Ben excel ile baslamk istiyorum. Siz ne anlatacaksiniz
hocam soyut geliyor dediğiniz gibi bu konular ama şöyle yapıyorum,Veri, sabit, değişken, algoritma gibi terimleri programlama dışında verince havada ve soyut kalıyor gibi geliyor bana. Ben direkt Scratch'ten başlayacağım.
.
Boşver Ali Baba yoğurdu, gel Kayseri'ye mantı ve pastırma yedireyim.İlk dönem excel'i bitirdim. Bu dönem algoritma ile başlayıp, (Akış şeması ve işlem adımlarına 1 ay ayırmayı düşünüyorum) sonrasında code.org, small basic ve scratch (yetiştiremezsem bir kaç örnek bile olsa yeterli) anlatmayı düşünüyorum. Tabii benim yoğurt yiyişim![]()
Veri, sabit, değişken, algoritma gibi terimleri programlama dışında verince havada ve soyut kalıyor gibi geliyor bana. Ben direkt Scratch'ten başlayacağım.
.
Boş vakitlerde veya bazı konularda code.org daki uygulamaları yaptırıyorum hatta dönem başı yaptırdım da.Basit seviyeleri yaptırdım.Klavye ve fare ye alışırken mantıgı da gelişşin diye.Bir taşla 2 kuş.zamanı geldiğinde scratch online editörden oyun programlama yapacam.Basit oyunlar yaptırıyorum.kesinlikle oyle geliyor bana da. scratch da daha iyi anliyorlar bunlari.
bazı konular bence çok uzun.bazı arkadaşlara katılıyorum.excel temel düzeyde anlatıp bırakıyoruz.gönül isterki 1.5 ay excel anlatıp devam edelim.algortimadan bahsedip ilerde flochart programı ile algortima uygulamaları yaptracam ben.konuyu açan arkadaşın müdredat ile ilgisi-bilgisi yok galiba. excel 2-3 hafta idi toplamda ve ilk dönemin sonundaydı. şuan programlama kavramları sonra scratch
bazı konular bence çok uzun.bazı arkadaşlara katılıyorum.excel temel düzeyde anlatıp bırakıyoruz.gönül isterki 1.5 ay excel anlatıp devam edelim.algortimadan bahsedip ilerde flochart programı ile algortima uygulamaları yaptracam ben.
Vay gardaşım... Nikini görmek bile insanı mutlu ediyor. Valla çok isterdim bir gun inşaAllah diyelim. Bende İstanbula beklerim her zaman. Eminim senin yoğurdunun tadına doyum olmaz ...Boşver Ali Baba yoğurdu, gel Kayseri'ye mantı ve pastırma yedireyim.![]()
Scratch'i öğretmeye zaman yetiyor mu ? Gerçekten de Ardunio da ilave olarak 1 dönem içinde öğretilebilinir mi? Tecrübeleriniz nasıl?
geçen sene 2.dönem çabalarıma rağmen scratch'de pek bir ilerleme kaydedemedim gibi.her sınıftan 2-3 öğrenci belki biraz ilerletti işi. bu sene ardunio'dan ilk defa haberdar etmek bir şeyler göstermek istiyorum. ama sanki sadece göstermekle kalacak pek kalıcı olmuyacak gibi geliyor. (yaşları gereği de normal bence)
kendim bile bol bol deneme işlemi yapınca ancak zihnimde özümseyip sensörlerle doğaçlama yeni birşeyler yapmaya başladım. ki yıllar evvel üniversitede pic devreleri yapıp yazılımını yazardım. paslanmışız ilgilenmeyeli.
Ya bu küçücük çocuklar gerçekten MBLOCK ile bile olsa birşeyler yapmaya başlıyorlar mı?
Tecrübesi olanlara şunu da sormak istiyorum... DYK kursu açsam öğrenme-öğretebilme durumları nasıl olur sizce... sanki ilgili öğrencileri kursa seçersem olur gibi