4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Kodla Büyü
Merhabalar, proje kapsamında öğrencilere robot programlama yaptırmak istiyorum. bununla ilgili robot kiti alabiliyoruz, bunda sıkıntı yok, fakat BT sınıfının mouse eksiği var. Ben okul aile birliğine aldırmak istedim, ancak şimdi herkesin gözü gelen 5000 tl'de. Müdür oradan al dedi. Ancak proje usulüne uygun olur mu BT sınıfının eksiklerini proje parasından almak? Bu konuda tereddütlüyüm. Bilginiz var mı ne yapayım?
 
Arkadaşlar bakabilirmisiniz
"4006 Bilim Fuarı için banka hesabınıza transfer edilen ödeneğin (5.000 TL) harcanması hususunda aşağıda belirtilen kurallara uyulmasını önemle rica ederiz."diye bir mail gelmiş ama ne harcamada uyulacak kurallar var yazının nede eki var sizede bu mail gelmiş mi ? Gelmişse sizde eki var mı?
 
Bana da gelmemişti sağolsun forumdan bir arkadaştan istemistim yazmıştı... Şöyleymiş:

Sayın Proje Yürütücüsü,

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında desteklenen projenize ait öneri formunda belirttiğiniz adınıza açılmış olan banka hesabınıza transfer edilecek 5.000 TL’nin ödeneğin harcanması hususunda aşağıda belirtilen kurallara uyulmasını önemle rica ederiz.

1. Destek tutarının harcamaları, proje yürütücüsü tarafından gerçekleştirilir. Söz konusu harcamalar proje başlama (1 Ocak 2016) ve bitiş tarihleri (1 Ağustos 2016) arasında gerçekleştirilir. Ödenek transferi henüz yapılmamış olsa bile harcamaları 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatabilirsiniz. Harcama belgeleri mutlaka 1 Ocak -1 Ağustos 2016 tarihleri arasında olmalıdır. Proje yürütücüsü her türlü harcamadan sorumludur.

2. Proje destek tutarı, TÜBİTAK Bilim Fuarları’nın etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için bilim fuarı organizasyonu ve faaliyetleri için harcanır. Harcamaların mahiyeti, sarf malzeme alımları (kırtasiye, laboratuvar/deney malzemeleri, etkinlik materyalleri vb.) makine-teçhizat alımları (bilgisayar, tablet hariç), hizmet alımları (robot bilim projeleri için eğitim hizmet alımı, vb.) ve proje ihtiyaçları doğrultusunda yapılan diğer alımlar destek kapsamında kabul edilmektedir. Harcamaların Fuar faaliyeti dışında okulun/BİLSEM’in diğer ihtiyaçları için yapıldığının tespiti durumunda, TÜBİTAK, hibenin tamamını yasal faiziyle birlikte geri isteme hakkına sahiptir.

3. Yapılan harcamalar için mutlaka fatura ya da makbuz alınmalıdır. Faturalar “TÜBİTAK …….. no’lu 4006 Bilim Fuarı Projesi” ifadesi mutlaka yazdırılarak proje yürütücüsü adına kestirilmesi gerekmektedir. Yazar kasa fişi kabul edilmemektedir. İnternetten yapılan malzeme alımlarında proje numarası, yürütücü T.C.’si ve adının yazılması gereklidir.

4. Destek kapsamında Taşınır Mal Yönetmeliği’ne göre demirbaş niteliğindeki taşınırların alınması halinde, söz konusu malzeme, proje yürütücüsü tarafından görevli olduğu kuruluşa hibe edilerek düzenlenen taşınır işlem fişi (TİF) faturaya eklenerek muhafaza edilmelidir.

5. Destek tutarının tamamının proje kapsamında harcanması beklenmekle birlikte, proje sonuçlandığında, destek tutarının tamamının harcanamaması halinde, kalan destek tutarı, sonuç raporu iletilmeden önce TÜBİTAK banka hesabına iade edilir.

6. TÜBİTAK desteğinden yapılan harcamalara ait belgeler (fatura, makbuz vb.), TÜBİTAK tarafından gerektiğinde yapılacak denetimlerde gösterilmek üzere genel hükümler çerçevesinde(*) proje yürütücüsü tarafından muhafaza edilecektir, TÜBİTAK’a elden veya posta yoluyla herhangi bir harcama belgesi gönderilmeyecektir. Yürütücülerin tayininin çıkması durumunda, okul/BİLSEM idarecileri faturaların “aslı gibidir” kaşeli birer nüshalarını okulda/BİLSEM’de dosyalamalıdır.

7. Yapılan harcamalara ilişkin fatura, makbuz vb. belgelerin bilgileri bilimiz.tubitak.gov.tr adresinde açılacak mali rapor kısmına yüklenecektir.

8. Sonuçlandırılmış olan proje kapsamında yapılan harcamalara ilişkin bilgilerin mali rapor ve fuar sonuç raporu sisteme girildikten sonra, söz konusu harcamalar hibe edilmiş sayılır.

9. Proje, izleyici raporu ile sisteme girilen sonuç raporu ve mali rapor bilgileri doğrultusunda sonuçlandırılmamış veya kusur ve ihmalden dolayı bilim fuarının gerçekleşmemiş olması halinde, proje için aktarılan destek tutarının tamamı, gecikme faizi uygulanarak proje yürütücüsünden tahsil edilir.

