Arkadaşlar 5 ler için ekteki gibi bir dosya hazırladım ders notu olarak, paylaşmak istedim. Programda algoritma ve akış diyagramı 6. haftadan başlıyor ama o zamana kadar kurt kuzu vs ile devam edemedim açıkçası. Kazanımlara baktığımda problem çözme süreci, hanoi kuleleri, problem çözümünde uygun adımlar vs çok kavram var. Ekli dosyada 1 algoritma örneği var ancak birkaç tane daha ekleyerek dağıtacağım. Size sorum Algoritma ve akış şeması örnekleriniz nelerdir temel basit düzey? Dosyada sadece toplama algoritması var şimdilik. (Çay yapma algoritması falan yazmak istemiyorum) Sayaç kullanarak biraz örnek verdim (1 den 10 a kadar ekrana yazdırma, 10 defa aynı yazıyı yazdırma, girilen 10 sayıyı toplama gibi) Hem döngü kavramını da anlarlar diye ama sanki biraz erken gibi çoğu anlamakta zorlandı. Daha basit neler yapılabilir? Flow Chart kullanmalı mı yoksa algoritmadan sonra blockly ve code.org a devam mı etmeli? Ders sonlarında blockly ve code.org a da giriyoruz hepsini beraber götürmeye çalışıyorum.