6.sınıflarla 5.sınıf müfredatı işleyebilir miyim?

Kodla Büyü

misty

Üye
Merhaba ben aday öğretmenim. Ben atanana kadar 1.dönem bilişim derslerine başka hocalar girmiş. müfredata uygun ilerlemem gerektiğini düşündüm ve 5.sınıflarla 2.dönemi işledim. Bayramdan sonra da büyük bi hata yaptığımı düşünüp biraz 1.dönem konularını anlatmaya çalıştım. Şimdi bu çocuklar 6.sınıf olacak ve ben 5. sınıfı en baştan işleyerek bu hatamı telafi etmek istiyorum. müfredata uymayacağım için sorun çıkar mı?

Merhaba ben aday öğretmenim. Ben atanana kadar 1.dönem bilişim derslerine başka hocalar girmiş. müfredata uygun ilerlemem gerektiğini düşündüm ve 5.sınıflarla 2.dönemi işledim. Bayramdan sonra da büyük bi hata yaptığımı düşünüp biraz 1.dönem konularını anlatmaya çalıştım. Şimdi bu çocuklar 6.sınıf olacak ve ben 5. sınıfı en baştan işleyerek bu hatamı telafi etmek istiyorum. müfredata uymayacağım için sorun çıkar mı?
Merhaba hocam. 6. sınıf konuları genellikle 5. sınıf konularının tekrarı. Teorik konularda çok sıkıntı yaşamazsın. Örneğin etik, işletim sistemi, donanım yazılım, bilgisayar ağları... birçok konu 6. sınıfta yine var. 5. sınıflarda farklı olarak kelime işlemci ve sunum uygulamaları var. Onları da tablolama programlarına girdiğin zaman anlatabilirsin.

Merhaba hocam. 6. sınıf konuları genellikle 5. sınıf konularının tekrarı. Teorik konularda çok sıkıntı yaşamazsın. Örneğin etik, işletim sistemi, donanım yazılım, bilgisayar ağları... birçok konu 6. sınıfta yine var. 5. sınıflarda farklı olarak kelime işlemci ve sunum uygulamaları var. Onları da tablolama programlarına girdiğin zaman anlatabilirsin.
merhaba hocam. 6.sınıflara 5.sınıf yıllık planına göre ders anlatıp ona göre sınav yapıcam, yani 6lar sanki 5miş gibi varsayıcam demek istedim. sıkıntı olur mu?

hocam azicane tavsiyemdir, müfredatta ne yazıyorsa onu yıllık plana yazın. yıllık planda ne yazıyorsa onu da deftere yazın. derste ise öğrencilerin seviyesine göre ders işleyin.
müfettiş bile gelse o an anlattığınız dersin o planda yazan konu olmadığını anlamaz ama defterde yazanın müfredata uygun olup olmadığını açıp öğretim programından bakabilir.

hocam azicane tavsiyemdir, müfredatta ne yazıyorsa onu yıllık plana yazın. yıllık planda ne yazıyorsa onu da deftere yazın. derste ise öğrencilerin seviyesine göre ders işleyin.
müfettiş bile gelse o an anlattığınız dersin o planda yazan konu olmadığını anlamaz ama defterde yazanın müfredata uygun olup olmadığını açıp öğretim programından bakabilir.
Teşekkür ederim hocam. peki müfettiş sınav kağıdına bakıyor mu?

hiçbir şey olmaz hocam. Hiç ders anlatmasan da bir şey olmaz. Ver notları bol bol bol bol oyun oynat. Nasıl olsa çocukların hepsi çok iyi biliyor teknolojiyi değil mi :)

Girmediğiniz derslerin sorumluluğunu neden üstleniyorsunuz sayın hocam. 2. Dönem gelmişsiniz ve 2. Dönemin derslerini anlatarak yılı kapatmışsınız. Bunda bir problem göremedim ben. Seneye 6 lardan devam

Girmediğiniz derslerin sorumluluğunu neden üstleniyorsunuz sayın hocam. 2. Dönem gelmişsiniz ve 2. Dönemin derslerini anlatarak yılı kapatmışsınız. Bunda bir problem göremedim ben. Seneye 6 lardan devam
hocam sorumluluk üstlenmek değil de daha bilgisayar ne bilmeyen çocuklara sabit değişken algoritma anlatmam abes oldu kafaları karıştı

Hocam kesin bilgi sahibi olmadan bu kadar ağır yorum yazmamak lazım. Hocamız ironi yapmış, muhtemelen o da rahatsız bu durumlardan

hocam sorumluluk üstlenmek değil de daha bilgisayar ne bilmeyen çocuklara sabit değişken algoritma anlatmam abes oldu kafaları karıştı
Keşke herkes sizin gibi olsa sayın hocam ne diyeyim. Öyle öğrenciler var ki 5 lerde doğru düzgün okuyamıyor,yazamıyor,yazdığını okuyamıyor,dört işlem yapamıyor. Sizde burda yarım dönem boşa geçmiş diye üzülüyorsunuz. 4 senesi çöpe giden birsürü çocuk var. Bu kadar sorun etmeniz gerek yok

Sizin gibi öğretmenlerin Allah belasını versin. Aldığınız para da haram. Ne kendinizin ne de çoluk çocuklarınızın iki yakası bir araya gelmez. Sizin gibi bilişim öğretmenlerinden çok var. Zaten bu branş değer görmüyorsa sizin gibi bilişim öğretmenleri yuzunden oldu biraz da. Nasıl olsa iyi biliyorlar diye ironi yapmışsın ama muhtemelen çocukları BT odasına atıp keyif çatanlardansınız
Haddini bil terbiyesizlik yapma. Mesajımdaki ironiyi anlamayacak kadar mantıktan yoksunsun. Senin zerre kadar mesleğine, meslektaşına saygın olsa hiciv içeren bu mesajıma bela okumazsın. Allah zaten senin gibi izansızlarla meslektaş yaparak benim belamı vermiş.

ilksms
Geri