Asker öğretmenlik kısmet işi. Eğer askerlik şubenize gidip, sevk evraklarınızı almadıysanız, ek-a belgesi ile gidip, alınız. Formda isteğinizi belirtiniz.
Ben asker öğretmen olarak yaptım. Acemiliğim Burdur'daydı. O zaman Manisa'da da alınmıştı. Bir aylık (18 günlük) acemilikten (acemilikte üç maymunu oynarsanız, fazla düşünmez, söylenenleri yaparsanız, problemsiz atlatırsınız) sonra doğuda bir ilin MEM'ine asker öğretmen olarak veriliyorsunuz. İlgili ilin MEM'i okulunuzu belirliyor. Eğer doğuda çalışıyorsanız büyük ihtimalle çalıştığınız okula çıkıyor. Ben Diyarbakır, Bağlar'da bir okulda yaptım. Öğretmenlerin sahip olduğu haklara sahipsiniz, kendiniz ev tutmak ya da bir yerlerde kalacak yer bulmanız gerekiyor. 15 tatil var, eğer okul idaresi görmezden gelirse okullar tatile girdiğinde eve dönebilirsiniz. 31 Temmuz itibariyle de teskere alırsınız.
Sınavlar formaliteden ibaret, biraz sizin ideolojinizi öğrenme çabası var gibi, siz de cevaplarınızı uygun olarak verin gitsin. Sınava kaçıncı gün gittiğinizin önemi yok. Ben birinci gün gittim ama sıra gelmeyince sonraki gün için sıra alıp, girmiştim. Saat 10 gibi girdim 14 gibi çıktım. Bu kadar saat ne yaptın dersen hiiiç, orada burada bekletip durdular. Yaptıkları sınav 30 dakika bir sürmedi. Bize askeri liselerde öğretmenlik ister misiniz diye de sormuşlardı. Ben istememiştim.
Daha yazacak çok şey var da, birazını da arkadaşlar anlatsın.