Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar 15+1 xp kurulu bir lab ım var. Bu ağ da dosya paylaşımı ve geri toplanmasını rahatlıkla yapabileceğim bir program var mı?
Artık xp'nin ağ da dosya paylaşımı işi çok sıktı. Sürekli problem çıkarıyor.
Labda kontrol için net support kullanıyorsanız, programın içinde var. ben Word, excel yolluyorum sonra topluyorum. uzantı adını kullanarak yapılabiliyor.
hocam NSS yi kullanıyorum dosya dağıtımı var, fakat toplanmasını göremedim bi türlü. NSS 11 miş versiyonu. Var mı bu versiyonda?
"uzantı adını kullanarak yapılabiliyor." Nasıl yani?
hocam adım adım anlatmam gerekirse;
1-Öncelikle bilgisayarımıza sabit bir ip adresi veriyoruz.
2-Kendi bilgisayarınıza XAMPP serveri kuruyoruz.
3-Daha sonra eğer php biliyorsak bir dosya yükleme sayfası hazırlıyoruz bilmiyorsak internetten buluyoruz. (Bu sayfayı daha genel amaçlar için de kullanabiliriz, örneğin öğrencilerimizle paylaşmak istediğimiz faydalı web adresleri, e-kitap linkleri, dağıtacağımız belge-dosya varsa onu koymak için veya lokal bir websitesi gibi düşünebiliriz.)
4-Daha sonra hazırladığımız sayfa adresini öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Burada her bilgisayarın masaustune "dosya gönder" başlığında hazıradığımız sayfa için kısayolu ekleyebiliriz. Adresimiz örneğin şu şekilde oluyor: http://192.168.1.100/bt
5- Öğrenciler bu adresten gözat'a tıklayıp seçtiği dosyayı gönderiyorlar. Dosyalar bilgisayarımızda depolanıyor.
Kafanıza takılan bir kısım varsa ayrıntılandırabilirim. Ayrıca makinamız devamlı açık kalacaksa, modemimiz de destekliyorsa hazırladığımız bu siteyi veya sayfayı internete de açabiliriz.