Açıköğretim öğrencilerini şok eden ücret!

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Üniversite harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasıyla büyük sevinç yaşayan Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hevesleri yarım kaldı.

Öğrenciler, kayıt için gittikleri ÖSYM merkezlerinde 'öğretim gideri' talep edilince büyük şok yaşadı.

Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı.

205 liranın kitap vs giderler için 'Öğretim Gideri Ödemesi' adı altında alındığı belirtildi.

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek, bunun da kaldırılmasını istedi.

Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve bir çok üniversitenin daha öğrenim materyali adı altında öğrencilerden dönem başına çok uçuk rakamlar istediği iddia ediliyor.
http://www.haber7.com/egitim/haber/9232 ... eden-ucret

geçmiş yıllarda bizim aldığımız bir maaş ikramiye gibi oldu bu iş :verymad:

Ben de alan değişikliği için Tarih bölümünü okuyacaktım. Haraçlar (pardon Harç) diyecektim kaldırıldı diye sevinmiştik. Neyse sağlık olsun. Ben yine de kararlıyım arkadaşlar... Ölmek var dönmek yok. İkinci Üniversite tek kurtuluş yolu...

şok edecek bir şey yok, sanki önceden o parayı vermiyorlar mıydı :D

orebro' Alıntı:
sayın hocam yapmayın etmeyin bu kadar kolay kanmayın şu akp'nin yalanlarına.. akp'nin yaptığı siyaset apaçık ahlaksız bir siyasettir..

harçların kaldırılması yalanının en kuyruklu kısmını sizlere sunayım: 3584 sayılı bakanlar kurulu kararı madde 2 diyor ki:
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci
öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı
payı alınmaz.
dikkat ediniz 2012 - 2013 eğitim - öğretim yılı ile sınırlanmış.. sonraki yıllar ne olacak peki?
http://www.yalova.edu.tr/Files/UserFiles/44/OIDB/2012-2013...pdf
linkteki kararın sonlarında yer alan 1 sayılı cetveli incelediğimizde öğrencilerin para ödemeye devam edeceğini görüyoruz.. yani harçların kaldırılması koca bir yalan.. adı değiştirilmiş ve miktarı biraz azaltılmış.. sonuçta sonraki yıllarda eğitim için tekrar ödenecek..

işte bu yüzden diyorum akp ahlaksız siyaset yapıyor.. akp yalan söylüyor.. çıkardıkları her kanun, her yönetmelik metninin içinde bir cinlik var, bir tezgah var.. chp'nin daha olumlu olan tasarısına hayır diyip, sonrasında kendilerince hazırladıkları metni onaylamalarının nedeni budur..

http://www.bilgisayarbilisim.net/ko...65/allah-hukumetten-razi-olsun-t94188-60.html

linkteki başlıkta durumu daha önce izah etmiştim, çevremdeki herkese de anlattım ama kimseye inandıramadım.. halbuki anlamak için çıkarılan kararı incelemek yeterliydi.. ama biz ne yaptık, her zamanki gibi siyasi söylemlere kandık.. harçların kaldırılması diye bir şey yok, bu koskoca bir yalan!..

yani yine göz boyaması yapıldı tribünlere oynandı işin içinde olmayanlar vay be dedi ama hepsi göstermelik. :verymad:

sinan36' Alıntı:
yani yine göz boyaması yapıldı tribünlere oynandı işin içinde olmayanlar vay be dedi ama hepsi göstermelik. :verymad:

işin içinde olanlar bile "vay be" dedi sayın hocam.. harçlar kaldırıldı diye "allah razı olsun hükümetten" başlığıyla konu açıldı.. hükümet övüldü burada.. işte böyle yalanlara kimse kanmasın diye araştırmanın, düşünmenin, sorgulamanın önemini vurguluyoruz ama aynı tas aynı hamam..

BBNET
Geri