94Nolu Eğitimde Fatih Projesi Pardus Kul. K. Kursiyer Listes

Kodla Büyü

caglarakcay

Site Gezgini
Arkadaşlar 10 Haziranda Başlayacak Kurs için kursiyer listesi elime ulaşmış bulunmaktadır.
Değerli Arkadaşlar,
Aksaray Hizmetiçi Eğitim Merkezinde 10 - 14 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 25 saatlik Eğitimde Fatih Projesi Pardus Kullanım kursuna katılımınız onaylanmıştır. Aksaray'a gitmek için otobüs / uçak! / tren biletlerinizi alabilirsiniz
.
14 Haziran Cuma gününe kadar sürecek kursumuz 25 Saatlik 2013000094 Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) Kursu için Eğitim Merkezimizde bilgisayar laboratuvarı olmasına karşın yanınızda gelirken Dizüstü bilgisayarınızı getirmeniz tercih sebebidir. Pardus kurulumlarını bilgisayarlara yüklemek, tekrar kaldırmak ve bir sürü işlem yapmak zorunda kalabilirsiniz. Kursa gelmeden bilgisayarınıza bir pardus sürümü yüklemek isterseniz http://www.pardus.org.tr adresinden Kurumsal Pardus Sürümü – KDE Masaüstü - 32 / 64 bitlik versiyonu indirmelisiniz. ( Kursta anlatacağımız ve ilerde tahtalara yüklenmesi beklenen sürüm Fatih sürümünü kurs esnasında etkileşimli tahtaya beraberce yükleyeceğiz.)
25 Saatlik kursumuzda herhangi bir branş / sınıf öğretmenin etkileşimli tahtayı / okul bilgisayarını başka bir işletim sistemiyle açtığında neler yapıyor, çoğunlukla hangi programlara ihtiyacı oluyorsa Pardus'u açtığında da ihtiyacını görebileceği programların kullanımı temel seviyede anlatılacak, kurs sonunda da görevli olduğunuz illerde sizin aynı kursları mahalli olarak açmanız istenecektir. Bu nedenle kurs esnasında anlatılan / anlatılacak olan bazı programların anlatımı kursiyerlere verilecek ve bu programların kullanımının tahta üzerinde anlatılması istenecektir. Kurs sonunda yapılacak olan anlatımlar ve yazılı sınav sonucuna göre kurs belgesi düzenlenecek olup Kurs Eğitim Yöneticimiz tarafından kursiyerlerimize dağıtılacaktır. Kurs içeriği mail adreslerinize gönderilmiştir. (23 arkadaşın sadece 16'sının mail adresi vardı.
Hepinize şimdiden İyi yolculuklar Pazartesi görüşmek dileğiyle...

Not : Aksaray Hizmetiçi Eğitim merkezinde kalacak yerlerimiz önceden ayırtılmış olup ayrıca kurs merkezini aramanıza gerek yoktur. Merkeze Pazar gününden giriş yapabilirsiniz. Kursumuza Aksaray'dan katılacak olan veya Kurs merkezinde konaklamayacak arkadaşların ilk gün Hizmetiçi Eğitim Merkezi yöneticilerine durumu bildirmeleri gerekmektedir. Kurs merkezine herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Konaklama ücretleri, Yemek ücretleri ve ekstraları adınıza gönderilecek paradan tahsil edilecek kalan para hesaplarınıza aktarılacaktır. (IBAN numaralarınızı bildirmeniz gerekmektedir.) Genelde yol ücretlerinde sıkıntı yaşanmamakla birlikte Otobüs biletlerinizi yanınızda getirmeniz durumunda yanlış hesaplanan rayiçler düzeltilecektir. Özel araç veya başka bir yol ile gelecek arkadaşlar rayiç bedel hesaplaması için bulundukları ilin belediye ulaşım hizmetlerinden bir dilekçe ile Aksaray'a rayiç bedel hesaplatarak evrakı yanlarında getirmeleri sıkıntı yaşamamaları için yeterli olur. Kurs Pazartesi günü 9.00'da açılış konuşmaları ile başlar herhangi bir aksilik yaşanmadığı taktirde Cuma günü öğle yemeğinden önce biter. Dönüş biletlerinizi saat 13.00 den sonrasına alırsanız dönüş için sıkıntı yaşamazsınız. Hizmetiçi eğitimlerde normal kılık kıyafet kuralları uygulanmakla birlikte Hizmetiçi Eğitim Merkezi Yöneticilerinin izin verdiği ölçüde serbestlik olabilir.

