bu tpler ile ilgili ne yapabilirim.

BBNET
Geri