9 bin imam atanacak

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının 9 bin imam hatip atamasıyla ilgili önümüzdeki günlerde ilana çıkacağını açıkladı.

Bozdağ “9 bin imam hatip atamasıyla ilgili ilanı önümüzdeki günlerde Diyanet yapacak. Boş olan kadroları doldurmak için de bütçe imkanları çerçevesinde personel alımı devam edecek” dedi. Ayrıca yıl içinde kadrolu atamalar da yapılacaktır http://www.memurlar.net/haber/218691/

Türkiye nin en büyük kurumu MEB e 17 bin öğretmen kadrosu veriliyor, MEB in 10 da 1 büyüklüğündeki DİYANET e 9 bin kadro ve yıl içinde devamı da gelecek diyor..bu nasıl bir iş anlamadım...memleket nereye gidiyor ..

.......................................................................................................................................................
Diyanet Ücretlileri Bir Kez Daha Kadrolu Yaptı...
her-telden-f29/diyanet-ucretlileri-bir-kez-daha-kadrolu-yapti-t69359.html

4. sınıftan sonra açıktan okuyacak çocuklarımız için düşünülmüştür.

Hep destek tam destek. Tinerci mi olsun halkımız... :-1:

Yahu bu sene fazla alınır, gelecek sene az alınır. İhtiyaca göre alım yapıldığı sürece bunda ne var?

Bu forumdaki bazı arkadaşların imamlarla ciddi problemleri var herhalde. İmam başlığı açmak için can atıyolar. Tabiki öğretmen atamalarındaki sayının maksimum düzeyde olmasını isteriz. ama yeterli öğretmen atanmıyo diye memlekete imam atanmasın, doktor atanmasın, mühendis atanmasın, kimse atanmasın...

pardon biz musluman ulke degilmiydik.
diyanete helal olsun kabul ettirip atama yaptiriyor, bizim o.d. ornek alsin.

Bu başlıkları görünce o meşhur fıkra aklıma geliyor. Hani cehennemde her çukurun başında bir zebani varmış ama Türklerin olduğu çukurun başında yokmuş :)

imamlar köylerde öğretmenlerin en iyi arkadaşıdır, memleketin en ücra yerlerinde kol kola verip bu vatana hizmet ediyorlar, imam atamasından öyle ya da böyle rahatsız olan, kıskanan bana göre ciddi zafiyet içindedir

Diyanet İşleri Başkanlığı "Personel sayısı

2000 75.433
2001 76.044
2002 74.374
2003 74.114
2004 71.693
2005 80.299
2006 79.810
2007 84.195
2008 83.033
2009 81.851
2010 84.157

bu yıl içinde yapılacak atamalarından sadece birinde mevcut personelin % 11 si kadar alım yapıyor...MEB de bu oranda bir alım senede bir defa alında 70 BİN öğretmen kadrosu eder..

Diyanet İşleri Başkanlığı Öğrenim durumlarına göre personel sayısı

Toplam-Total 84.157

"Lisans (Dini öğrenim)
9.202

"Lisans
6.264

"Ön lisans (Dini öğrenim)
31.615

"Ön lisans
10.070

"İmam-Hatip lisesi
24.515

"Lise ve dengi okul
1.016

"Ortaokul ve dengi okul
1.029

"İlkokul
446

Bazı meslektaşlarımın imamlarla ne problemi var anlayamadım. Kıskandıklarından sanırım ... neyi mi kıskanıyorlar?
Sanırım MEB Bakanı öğretmenlerimiz çalışıp kendisini geliştirirse maaşlarını arttırırız derken diyanettekiler maaşları artsında daha iyi çalışsın dedikleri için olabilir,
MEB bize sahip çıkmazken onlara diyanet sahip çıkıldığı için de olabilir.
Yada Üniversite mezunu olup 1630 tl ile işe başlayan arkadaşlarımız için çok bile alıyor diyenlerin öğretmen olması ama imamların kendi meslektaşları hakkında bu şekilde konuşmaması da olabilir.. (5/1 öğretmenim son maaşaım 1680)
MEM'e işimiz düştüğü zaman kendi meslektaşlarımız bizi süründürürken (sadece görevini yapsalar, bu cümleyi yazmayacaktım) , diğer tüm kurumlarda birbirlerini kollaması olabilir...