Kursiyer Listesi
Adı Soyadı Görev Yeri
AHMET KARAKUZ Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu MERKEZ / KARAMAN
ALPER ABAK Kız Teknik ve Meslek Lisesi SARAYKENT / YOZGAT
ALPER TAŞIRAN Nuribey İsmet Atilla Ortaokulu MERKEZ / AFYONKARAHİSAR
AZİZ AKDAĞ Dark- Sürücü Çağdaş Yaşam Ortaokulu MAZIDAĞI / MARDİN
ÇAĞDAŞ TOKATLIOĞLU Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu KADIKÖY / İSTANBUL
EBRU DİDEM ABAK Kız Teknik ve Meslek Lisesi SARIKAYA / YOZGAT
ERDAL AYVAZ Turgut Reis Ortaokulu EREĞLİ / ZONGULDAK
GÜRKAN ÜRKMEZ Atatürk Ortaokulu AĞAÇÖREN / AKSARAY
HALİL DÖNMEZ Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERKEZ / HATAY
HARUN AKBABA 100. Yıl İlkokulu ÇAVDARHİSAR / KÜTAHYA
HASAN ARSLANTAŞ TOKİ Şehit Jandarma Er Osman Öden Ortaokulu YAHŞİHAN / KIRIKKALE
İBRAHİM KURU Celal Bayar Ortaokulu MERKEZ / SİVAS
OLCAY ÖZKAN Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi BULDAN / DENİZLİ
ÖMER FARUK AVER Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi KEÇİÖREN / ANKARA
SAMET EV Merkez Tic.Mes.Lis,Otel.Tur.Mes.Lisesi MERKEZ / UŞAK
SERVET USLU Gazi Ortaokulu SULTANGAZİ / İSTANBUL
SİNAN KARDAŞ Halk Eğitimi Merkezi KOZAN / ADANA
ŞEMSETTİN ŞAHİN Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi MERKEZ / KARAMAN
VEDAT ŞAHİN Erenköy Ortaokulu KADIKÖY / İSTANBUL
YASİN ZENCİR Uluğbey Ortaokulu VİRANŞEHİR / ŞANLIURFA
YELİZ ÇİMEN Atatürk Ortaokulu EREĞLİ / ZONGULDAK
YUSUF ZİYA KINACI Ayşe Kırali Ortaokulu SÜRMENE / TRABZON
ZEKİ ERDEM Yenice Anadolu Lisesi YENİCE / KARABÜK

Re: 93Nolu Eğitimde Fatih Projesi Pardus Kul. K. Kursiyer Listes

2. defa bu pardus ile ilgili Hizmetiçi eğitime başvurdum çıkmadı... Hatta sizin yönlendirmenizle Sevim hanım mı idi başka bir isim miydi hatırlamıyorum Sevgi de olabilir.. Ona e-posta bile attım gene olmadı.. İlçemde Fatih eğiticisiyim.. Sanırım Fatih eğiticilerinden almıyorlar ki bu konuda ilgili kişilere e-posta ile bilgilendirme yapılmış.. Ama bizzat bildiğim her ikisine de katılan arkadaşlarım var... Bu noktada hem seçme kritererini merak eder dururum :D Bakalım.. 2. sinin sonucu Haziran 5 te belli olur.. Pardus ile uğraşıyorum özellikle okulda.. :)

