Açık Lİse Koordinatörlük

Kodla Büyü

blue123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
821
benim gündüz eğitimden 13 saat koordintörlüğüm var..buluduğum yer itibarı ile max 18 saat alabiliyorum...açık liseden 10 saat koordinatörlük alabilirmiyim.....
 
valla aşağıdaki eklediğiniz yazıya göre alamazsınız ama durum karışık biraz :mrgreen:
 
ödenir diyor. ama açık liseden dersin yoksa başka.
 
Tabi öğrencinin işletmeye gittiği zamanlarda öğretmenin koordinatörlük yapacak boş derslerininde olması lazım.
 
Bu konuyla ilglili MEB gorus istedik, bulundugun yer itibariyle 18 saat alabiliyorsan, toplam(normal+açık lise) 18 saat alırsın yani 13 saat alıyorsan en fazla 5 saat daha alabilirsin acık liseden......
 
niksar' Alıntı:
Bu konuyla ilglili MEB gorus istedik, bulundugun yer itibariyle 18 saat alabiliyorsan, toplam(normal+açık lise) 18 saat alırsın yani 13 saat alıyorsan en fazla 5 saat daha alabilirsin acık liseden......
Yukarıdaki açıklamadada aynısı yazıyor. Son paragraf aynen şöyle:Örgün eğitimle birlikte haftalık sınırları(16-20 saat) geçemezsin.
 
egunay' Alıntı:
niksar' Alıntı:
Bu konuyla ilglili MEB gorus istedik, bulundugun yer itibariyle 18 saat alabiliyorsan, toplam(normal+açık lise) 18 saat alırsın yani 13 saat alıyorsan en fazla 5 saat daha alabilirsin acık liseden......
Yukarıdaki açıklamadada aynısı yazıyor. Son paragraf aynen şöyle:Örgün eğitimle birlikte haftalık sınırları(16-20 saat) geçemezsin.
Bu durum biraz karışık. Bziim okul büyükşehir sınırları içerisinde. yani haftada en fazla 20 saat koordinatörlük ücreti alınabilir. Ancak bizim okulda bazı öğretmenler açık liseden 10 saat koordinatörlük, hafta için normal koordinatörlük den de 16 saat, yani toplam 16+10=26 saat koordinatörlük alıyorlar.
Bu yanlış bir uygulama ozaman sizin söylediğinize göre.
Yaygın eğitim ile örgün eğitim ayrı tutuluyor yani bizde. bir öğretmene hafta içi 20 saat koordinatörlük, açık liseden de 10 saat koordinatörlük (toplam 30 saat) verilebilir bizim okuldaki uygulamaya göre. Bunun net çözümünü bulmak için; mesleki ve teknik eğitim yönetmeliği, ücret yönetmeliği, 3308, meleki açık öğretim yönetmeliklerini didik didik etmek gerekecek.
 
açık lisede idareciler koordinatörlük görevi alabilirmi acaba...
 
açık lisede idareciler eğer gündüzden koordiatörlük alırsa..yani 6 saat alırsa..açık liseden koordinatörlük alamaz galiba..çünkü idareciler max 6 saat alabilir onuda genelde gündüzden aldkıkları için alamazlar değilmi arkadaşlar...bununla ilgili görüş isteyen okul varmı acaba
 
Geçen yıl ortaokulda formatördüm bir de başka okulda görevlendirme ile 10 saat derse giriyordum, ekdersim 18+10 olarak hesaplandı, bu senede derslere başladım BTR daha belli değil ama kendi okulumda 21saat ders var ek olarak açık lisede 11saat daha aldım gerçi onayım daha gelmedi ama derslere başladım...
 
İdarecinin öğretmenden farkı yok hocam. Öğretmen için geçerli sınırlar idareciler içinde geçerli. İdarecilerde 6 saat örgün eğitimden, 10 saatte açık liseden alabilir. Bir sıkıntı yok.
MEB ders ek ders kararı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html
Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları
MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,
4) Okuma-yazma kurslarında,
5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,
b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde sayılan eğitim faaliyetlerinde,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.
(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.

