6. sınıflar için karışık serbest çalışmalarım (bty ders notları ve diğerleri)

Kodla Büyü

kardelennergis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-1

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-2

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-3

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-4

Ekli dosyalar

6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-5

Ekli dosyalar

güle güle kullanın arkadaşlar umarım faydası oluyordur...

Ekli dosyalar

6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-5
ÖZEL VERİ TİPİ tanımı bence yanlış yapılmış. "İçinde yukarıdaki tüm veri tiplerini barındıran veri tipidir." diyor. bu karakter dizisi veri tipi de olabilir.

bence Özel Veri Tipi belli bir kalıbı(gösterim şekli) olan veri tipleridir. saat,tarih,adres,IBN no bu yüzden. hatta bence tc no da özel veri tipi. hepsi 11 haneden oluşmak zorunda olduğu için...

sayısal veri tipi örneğinde yanlışlık yok mu acaba? T.C. kimlik numarası ile sayısal işlem yapılamaz sayılamaz vs. plaka gibi

Arkadşlar şöyle bir durum var...Bütün karkaterler kullanıdığı için bana göre doğur diye düşünüyorum....Örnek: iban no: TR 0123 456 78901123456 ev adresinde harf ve rakamlar ve özel karaterler kullanılıyor. Buradan yola çıkarak bu ifadenin doğru oldğunu düşünyorum...:);):(

Ekli dosyalar

ÖZEL VERİ TİPİ tanımı bence yanlış yapılmış. "İçinde yukarıdaki tüm veri tiplerini barındıran veri tipidir." diyor. bu karakter dizisi veri tipi de olabilir.

bence Özel Veri Tipi belli bir kalıbı(gösterim şekli) olan veri tipleridir. saat,tarih,adres,IBN no bu yüzden. hatta bence tc no da özel veri tipi. hepsi 11 haneden oluşmak zorunda olduğu için...
Katılıyorum hocama.. Çocukların kafasındaki özel, özel isim gibi.. Bence bu da kişiye özel olmalıydı, özel veri tipi. Sonuçta doğum tarihi, ne bileyim meclisin açılışı, iban, tc kimlik gibi. O onbir (tc) rakam, yanında "tc kimlik" yazdığı için, "01.01.1960" birinin doğum tarihi olduğu için özeldir; yoksa karakter dizisi.

Son düzenleme:
6.SINIFLAR DERS NOTLARI,TESTLER VE YAZILILAR-6

Ekli dosyalar

katılıyorum hocam

özel veriyi anlatırken mantığa bürüme yapıyorum bazı örneklerde ama sağlıklı olmuyor. plaka no tc no hesap no okul no hesaplama işleminde kullanılmadığından sayısal değildir.

BBNET
Geri