Belki de MEB'deki ezikliğimiz örtmek için sağa sola sataşmamız da olabilir... (benimki genelde bu olur)
....

Evet, çoğunluğu müslüman bir ülkedeyiz, bundan dolayıda memlekette cami var, camilerin çoğunun imamı yok, bazı arkadaşlar sadece kendi şehir merkezlerini gördüklerinden köy ve kasabadaki eksiklikleri görmüyorlar, tabi Devletimizin ve MEB'in öğretmen açığını görmemesi yada görmek istememesi imamların suçu olamaz... Şunuda unutmamak lazım, uzun bir süre imam kadrolarının boş bırakıldığını bilmek lazım. 80.000 civarında cami var Türkiyede,, Müezzin gerektiren camileri saymayalım, cami saysısı kadar imam lazım demektir. Diyanetteki diğer yardımcı personeli düşünürseniz toplam çalışan sayısının 90-100 bin civarı olması normal... Cami sayısını çok bulan arkadaşlar için; Camilerin hepsini halk yaptırıyor, ihtiyaç duydukları için yapıldı..

..

Evet öğretmen açığına aldığış etmeyen bir sistemimiz var.. Yılda 50-100 tane öğretmen kadrolu olarak atandığı bir bölümden üniversiteler 2000-3000 kontenjan açıklıyor.. Sonra da başka iş yapsınlar diye dalga geçiliyor.

...

Ama ortak yönlerimizi de görmek lazım. Okullarının çok azını devlet yapar, camilerin hiçbirini, aynı sayılır...
Okulda bir eksik olduğu zaman "çevre imkanları kullan" denir, Camilerde eksik olduğu zaman da...

....

İki gün sonra veya iki gün önce... Maaşlarına da laf atılır... Polislere atıldığı gibi... Bazı meslektaşlarımın minnacık beyinlerine sığdıramadıkları şey "onlar çok almıyor biz az alıyoruz" cümlesini o konu açıldığı zaman yazılacağı gibi...

Düzeltme ; Polisler veya imamlar çok maaş almıyor, biz çok az maaş alırken onlar az alıyor...

*cem62*' Alıntı:

2000 75.433
2001 76.044
2002 74.374
2003 74.114
2004 71.693
2005 80.299
2006 79.810
2007 84.195
2008 83.033
2009 81.851
2010 84.157

bu yıl içinde yapılacak atamalarından sadece birinde mevcut personelin % 11 si kadar alım yapıyor...MEB de bu oranda bir alım senede bir defa alında 70 BİN öğretmen kadrosu eder..

İşte bakın bu yüzden diyaneti tebrik ediyorum, hem atıyor hemde personeline sahip çıkıyor, MEB'de adam olsun onlarda alsınlar sahip çıksınlar...

atananlar diyanette çalışsa tamam sorun yok da, iş öyle değil maalesef. atanıyor kurumlar arası geçiş yapıyor, diğerleri de kpss denen illetle uğraşıyor. işin aslı bu, siz ister müslüman ülkeyiz deyin, ister kıskanmayın deyin, imamlara laf atmayın deyin, ne derseniz deyin. yapılan düpedüz kul hakkıdır vicdanı olana. gerçekten atanan imam olsun, vaiz olsun, hatip olsun, kimsecikler gocunmaz.
NOT: benim abim de kadrolu imam, ilhiyat fakültesi mezunu.

ersin_sisman' Alıntı:
kenan7138' Alıntı:
Neden rahatsız oldun hayırdır? Memleket iyiye gidiyor .

Ben rahatsız oldum. Hayırdır sen olmadın mı?

