Açık Lise Koordinatörlük Ücreti

Kodla Büyü

by_quadran

Aktif Üye
Mesajlar
225
Arkadaşlar açık lisede koordinatörlük ücretli ayrıcamı hesaplanıyor yoksa normal koordinatörlükler içindemi. Bizim okulda normal koordinatörlük içinde ödeniyor. Fakat arkadaşlar ayrıca ödenmesi konusunda idareye baskı yapıyorlar sizlerde durum nedir. :?:
 
Hocam açık lise öğrencileriniz eğer h.içi staj yapıyor ise size normal okulunuz öğrencilerinize gittiğinizdeki gibi gündüz üzerinden ücret ödenir.aksi takdirde bazı açık lise öğrencileri h.sonu da staj yapıyor olabiliyor (nadirde olsa) bu durumda sizde onları h.sonu denetliyor oluyorsunuz.eğer böle bir durum varsa gece ücreti üzerinden ödenir koordinatörlüğünüz.
iyi çalışmalar..
 
dönem içinde açık lise için koordinatörlük ücreti alamazsınız. Bize yönetmeliği gösterdiler bizde gönüllü yapmış olduk bu işi.
 
açık lisede ayrıca 10 saat kapsamında koordinatörlük ücreti ödenir.ilgili yazı okunursa daha açıklayıcı olacaktır.
http://www.memurlar.net/haber/194274/
ancak tam açıklayıcı bilgi bulunmamakla birlikte koordinatörlük kapsamında verilecek ücretin görevin h.içine rastlaması durumunda h.içi hesabına göre verilmesi daha uygun olacağı kanısındayım. örneğin açık lise öğrencisi beceri eğitimini hafta içi yapıyorsa bu koordinatörlük görevi h.içi ücretinden ödenmesi daha doğru olacaktır. çünkü h.sonu ücretinin sınırları dahilinde olmayan bir görevdir.
 
turdem' Alıntı:
dönem içinde açık lise için koordinatörlük ücreti alamazsınız. Bize yönetmeliği gösterdiler bizde gönüllü yapmış olduk bu işi.

o nedemek yaa.. herşeyi kabullenmeye başladık artık .
 
Açık lisede bende verilmiyor diye biliyorum. Bana 2 saat yazıyorlardı açık lisede 8 saatte teoriden toplam 10 saat
 
Valla bizim mudur imkanı yok kaçırmaz.... Buyuk şehir olduğu için midir bilmem biz çatır çatır alıyoruz...12 saat ders 6 saat koordinatörlük...
 
Açık liselerin ders sorunu olmadığı için pazartesi - salı - çarşamba staj yaptırıp Pazartesi - salıya koordinatörlük verilemez mi? (Sadece bir öneri)
 
turdem' Alıntı:
dönem içinde açık lise için koordinatörlük ücreti alamazsınız. Bize yönetmeliği gösterdiler bizde gönüllü yapmış olduk bu işi.
Hocam alamazsınız diye bir şey yok alabilirsiniz. Ancak hafta için örgün eğitimden de koordinatörlük alıyorsanız toplamda açık lise de dahil olmak üzere büyükşehirde iseniz 20 saati, ilçe ve normal ilde iseniz 16 saati geçemez. Sanırm siz hafta içi 16 veya 20 aldığınız için vermemişlerdir. O yönetmeliği buraya atabilir misiniz bir bakalım. Bu başlık altında bir arkadaşımız memurlar.net ten bir yönetmelik paylaşmış o olabilir size gözterdikleri.
 
Bizim okulda meslekçi idareciler hiç derse girmeden direk 10 saat kordinatörlük yazıyorlar açık liseden kendilerine.
 
muallimtamer' Alıntı:
Valla bizim mudur imkanı yok kaçırmaz.... Buyuk şehir olduğu için midir bilmem biz çatır çatır alıyoruz...12 saat ders 6 saat koordinatörlük...
Büyük şehirle alakası yok hocam. Siz sadece açık liseden 12 saat derse girip 6 saat de koordinatörlük alıyorsanız bana göre bildiğim kadarıyla yanlış yapıyorsunuz. Açık liseden ders+koordinatörlük 10 saatten fazla alamazsınız diye biliyorum. Bunu bir araştırın. Çünkü normal ders ve ekderslerinizin dışında akşam ve hafta sonları kurs veya ne olursa olsun haftada 10 saatten fazla alamazsınız.(Hafta içi ful ekdersiniz varsa). Ama açık liseden ne olursa olsun 10 saatten fazla vermiyor bizimkiler. Ekders yönetmeliğini bir analiz edin derim.
 
2 tane kural var:
1. Açık liseden ders+koordinatörlük olarak en fazla 10 saat alabilirsiniz.
2. Örgün eğitim ve Açık lise koordinatörlük ücreti toplamı büyükşehirde 20yi, diğer yerlerde 16yı geçemez.

Bu sınırlar Atölye Lab. öğretmeni olan idareciler içinde geçerlidir.
Bu sınırları aşarsanız, aştığınız sayıda zimmet çıkar.
 
egunay' Alıntı:
2 tane kural var:
1. Açık liseden ders+koordinatörlük olarak en fazla 10 saat alabilirsiniz.
2. Örgün eğitim ve Açık lise koordinatörlük ücreti toplamı büyükşehirde 20yi, diğer yerlerde 16yı geçemez.

Bu sınırlar Atölye Lab. öğretmeni olan idareciler içinde geçerlidir.
Bu sınırları aşarsanız, aştığınız sayıda zimmet çıkar.
:+1:
 
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,
4) Okuma-yazma kurslarında,
5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.
(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.


MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.

(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.
 
Geri
Üst