657 mantığına lanet olsun Öğretmeni birde beğenmezler

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaş şubatın 7 sinde ankara gölbasından arac aldım gittim ertesi gün hemen sigortamı yaptırdım normalde 15 gün içinde trafık tescılden ruhsatın cıkıp on bes gun ıcındede elımde olması gerekıyordu yanı ortalama bir ay. 1 haftadır ankara gölbası emnıyettekı trafıgı arıyorum.Ruhsatınız bizden cıktı dıyo postanın barkod - bandrol numarasını ıstıyorum ki öğrencimin babası postanede memur o durmadan sorguluyo barkod olunca ısı daha kolay olcakmıs.ne hıkmetse bandrol ısıne bakan arkdası bır haftadır telefona getırtemedım cok yogunmus.Lanet olsun gıdıp traFIK TESCILDEN RUHSATIMI KENDIM ALAYIM PARAMI ODEYIM DIYORUM ona da olmaz sız bekleyeceksınız dıyorlar . En sonunda gölbasındaki bi kadınla tartıstım ya dedım illa problem olduktan sonra mı çözüm üretelim diyorum evet cok dogru sizin ki suan problem asamasında degıl dıyo cevaba bak arkadas ya.

MANTIK PROBLEM OLSUN HALLEDERİK.Sorsan öğretmeni beğenmezler statüsü yok derler kurban olsunlar bize :verymad:

şikayet edeceksin hocam sende. sen düşüneceğine o düşünecek

Bir defasında postanede baktım millet 2-3 yerde değişik sıralara girmiş. Kart borcumu ödeyecektim. Camlarda herhangi bir açıklayıcı yazı görmeyince dedim heralde her gişeden her işlem yapılıyor. Girdim bir sıraya. Yarım saat sıra bekledikten sonra tam sıra bana geldi ve memur dediki kart borçları için yan taraftaki sıraya gireceksin. Hani derler ya o andan gerisini hatırlamıyorum diye. Hakkaten öyle oldu. Acayip cıngar çıkarttım. Müdürü falan çağırdım, bilmem ne...

1-2 hafta sonra gittiğimde her gişede o gişeden hangi işlemlerin yapılabileceği kağıtlara asılı idi. :++:

hocam ben de araç aldığımda vakit darlığından gidip alamamıştım. aracı ankarada aldım hemen bitlise dönmem gerekiyordu. bir ay süreli geçici ruhsat verdiler. eğer 15 gün içinde gidip ruhsatı kendim almazsam posta yolu ile gönderiyorlarmış. hiç araştırmadım. peşine düşmedim. 20 gün sonra ruhsat elime geçti. tabi herkes bir değil. işini savsaklayan memurlaz azımsanamayacak kadar çok...

Hocam kafayı yedirtin bu adamlar yaw.Konusma tarzı o kadar rahat o kadar kendıne guven verıcı bı sekıldekı senı öyle güzel savsaklıyor ki Allah benım bın turlu belamı versın lan bak daha problem olmamış problem olsun öyle konus ne ugrastırıyosun ınsanları dıyesım geldı

sorsan diğerlerine öğretmenler ne yapıyor diye hepsi yattığımızı söyler...mesaisine tam uyan memurlar sadece öğretmenler. polisler ekip otolarıyla birbirini eve bırakmalar sabahları almalar...daha sayacağımız bir çok konu...boş ver hocam. Allah görüyor...

Geçmiş olsun biraz daha bekle kardeşim yardımcı olmak istemedikleri ortada.

3-4 yıl önce benzer şeyi yaşamıştım. Arabayı aldım yaz tatili bitmesine taş çatlasa 1 ay filan var galiba. Aynı şehirde olduğu için 15 gün sonrası 5 gün içinde de gelir diye düşündüm ama gelmedi. Gitmeden önceki gün artık aradım aldığım ilçe trafiğini postaneye verdik dediler. Postaneyi arıyorum barkod no lazım diyorlar, trafiği arıyorum biz çok yoğunuz dosyaları tek tek inceleyemeyiz dediler. Kalktım o ilçeye gittim o sinirle, ne göreyim adamlar oturmuş abartısız alayı çay içiyor geyik yapıyor ve 1 kişi dahi yoktu büroda... Tepe attı... Yoğunluğunuz bu mu sizin be dedim, ta beni merkezden kalkıp getirdiniz sizin insanlığınızı geçtim de hiç mi görev sorumluluk bilinciniz yok, vatandaşın işini yapmak kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyorsunuz, bana dediniz ki yoğunuz bakamayız maşallah gözümle de gördüm ne kadar yoğun olduğunuzu bir pişpirik atmadığınız kalmış maşallah saydırdım.. Barkod noyu bulması 1 dk sürmedi bile... Bir posta 2-3 farklı yanlış adrese gitmiş bu kadar salak saçma iş yapılır ancak...

Sonuçta şehir dışına gidecektim, noter evrağının süresi dolmuştu zaten, ruhsatsız gittik, ruhsat arkamızdan geldi..

Bu karikatür konuyu özetler.

Ekli dosyalar

• bilgisayar çöktü.jpg
    bilgisayar çöktü.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 827
Geçmiş olsun Hocam ama sizde ki hata şu telefon ile iş halletmeye çalışıyorsunuz.
Kamu hizmet standartlarına uymuyorsa işlem bimer ile süreç oldukça hızlanıyor. Bimerin kendide yavaş başka mesele.

Hocam işin sırrı kızmakta değil tatlı dilde sinirin ters teptiğini çok gördüm.

Sizde 657 ye bağlısınız o kadar yıllık emeğinizin bir müdür sayesinde elinizden alındığı zaman ne düşünürsünüz. Ki okullar dışında çoğu torpille atanır bu müdürlerin.

özelleştirmeye de karşısınız
657 mantığına da karşısınız

yazık ya ... nelerle uğraşıyoruz...desenize ruhsat almaya kalkarsak elden alacaz :?

Ruhsatınızı aracı aldıgınız gün sigortayı yaptırıp gidin hemen ruhsatnızı alın abi gerekirse bi gün gittiginiz yerde öğretmen evinde yatın :)

Tamam arkadaslar sırf etmıcektım ama madem sizde bu yolu tercıh etmemı tavsıye edıyosunuz benden gunah gıttı o zaman kıbar yolla edelım bakalım sıkayetımızı .Bugun de gelmedı oglene kadar postane acık belkı gelır dedım gene yok. :(

tayinci42' Alıntı:
özelleştirmeye de karşısınız
657 mantığına da karşısınız

Sayın hocam öğretmenlik mesleği bu kadar ayaklar altında olmasa bahsettiğimiz bu insanlar belki öğretmenlerinden birazcık ders alırlardı, vatan sevgisini, dürüstlüğü,adaleti,helali,haramı, erdemi bilirlerdi. Tıpkı sizin ve benim gibi "ben bu işten çocuğumun rızkını kazanıyorum" der boğazı patlayana kadar, faranjit olana kadar, sırf haksızlık var diye birileri ile kavga edene kadar işlerini ciddiye alırlardı. O zaman da 657 kağıt üstünde yazar, özelleştirmeye de gerek kalmazdı.

BBNET
Geri