Yeri gelmişkende sorayım .. Açılışta Pardus yükleyicisi görünüyor.. Onun normal Windows yüklemesine nasıl çevirebiiriz .. Biliyorsanız sevinirim :D Win 7 ve Pardus 2013 kurulu bir PC .. Startup Manager Vss.. uğraştım ama olmadı..

hocam şu 10-12 rize ağ alt yapı kursiyer listsine nasıl ulaşırız

Öncelikle Merhaba,
Ben de bir Fatih eğiticisi olarak sorunun tam olarak merkezinde bulunuyorum. Ankara Yeğitek de çalışan Fatih grubu bizlerin başka hiç bir projede bulunmasını istemiyor sadece Fatih projesine ve eğitimlerine konsantre olmamızı istiyorlar o yüzden listeler oluşturulurken Fatih eğiticileri tek tek eleniyor. Bazen gözden kaçanlar olabiliyor onlarda en son Fatih Projesi eğiticileri tarafından eleniyor bildiğim kadarıyla ancak! Bazen de tanıdığımız bildiğimiz bazı arkadaşların kurslarda bulunmasını rica edebiliyoruz. O arkadaşın ilinde yeterli sayıda Pardus eğitimine başvuru yoksa veya başvurduğu halde branşı nedeniyle uygun görülen yoksa ve ilinde / ilçesinde Fatih Projesi ile ilgili herhangi bir eksiklik - aksaklık bulunmuyorsa kurs listesine girebiliyorlar. Bazen de sadece gözden kaçtıkları için şans eseri listede kendilerine yer bulabiliyorlar. Onun dışında kurslara kursiyer belirlemesi son derece basit bir yöntemle yapılıyor. Tüm başvurular listeleniyor daha önce ilden / ilçeden yeteri kadar eğitim alan varsa o ilden başvurular eleniyor. Bayan öğretmenlerin başvuru sayısı az olduğu için bayan öğretmenleri elememek için ellerinden geleni yapıyorlar (Pozitif ayrımcılık)... böyle böyle 20 - 25 kişilik liste oluşuyor. Kursu verecek öğretmenin de bir iki kontenjanı bulunuyor tabi bu söylediklerim gayri resmi! Edirne'de görev yapıyorum Ankara'ya Bilgi Edinmeye sorarsanız resmi bir cevap vereceklerdir.

Windows yüklü sistemimize Pardus Yüklediğimizde Pardus Önyükleyicisi Grub'uda kurarız bu sayece hem pardus hem de Windows çalışır. Windowsu bir şekilde yeniden yüklememiz gerektiğinde veya Pardus kurulu bir bilgisayara Windows kurduğumuzda grub silinir. Tekrar pardus cd'si ile grub yüklenir. Sizin sorunuz grub olmadan pardus ve Windows çalışır mı?
Evet şuandaki kurulu etkileşimli tahtalarda Windows önlükleyicisi ile açılıyor. Şuan aklıma gelemeyen bir komut yardımıyla bu önyükleyicinin ayarlarını değiştirebiliyorduk ancak sana yardımcı olması açısından şu iki makaleyi gözden geçirmeni tavsiye ederim. İyi Çalışmalar...

http://www.emreaytac.com/?p=67

http://www.sevenforums.com/tutorials/22 ... ystem.html

g.cetin.66' Alıntı:
hocam şu 10-12 rize ağ alt yapı kursiyer listsine nasıl ulaşırız

o kursa alımlar resen yapıldı diye biliyorum. İllerden isim istediler. En azından bizden istediler biz de gönderdik. Listeye gerek yok ismini gönderdiğimiz arkadaş o kursa alınır diye biliyorum...