Eğer imam hatip mezunu olup da atama bekleseydin sende olmazdın. Bu ülke müslüman bir ülke sizin ya da konuyu açanın hangi dine mensup olduğu beni hiç ilgilendirmez. Bu ülkede imam atnıyor nereye gidiyoruz diye sorarsan o zaman olmaz papaz mı atayakcak? 28 şubatın yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde hala onların zihniyetinin terennüm edilmesini anlamsız buluyorum.

imam hatipler için ve türbana özgürlük için polisten yediğimiz dayakların haddi hesabı yok başörtülü olmadığım halde sağlarımı sıfır numarayla kestip ve kaç ay boyunca türbanlı kardeşlerim için boykotlar la okula gittik ama şimdi gıkı çıkmıyor sizin için yaptıklarımıza yanıyorum bir gün cumadan çıkarken hiçmi aklınıza kul hakkı gelmez tek müslüman sizmisiniz.. bu dünyada olsun istemem çogonuz evli barklı çevrenizde sevenleriniz var ama ahirette iki elim yakanızda olacak hakkım haram olsun tüm destekleyenlere (imamlara din kült. öğretm değil bu sistemi savunanlara hala imam alınsın din .kült barajı için ) ALLAHTAN KORKUN ALLAHTAN

böyle de bir yorum var haberin altında.

din,imam,müslüman,iman kelimeleri duyduğunda içeriğini bile anlamadan anında savunmaya geçen insanlar olduğu sürece ülkede din sömürüsü siyaseti bitmez.
http://www.dailymotion.com/video/xaj4xb ... a-okul_fun

the_korsan' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:

2000 75.433
2001 76.044
2002 74.374
2003 74.114
2004 71.693
2005 80.299
2006 79.810
2007 84.195
2008 83.033
2009 81.851
2010 84.157

İşte bakın bu yüzden diyaneti tebrik ediyorum, hem atıyor hemde personeline sahip çıkıyor, MEB'de adam olsun onlarda alsınlar sahip çıksınlar...

bu iş hükümette biter...kadro sayısını arrtırmak kurumların yöneticilerin çaba gösterip-göstermemesiyle olmuyor..hükümet yakın gördüğü ve ve kendine biat edecek kurumlara daha fazla kadro veriyor...

Hocam atanan herkes devlet memuru olmuyor mu, herkes hükümetin dediğini yapmak zorunda kalmıyor mu, bunun yakını uzağı mı var?
Devlete bağlı bir kurum gösterin ki hükümete kafa tutubiliyor çıkarttığı kanuna yasaya yönetmeliğe vs vs uymuyor olsun, var mı böyle birşey?

İmam atayabiliyorsa adamlar açık var demek ki atasınlar, bizim eleştireceğimiz şey çok imam atıyorlar değil bizden niye atamıyorlar/az atıyorlar.
Ayrıca yönetici çabasıyla çok şey değişeceğini düşünüyorum, şöyle delikanlı bir adam gelse de benim öğretmenim yatmıyor, çalışıyor sıkıysa gidin 1 gün siz yapın onların işi dese ağızlarının payını verse, benim daha kaliteli eğitim için daha çok personele ihtiyacım var, başarı istiyorsanız bu atamayı yapacaksanız, bana yardımcı olmayacaksanız, iş yaptırmayacaksanız koltukta oturmama gerek yok diyecek birisi olsa çok şey değişiyor mu değişmiyor mu?