İşletmelerde meslek eğitimi
MADDE 15- (1) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların işyerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.
(2) Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde “işletmelerde meslek eğitimi” adıyla gösterilir ve işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;
a) Meslekî eğitim merkezlerinde;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,
b) Diğer okul ve kurumlarda;
1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,
2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,
geçmemek üzere okutabilecekleri azamî ek ders saatleri kapsamında verilir.
(3) Okul ve kurumun bulunduğu il veya ilçe merkezinde yeterli sayıda işletme bulunmaması halinde ilgili mevzuatına göre meslek eğitimi ve stajlarını kendi okullarında yapan öğrencilerin eğitiminde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders görevleri de bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamında belirlenir.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi

Madde 267- (Değişik:RG-20/9/2008-27003) İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.

Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:

a) (Değişik:RG-20/9/2008-27003) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.

b) İşletmelerde meslekî eğitim ek ders görevi verilmesinde, işletmelerin kuruma uzaklığı, ulaşım durumu, işletme sayısı, işletmeler arası uzaklık ve işletmedeki öğrenci sayısı ile bunlarla ilgili iş ve işlemlerde harcanılacak zaman gibi ölçütler esas alınır.

c) Kurumda, “İşletmelerde Meslek Eğitimi” adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.

d) (Değişik:RG-20/9/2008-27003) İşletmelerde meslek eğitimi ek ders görevine esas olacak haftalık ders yükünün belirlenmesinde; işletmelere öğrenci gönderen alan/dallardaki sınıfların işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak sayı, ders yükü olarak kabul edilir. Grup sayısının belirlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

e) (Değişik:RG-20/9/2008-27003) Atölye ve meslek dersleri toplam ders yükü hesaplanırken alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerine, ilgili mevzuata göre Planlama, Bakım, Onarım adı altında verilen ek ders görevi de eklenir.

f) Bir meslek alan/dalında, koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye ve meslek dersleri öğretmeni yoksa bu alan/dala yakın branştaki öğretmene koordinatörlük görevi verilebilir.

g) (Değişik:RG-20/9/2008-27003) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Bir öğretmene; aynı işletmede en fazla 12 öğrencinin koordinatörlük görevi verilebilir. Aynı öğrenci/kursiyerler için haftada birden fazla öğretmene, İşletmelerde Meslek Eğitimi ek ders görevi verilemez.

ğ) (Ek:RG-20/9/2008-27003) İl sınırları dışındaki işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere koordinatörlük görevi, mahallinde alanla ilgili eğitim yapan kurumdaki öğretmenlerle karşılanır. Bunun mümkün olmaması hâlinde, öğrenci/kursiyerin kayıtlı olduğu kurumca görevlendirilecek öğretmenlerle bu görev yerine getirilir.

h) (Ek:RG-20/9/2008-27003) Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerdeki mesleki eğitim ders uygulamaları ve koordinatörlük görevine ilişkin esaslar, ilgili birimce belirlenir.

ı) (Ek:RG-20/9/2008-27003) Kurum yönetimi, koordinatör öğretmenlerin görevlerinin verimli şekilde yerine getirilmesi hususunda denetim ve rehberlik yapar.

(Mülga ücüncü fıkra:RG-20/3/2009-27175)
 
egunay hocam...ben alamaz demiyorum alır ama kkordinatörlükten alamazzzzzz...
sadece fiilen derse girerse alır...
 
bilo' Alıntı:
egunay hocam...ben alamaz demiyorum alır ama kkordinatörlükten alamazzzzzz...
sadece fiilen derse girerse alır...
Benim gösterdiğim yönetmelik ve madelere göre alır hocam. Eğer alamaz diyorsdan yönetmelik ve madde göster alamayacağına dair.
 
ama ek ders yönetmeliğinde idarecilerin alacağı max ne kadar ..20+6 değilmi hocam...müdür yardımcısı için ...6 saati koordinatörlükten aldı..eğer açık lisede yüz yüze 10 saat girerese onuda alır...ama 10 saat koordinatörlük geceden nasıl alacak..
 
Öğretmeninde alacağı maksimum ders saati 29 saat. Öğretmende açık liseden 10 saat derse girebilir veya 10 saat koordinatörlük alabilir. YAda 5 saat derse girer 5 saat koordinatörlük alabilir. Öğretmen nasıl alıyorsa idarecide aynı şekilde alır.
 
Geri
Üst