AĞUSTOS 2012 ASKERE GİDECEK OLANLARA TAVSİYELERİNİZ!!!!!!

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar önümüzdeki ay Allah nasip ederse askerim. Şu an sevk işlemlerimi hallediyorum. Askerliğini yapmış arkadaşlar! Nelere dikkat etmem gerekiyor(Sevk işlemleri sırasında olsun, 123 ağustos sınav günü olsun ve daha sonrası için) . Ben asker öğretmen çıkmasını istiyorum. Şansımız branş olarak yüksek mi?

Vereceğiniz tüm bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Asker öğretmenlik kısmet işi. Eğer askerlik şubenize gidip, sevk evraklarınızı almadıysanız, ek-a belgesi ile gidip, alınız. Formda isteğinizi belirtiniz.
Ben asker öğretmen olarak yaptım. Acemiliğim Burdur'daydı. O zaman Manisa'da da alınmıştı. Bir aylık (18 günlük) acemilikten (acemilikte üç maymunu oynarsanız, fazla düşünmez, söylenenleri yaparsanız, problemsiz atlatırsınız) sonra doğuda bir ilin MEM'ine asker öğretmen olarak veriliyorsunuz. İlgili ilin MEM'i okulunuzu belirliyor. Eğer doğuda çalışıyorsanız büyük ihtimalle çalıştığınız okula çıkıyor. Ben Diyarbakır, Bağlar'da bir okulda yaptım. Öğretmenlerin sahip olduğu haklara sahipsiniz, kendiniz ev tutmak ya da bir yerlerde kalacak yer bulmanız gerekiyor. 15 tatil var, eğer okul idaresi görmezden gelirse okullar tatile girdiğinde eve dönebilirsiniz. 31 Temmuz itibariyle de teskere alırsınız.
Sınavlar formaliteden ibaret, biraz sizin ideolojinizi öğrenme çabası var gibi, siz de cevaplarınızı uygun olarak verin gitsin. Sınava kaçıncı gün gittiğinizin önemi yok. Ben birinci gün gittim ama sıra gelmeyince sonraki gün için sıra alıp, girmiştim. Saat 10 gibi girdim 14 gibi çıktım. Bu kadar saat ne yaptın dersen hiiiç, orada burada bekletip durdular. Yaptıkları sınav 30 dakika bir sürmedi. Bize askeri liselerde öğretmenlik ister misiniz diye de sormuşlardı. Ben istememiştim.
Daha yazacak çok şey var da, birazını da arkadaşlar anlatsın.

Bende asker öğretmen olarak yaptım. yakuphan hocamız çok iyi özetlemiş. O 18 günlük sürenin ilk gününü hiç unutamıyorum burdurda sıcak altında saatlerce beklemiştik. neyseki atlattık. asker öğretmen çıkma durumu tamamen şans işi. sınavla şunla bunla hiç alakası yok.. Mülakat tarzı bişey yapılmıştı orda konutan ne olarak yapmak istiyorsun diye sordu. ben asker öğretmenlik istediğimi söylemiştim. branşımı sorup önündeki listeden kontrol yapmıştı. sizlere allah kolaylık versin

asteğmen olarak yapan birisinin tesellisi : ÇOK FAZLA DÜŞÜNME ZAMANIN AKIŞINA BIRAK VE KESİNLİKLE GÜN SAYMA
Arkadaşım her ne olarak yaparsan yap bir şekilde gelip geçiyor. ama nerede olursan ol yanındakiler ile muhabbeti eğlenmeyi ve hayat ile gırgır geçmeyi sakın ha sakın ihmal etme. şimdiden rabbim kolay bir askerlik nasip etsin.

bende meslek kurası olrak askeri lisede astegmen ögretmen olrak görev yaptım.meslek kuraları ankara polatlı topçu füze okuluna giderler.sonuclar acıklanıp kağıdında polatlı gorursen şaşırma diye söylüyorum.meslek kurası cıkarsa 14 gunluk egitimden sonra askeri liselerde ögretmen astegmen olrak gorev yaparsın.böle bi şansında var

sınavı beklerken içmek üzere yanında termosta su getir ailenle gideceksen eğer. yiyecek içecek bişeyleride önceden zulala kışlada alamıyorsunuz izin verilmiyor
dışarıdaki işportacılardada markettekinin en az 5 katı 10 katınada satan oluyor birde adam gibi sakal traşı olun saçnız başınız sallama bi tip gitmeyin
başınızdaki eğitim çavuşuna göre haliniz değişkenlik gösteriyr diğer bir husus rütbe omuzunda olmayana kadar
size ne verilecek olursa olsun kolunda tüy olana bile saygı duyun.

BBNET
Geri