caglarakcay' Alıntı:
Öncelikle Merhaba,
Ben de bir Fatih eğiticisi olarak sorunun tam olarak merkezinde bulunuyorum. Ankara Yeğitek de çalışan Fatih grubu bizlerin başka hiç bir projede bulunmasını istemiyor sadece Fatih projesine ve eğitimlerine konsantre olmamızı istiyorlar o yüzden listeler oluşturulurken Fatih eğiticileri tek tek eleniyor. Bazen gözden kaçanlar olabiliyor onlarda en son Fatih Projesi eğiticileri tarafından eleniyor bildiğim kadarıyla ancak! Bazen de tanıdığımız bildiğimiz bazı arkadaşların kurslarda bulunmasını rica edebiliyoruz. O arkadaşın ilinde yeterli sayıda Pardus eğitimine başvuru yoksa veya başvurduğu halde branşı nedeniyle uygun görülen yoksa ve ilinde / ilçesinde Fatih Projesi ile ilgili herhangi bir eksiklik - aksaklık bulunmuyorsa kurs listesine girebiliyorlar. Bazen de sadece gözden kaçtıkları için şans eseri listede kendilerine yer bulabiliyorlar. Onun dışında kurslara kursiyer belirlemesi son derece basit bir yöntemle yapılıyor. Tüm başvurular listeleniyor daha önce ilden / ilçeden yeteri kadar eğitim alan varsa o ilden başvurular eleniyor. Bayan öğretmenlerin başvuru sayısı az olduğu için bayan öğretmenleri elememek için ellerinden geleni yapıyorlar (Pozitif ayrımcılık)... böyle böyle 20 - 25 kişilik liste oluşuyor. Kursu verecek öğretmenin de bir iki kontenjanı bulunuyor tabi bu söylediklerim gayri resmi! Edirne'de görev yapıyorum Ankara'ya Bilgi Edinmeye sorarsanız resmi bir cevap vereceklerdir.

Windows yüklü sistemimize Pardus Yüklediğimizde Pardus Önyükleyicisi Grub'uda kurarız bu sayece hem pardus hem de Windows çalışır. Windowsu bir şekilde yeniden yüklememiz gerektiğinde veya Pardus kurulu bir bilgisayara Windows kurduğumuzda grub silinir. Tekrar pardus cd'si ile grub yüklenir. Sizin sorunuz grub olmadan pardus ve Windows çalışır mı?
Evet şuandaki kurulu etkileşimli tahtalarda Windows önlükleyicisi ile açılıyor. Şuan aklıma gelemeyen bir komut yardımıyla bu önyükleyicinin ayarlarını değiştirebiliyorduk ancak sana yardımcı olması açısından şu iki makaleyi gözden geçirmeni tavsiye ederim. İyi Çalışmalar...

Açıklama için teşekkürler... Tahmin ettiğim şekilde bir fatih eğiticisi olarak başvuurmuş olduğum pardus eğitimi almam sanırım %0 gibi görünüyor.. :) Bende bugün pardus 2009 kurulu olan PC lere 2013 ve Win 7 kurdum tekrar ama windows önyükleyicisi yerine pardus önyükleyicisi geliyor.. Gerekli ayar windowstan mı yoksa pardustan mı yapılıyor bir türlü işin içinden çıkamadım... makaleler için teşekkürler..

BesSTy' Alıntı:
[,
Açıklama için teşekkürler... Tahmin ettiğim şekilde bir fatih eğiticisi olarak başvuurmuş olduğum pardus eğitimi almam sanırım %0 gibi görünüyor.. :) Bende bugün pardus 2009 kurulu olan PC lere 2013 ve Win 7 kurdum tekrar ama windows önyükleyicisi yerine pardus önyükleyicisi geliyor.. Gerekli ayar windowstan mı yoksa pardustan mı yapılıyor bir türlü işin içinden çıkamadım... makaleler için teşekkürler..

önyükleyiciyi niye değiştirmek istiyorsun anlamadım. Başlangıçta windows ile başlamak istiyorsan Pardus üzerinden Grub Customizer isimli programı kurarak ayarlama yapabilirsin....

