AİHL Hazırlık Sınıfındaki Bilişim Tek. ve Yazılım Dersi Materyalleri

Kodla Büyü

horozerk

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, bünyesinde hem ortaokul ve hem lise barındıran bir imam hatip lisesinde çalışıyorum, önceden sadece ortaokulda seçmeli derslere giriyordum bu sene hazırlık sınıflarında Bilişim Tek. ve Yazılım Dersi haftada 3 saat zorunlu olmuş, o derslere gireceğim. Programını incelediğim kadarıyla algoritma ve programlama konuları var, sanırım Anadolu ve Fen Liselerinin Hazırlık sınıflarında önceden de olan bir ders, sizler bu derslerde neler yapıyorsunuz ve hangi kaynaklardan, materyallerden yararlanıyorsunuz?

Teşekkürler.

Kaynak yok hocam. Kazanımlara bakıp kendi kaynağınızı kendiniz yataracaksınız. Derste telefonumdan slayt açığ dersi işlemek beni sinirlendiriyor ancak takmamayı öğrendim.

Ben de aynı durumdayım yana yakıla kaynak arıyorum ama kur 1 var algoritma ve programlamaya giriş onu kullanabilirmişiz ama yıllık planı nasıl hazırlayacağım bir sene boyunca onu mu işlemem gerekiyor ? programlama dilleri var sonraki modül ve en sonda da yapay zeka var . Algoritma nın bu kadar anlatılmasına gerek var mı? sonrasında programlama dillerinden birini vermektense yapay zeka işlemek daha mantıklı gibi yani kod mantığı anlatılabilir ama çok detaylı verilmeli mi? Zaten zamanımız da yok gerçi ama Kafam karman çorman bir de sadece bu yıl dersi alacaklar diğer kademelerde olmayacak . İlk kez lisedeyim ve doğru bir yönlendirme yapamamaktan çekiniyorum

Son düzenleme:
Bu sene bende ilk defa böyle bir iş yapacağım. Ders tamamlama olarak bir Proje AİHL 'ye gideceğim.
Aynı ders için araştırma yapınca, sadece Öğretim programı çıkıyor.

Haftalık 3 saatten Yılda 108 saat ders yapacağız. Öğretim programına göre Algoritmaya giriş 72 saat.
Şu anda;
Arada bir şeyleri atlayıp, bazı yerleri hızlı gidip, ilk dönem Algoritmayı bitireyim. ikinci dönemde bir programlama dili ile uygulamalar yapayım diye düşünüyorum.
İleride farklı düşünebilirim. :)

Öğretim Programı ==> https://meslek.meb.gov.tr/upload/krl/Secmeli_Dersler/Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2023-109.pdf

ilksms
Geri