Ağ da dosya paylaşımı ve geri toplanması

Kodla Büyü

cevher---

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 15+1 xp kurulu bir lab ım var. Bu ağ da dosya paylaşımı ve geri toplanmasını rahatlıkla yapabileceğim bir program var mı?
Artık xp'nin ağ da dosya paylaşımı işi çok sıktı. Sürekli problem çıkarıyor.

Labda kontrol için net support kullanıyorsanız, programın içinde var. ben Word, excel yolluyorum sonra topluyorum. uzantı adını kullanarak yapılabiliyor.

hocam NSS yi kullanıyorum dosya dağıtımı var, fakat toplanmasını göremedim bi türlü. NSS 11 miş versiyonu. Var mı bu versiyonda?
"uzantı adını kullanarak yapılabiliyor." Nasıl yani?

dosyaları toplarken dosya adı kısmına *.doc veya *.docx dersen tamamdır

Ekli dosyalar

• 01-06-2015 11-16-58.jpg
    01-06-2015 11-16-58.jpg
    42.8 KB · Görüntüleme: 637
hocam Teknisyon modu var öğretmen pc de,programı çok karıştırdım göremedim, hangi menü altında ayrıntılı yazabilir misiniz?

hocam benim programın görüntüsünü atayım dedim, siteye resimleri image upload sitelerinden mi yüklüyoruz, yoksa editör de var mı? göremedim.

kurarken ogretmen olarak kurmamıssın ...teknisyen modu galiba bu...ogretmen olarak kur hocam netsuppoortu düzelir

Hocam çok teşekkürler, 1 yıldır teknisyen modunda kullanıyor muşum. Dosya toplamayı da halllettim. :+1:

hocam eğer php veya asp biliyorsanız bilgisayarınıza webserver kurup basit bir upload scripti ile bu işi halledebilirsiniz.

Biraz asp.net biliyorum normal web üzerinden upload islemi yapmıştım fakat burada nasıl kullanırım bilmiyorum,ama bir köşede dursun

polite' Alıntı:
hocam eğer php veya asp biliyorsanız bilgisayarınıza webserver kurup basit bir upload scripti ile bu işi halledebilirsiniz.

hocam biraz yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor bu konuda?

hocam adım adım anlatmam gerekirse;
1-Öncelikle bilgisayarımıza sabit bir ip adresi veriyoruz.
2-Kendi bilgisayarınıza XAMPP serveri kuruyoruz.
3-Daha sonra eğer php biliyorsak bir dosya yükleme sayfası hazırlıyoruz bilmiyorsak internetten buluyoruz. (Bu sayfayı daha genel amaçlar için de kullanabiliriz, örneğin öğrencilerimizle paylaşmak istediğimiz faydalı web adresleri, e-kitap linkleri, dağıtacağımız belge-dosya varsa onu koymak için veya lokal bir websitesi gibi düşünebiliriz.)
4-Daha sonra hazırladığımız sayfa adresini öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Burada her bilgisayarın masaustune "dosya gönder" başlığında hazıradığımız sayfa için kısayolu ekleyebiliriz. Adresimiz örneğin şu şekilde oluyor: http://192.168.1.100/bt
5- Öğrenciler bu adresten gözat'a tıklayıp seçtiği dosyayı gönderiyorlar. Dosyalar bilgisayarımızda depolanıyor.

Kafanıza takılan bir kısım varsa ayrıntılandırabilirim. Ayrıca makinamız devamlı açık kalacaksa, modemimiz de destekliyorsa hazırladığımız bu siteyi veya sayfayı internete de açabiliriz.

BBNET
Geri