Dr. Ahmet ULUDAĞ
Bilim ve Toplum Daire Başkanı

(*) Kamu idarelerinin hesap ve işlemlerine ilişkin her çeşit belge ve bilgi, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri için ilgili idarenin kontrol ve gözetiminde bütçe yılının bitiminden başlayarak zaman aşımını kesen ve durduran haller hariç on yıl süreyle saklanır.
 
bezginbekir' Alıntı:
Merhabalar, proje kapsamında öğrencilere robot programlama yaptırmak istiyorum. bununla ilgili robot kiti alabiliyoruz, bunda sıkıntı yok, fakat BT sınıfının mouse eksiği var. Ben okul aile birliğine aldırmak istedim, ancak şimdi herkesin gözü gelen 5000 tl'de. Müdür oradan al dedi. Ancak proje usulüne uygun olur mu BT sınıfının eksiklerini proje parasından almak? Bu konuda tereddütlüyüm. Bilginiz var mı ne yapayım?
hocam faturayı elektronik malzeme vs gibi şekilde kestirirsen sorun olmaz.
 
Merhabalar tisort ve afuslerin parasini tubitak butcesinden karsilayabiliyormuyuz
 
Projeye ilişkin tüm veri girişlerini yapım,
resimler, faturalar, projeler,
en sonunda da fuar bilgilerinide onayladım.

şimdi bu şekilde bitmiş mi oluyor,
bir geri dönüş olacak mı,
evet her şey tamam bu iş bitti veya şöyle aksaklıklar eksiklikler var diye.
 
birarti1' Alıntı:
Projeye ilişkin tüm veri girişlerini yapım,
resimler, faturalar, projeler,
en sonunda da fuar bilgilerinide onayladım.

şimdi bu şekilde bitmiş mi oluyor,
bir geri dönüş olacak mı,
evet her şey tamam bu iş bitti veya şöyle aksaklıklar eksiklikler var diye.

Geri dönüş yapan olmuyor. Ben geçen sene bütün girişleri yaptım ve sonlandı. bu sene tekrar 2.sini yaptık. girişleri yapıcam aynı şekilde
 
merhabalar arakadaşlar;
tubitak 4006 fuarı için okul müdürü bilişim tekn. dersinden 5 proje istedi,
önerilerinizi alabilir miyim?
araştırdığım kadarıyla robotik projeleri ilgi görüyor ancak bu güne kadar yalnızca scratch ile çalıştık yapılabilirliği ve maliyeti düşündürüyor beni.
teşekkürler...
 
Hocam arduino klonu 20 liraya bulabilirsiniz. Ledler kuruş hesabı semsörler ortalama 10 lira civarı proje başı 50 lira tutmaz yani
 
sergilenecek proje sayısı toplam 20 proje olmalı diye biliyorum sizden çok istemişler hocam :)
 
malesef TUBİTAK ta da iş bilişim tekn. kaldı. 5 proje ne üretebilirim diye kara kara düşünüyorum valla :(
 
Öğrencilere sordunuz mu? Fikir öğrenciden gelince ortaya çok güzel projeler çıkıyor. Hayali projeleri eleyip işi hevesli olana yaptırınca siz bile şaşırıyorsunuz. Öğrencide yaptığı projeyi sahipleniyor. Bu sene başvuru öncesi proje bilgileri istemeleri bizi zorladı. Proje bilgileri ilerleyen süreçlerde girilebilseydi iyiydi. Geçen sene garanti bu öğrenci bu projeyi yapar dediğim yattı, hiç beklemediğim bir öğrenci beni şaşırtıp güzel bir proje çıkarttı. Proje fikrinin öğrenciye ait olması taraftarıyım. Biz sadece rehberiz.
 
bedera' Alıntı:
sergilenecek proje sayısı toplam 20 proje olmalı diye biliyorum sizden çok istemişler hocam :)

hocam bu kriter sanırım bu yıl eklenmiş. geçen yıl biz de 25 yapmıştık. bu yıl hem sayı azaltılmış hem de en az 10 tanesi araştırma projesi olmalı, robot-programlama türündeki projeler araştırma projeleri kapsamında değildir gibi kriterler de eklemişler.
 
arkadaşlar öğrencilere sordum ama elle tutulur bir şey çıkmadı araştırma projesi örneği verecek yok mu
 
benim öğrencilerden de fazla fikir çıkmadı, yönlendirmeden olmuyor yani.
bir öğrencim geçmişten günümüze depolama birimlerini bir panoya tanıtım şeklinde yapacak,
bakalım neler çıkacak daha...
 
ben geçen yıl elektronik atıklarla ilgili bi araştırma yaptırmıştım. bir de toplama kutusu yaptık.
 
geri dönüşümden anahtarlık, kolye, küre, maketler yapılmış bir kaç yerde
bu tür çalımalar olur mu bilmiyorum
 
bidene' Alıntı:
araştırma projesinden kasıt nedir.


özgün bir şey istiyorlar hocam. Ayrıca o 5 proje isteyen müdürde yanlış yapıyor, neden diğer öğretmenler hazırlamıyorlar, 5 proje ne demek. Ben bu sene farklı bir şey yapacağım, ön araştırma yaptım, zor değil ama çok ilginç olacak gibi, bakalım. Aklıma şahan ın gazoz kapağı açacağı geldi :)
 
arkadaşlar şimdi ben ilk kez proje yapmayı düşünüyorum. okul kız meslek lisesi ve bilişim bölümü var sadece. diğer alanlar el sanatları, güzellik gibi bölümler.

- 25 proje şart mı?
- robot kiti alıp bunu programlamak yeterli midir başlangıç için? bir arkadaş araştırma projeleri isteniyor denmiş konuda.

ardunio aldım ama daha kullanmadım. ileri de umarım onla da projeler yaparım :)
 
Geri
Üst