Şöyle ki onu yaptım zaten de Pardus ekranı görünsün istemiyorum.. :) Standart windows önyükleyici ekranı görünsün istiyorum... Öğrenciler şaşırıyor.. Windows yerine PArdus açıyorlar.. ee müfredatımız windows olunca.. :) Pardus anlatacağım zaman zaten geçiş yapmalarını sağlıyorum..

:) anladım hocam verdiğim iki makale windows yükleyicisi ile bu işin nasıl yapılacağını anlatıyor. Kolaylıklar diliyorum...

Kursa Afyondan katılacağım. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Umarım kılık kıyafette rahat olabiliriz :)

Hocam bi de konu başlığına 93 nolu yazmışsınız, ben öylesine girdim ve benim katılacağım kurs olduğunu öğrendim, bu arada bilgiler için teşekkürler...

evet 94 numaralı olması lazım bu kursun.

bir şey sorabilir miyim hocam
Fatih eğitmenliği kursu ile hizmetiçi eğitimde fatih teknoloji kullanım kursu içeriği aynı mı?

Evet kurs süresi de aynı konular da aynı, yani neyi nasıl öğrenmişsek o şekilde öğretmenlere de anlatıyoruz, tabi sorunuzu doğru anladıysam...
not: süreden kastım kurs saatidir toplam 25 saattir, tabi öğretmenlere okul çıkışı verildiği için bizim ki 5 gün sür dü onların ki 6 gün sürüyor...

caglarakcay' Alıntı:
...

açıklama için teşekkürler hocam..

YAZEN' Alıntı:
Hocam bi de konu başlığına 93 nolu yazmışsınız, ben öylesine girdim ve benim katılacağım kurs olduğunu öğrendim, bu arada bilgiler için teşekkürler...

Haklısınız... aslında kopyala yapıştır yapmıştım ama gözden kaçmış tekrardan düzenledim...
Uyarı için Teşekkürler...

YAZEN' Alıntı:
Evet kurs süresi de aynı konular da aynı, yani neyi nasıl öğrenmişsek o şekilde öğretmenlere de anlatıyoruz, tabi sorunuzu doğru anladıysam...
not: süreden kastım kurs saatidir toplam 25 saattir, tabi öğretmenlere okul çıkışı verildiği için bizim ki 5 gün sür dü onların ki 6 gün sürüyor...
Teşekkür ederim hocam. Resen Fatih eğitmenliği kursuna alınmıştım. Hizmetici eğitimlerde teknoloji kullanım kurslarına başvurmuştum. Onaylanmadı hiç biri. Artık başvurmasam da olur sanırım.

Çağlar hocam Pardüs Anka kde 2013 sürümü yüklü bilgisayara Kurumsal kde 32 bit yüklemeye çalıştım ama yapamadım, pardüs üstüne yeni bir pardüs nasıl kurulur, yardımcı olur musunuz...Teşekkürler. (tabi bilen başka bir arkadaşta yardımcı olabilir :) )

YAZEN' Alıntı:
Çağlar hocam Pardüs Anka kde 2013 sürümü yüklü bilgisayara Kurumsal kde 32 bit yüklemeye çalıştım ama yapamadım, pardüs üstüne yeni bir pardüs nasıl kurulur, yardımcı olur musunuz...Teşekkürler. (tabi bilen başka bir arkadaşta yardımcı olabilir :) )

Kusura bakma şuan ev taşıdığım için internet benim için lüks oldu :) Birden fazla Pardus sürümünü aynı bilgisayara kurdum ancak Anka ile Kurumsalı hiç denememiştim. Kurulum aşamasında nasıl bir sorun veriyor hangi aşamada takıldınız daha detaylı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Normalde kurulumun sorunsuz yapılması lazım.

caglarakcay' Alıntı:
Arkadaşlar 10 Haziranda Başlayacak Kurs için kursiyer listesi elime ulaşmış bulunmaktadır.
14 Haziran Cuma gününe kadar sürecek kursumuz 25 Saatlik 2013000094 Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) Kursu için Eğitim Merkezimizde bilgisayar laboratuvarı olmasına karşın yanınızda gelirken Dizüstü bilgisayarınızı getirmeniz tercih sebebidir.

