Böyle bir haber okudum.Dogru mudur arkadaşlar
Aynen hocam bana da beden ve resim müzik öğretmenleri söyledi. Bilişim de kaldırılıyormuş. Konu hakkında net bir şey var mı?Bende gelecek sene tüm Türkiye'de 5.sınıflarda yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasına geçileceğini ve dolayısıyla ders sayımızın azalacağını duydum.
Doğrudur yanlıştır bilemem ama şu politika belirleyicilerinin Kalitenin, ders miktarını arttırarak gelmeyeceğini bir şekilde öğrenmesi gerekiyor. Yabancı Dil'i kotaramadıkça üstüne gidiyorlar. Türkçe, Matematik, Fen'i 5 saat veriyoruz da ne haldeyiz diye kimse bakmıyor. Sorun dersin miktarında mı yoksa Uygulanması, Öğretim Programı, vs... bileşenlerinde mi ? İngilizce gelebilir, bütün dersler kızağa çekilir, bir 5 yıl sonra "Yok...dil eğitimi böyle de olmuyormuş" deriz ve çocukları, eğitimcileri, okulları şamaroğlanına çeviririz. Zaten öyle sükse yaratacak bir toplumsal tepki de yok...Deney hayvanına çevirdiler insanı. Öyle bir mevzu ki; bekar ve çocuksuz hayatını idame ettiren birisi değilsen eğitimden yana mutsuz ve umutsuzsun. Net...