Adamlar yandaşını koruyacak bunda kızacak birşey görmüyorum. Türkiyede yıllardır işler bu şekilde yürür zaten başa gelen kendine en yakın gördüklerini kollar bu devranda böyle sürer gider bugün savunanlar yarın tam tersi kadrolar dolmaya başladığında kul hakkından bahsedr bugün kızanlar yarın görmezden gelirler :)

sedasu' Alıntı:
Adamlar yandaşını koruyacak bunda kızacak birşey görmüyorum. Türkiyede yıllardır işler bu şekilde yürür zaten başa gelen kendine en yakın gördüklerini kollar bu devranda böyle sürer gider bugün savunanlar yarın tam tersi kadrolar dolmaya başladığında kul hakkından bahsedr bugün kızanlar yarın görmezden gelirler :)

İmam atanmasıyla yandan korumanın ne alakası var. Binlerce caminin imamı yok vatandaş kendi çabalarıyla çözüyor işi bir şekilde. Hem niye hazımsızlık duyuyorsun ki. Kul hakkıyla ne alakası var? Bakıyorum din ile, diyanetle ilgili bir şey olunca hemen kul hakkından bahsetmeye başlıyorsun. Ama kendin hakaret ederek kul hakkına giriyorsun. Sen önce 'kul hakkı', 'terbiye' nedir oku öğren gel ondan sonra hazımsızlık yap.

birincisi biz laik bir ülkede yaşıyoruz ve herkese aynı yaklaşmamız lazım. ikincisi kızdığım nokta imam atanmasından ziyade öğretmenlerin hem maaş hemde değer olarak imamlardan geri kalması. Bu ülkenin öğretmene imamdan daha çok ihtiyacı varken zübük edebiyatı yapmayın bana. İmamlarda mutlaka atanmalı ancak öncelikler yanlış değil mi sizce ?

İşi siyasete götürmeden bir meseleyi tartışamayacakmıyız.
Yandaş candaş baydı artık bu sözler.
Hocalıda katliam yapanlara bile, yıl dönümü olan bugünde bile bu kadar yüklenilmiyor, biz bu ülke içinde biriz, birbirimizi yemenin de, sıfatlar takmanın da alemi yok. Tabiri hoş görün ecnebiye bile bu kadar yüklenilmiyor.
Yeter artık, siyaset yüzünden sürekli başlık taşıyoruz, kullanıcı yasaklıyoruz...

Ersin hocam maaş olarakta değer olarakta geri kalmamızı sorgulayın eyvallah fakat bu uslubuza karşılık aynı tavrımı göstermemiz gerekiyor. Bana göre öncelik kendi meslektaşlarımdır, diyanet başkanına göre imamdır, meb bakanına göre iktisatçılardır...

Madem bu konu tartışılmak isteniyorsa konumuz atanacak olan imamların sayısından ziyade niteliği üzerinde olmalı. Bir de imam, polis vb. kıyasmalar mesleğimize faydadan çok zarara neden olmaktadır.

Selenga' Alıntı:
Madem bu konu tartışılmak isteniyorsa konumuz atanacak olan imamların sayısından ziyade niteliği üzerinde olmalı. Bir de imam, polis vb. kıyasmalar mesleğimize faydadan çok zarara neden olmaktadır.

Meseleleri doğru tarafından tartışırsak bu zevat hakaret etme, hazımsızlıklarını gösterme fırsatı nasıl bulacak ki? Zaten başlığın açılma nedeni belden aşağı vurmak. Hemen yandaş koruma, partiler, cemaatler konusuna getirip saldırmak. Burada varlık sebepleri bu.

siyasete getirmeyelim tamam ama ister istemez o noktaya dayanıyor iş.her hükümet döneminde benzer durumlar oldu.fakat bu dönem biraz daha fazla olduğunu kimse gözardı edemez.bunun yanlış olduğunu da düşünmüyorum.imam ihtiyacı gerçekten var.ancak diyanet kadrosundan çok daha farklı, gelir düzeyi oldukça yüksek ve diyanetle alakası olmayan kadrolara bu insanların hangi mantıkla geçirildiğini biri bana açıklamalı.o zaman bende bunun sadece ihtiyaçtan ortaya çıkan bir durum olduğunu kabul edeyim.olayı hemen din ya da inanç noktasına getirmeyi de yanlış buluyorum.imam atamasının mantığını sorguluyoruz diye dinsiz olacak halimiz yok.herkesin daha mantıklı bir çerçeveden bakması gerekiyor sadece...

BBNET
Geri