hocam dizüstü getirmesek çok şey kaybedermiyiz ,açıkçası ben yük etmek istemiyorum. labaratuvarda işleyeceksek dersleri dizüstü olmadanda olur sanırım bilgi verirseniz sevinirim duruma göre dizüstü getireceğim.

hocam bu kurs listelerini bulabileceğimiz bir site mevcut mu? mesela 20130000095 nolu kursun katılımcı listesine nerden ulaşabiliriz?

caglarakcay' Alıntı:
YAZEN' Alıntı:

Kusura bakma şuan ev taşıdığım için internet benim için lüks oldu :) Birden fazla Pardus sürümünü aynı bilgisayara kurdum ancak Anka ile Kurumsalı hiç denememiştim. Kurulum aşamasında nasıl bir sorun veriyor hangi aşamada takıldınız daha detaylı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Normalde kurulumun sorunsuz yapılması lazım.

Hocam Pardüs kurumsal kde 32 bit DVD sini başka bilgisayara taktığımda görüyor ve kurulum seçenekleri çıkıyor ama Pardüs anka yüklü bilgisayara taktığımda DVD ile ilgili hiç bir ekran gelmeden pardüs anka açılmaya başlıyor. (bios ayarlarından açılışta cd/dvd seçeneği seçili olmasına rağmen), teşekkürler...

allpier03' Alıntı:
caglarakcay' Alıntı:
14 Haziran Cuma gününe kadar sürecek kursumuz 25 Saatlik 2013000094 Eğitimde Fatih Projesi (Pardus Kullanımı) Kursu için Eğitim Merkezimizde bilgisayar laboratuvarı olmasına karşın yanınızda gelirken Dizüstü bilgisayarınızı getirmeniz tercih sebebidir.

hocam dizüstü getirmesek çok şey kaybedermiyiz ,açıkçası ben yük etmek istemiyorum. labaratuvarda işleyeceksek dersleri dizüstü olmadanda olur sanırım bilgi verirseniz sevinirim duruma göre dizüstü getireceğim.

gün boyu çalışma yapıyor olacağız bilgisayar sınıfının durumunu bilmiyorum akşamları bize açarlar mı Pardus kurulumuna izin var mı hepsi ayrı dert getir dizüstünü kafana göre takıl :)) Sen bilirsin....

umutbilisim' Alıntı:
hocam bu kurs listelerini bulabileceğimiz bir site mevcut mu? mesela 20130000095 nolu kursun katılımcı listesine nerden ulaşabiliriz?

Kurs listeleri onaylandıktan sonra kurs yöneticisine ulaşır. Kurs yöneticisi de gerekli gördüğü taktirde kursiyerlere bilgi verir onun dışında listeyi göremezsiniz.. Sadece mebbis'den kursa kabul edilip edilmediğinizi görürsünüz.

YAZEN' Alıntı:
caglarakcay' Alıntı:
YAZEN' Alıntı:

Hocam Pardüs kurumsal kde 32 bit DVD sini başka bilgisayara taktığımda görüyor ve kurulum seçenekleri çıkıyor ama Pardüs anka yüklü bilgisayara taktığımda DVD ile ilgili hiç bir ekran gelmeden pardüs anka açılmaya başlıyor. (bios ayarlarından açılışta cd/dvd seçeneği seçili olmasına rağmen), teşekkürler...

ilginç bu söylediğinizi Windows 8 yüklü bilgisayarlarda duymuştum. Win 7 ye dönüş yapmasın diye kullanıcılar biosa farklı bir ayar koymuşlar diye ama Anka için ilk kez duyuyorum. Araştıracağım... Daha sonra özelden sizi bulur cevap yazarım kusura bakmayın...

BBNET
Geri