4. Sınıf'tan 5'e geçiş Özel mi Devlet mi?

Kodla Büyü

Özel mi? Devlet mi?

• Özel

Oy: 6 27.3%
  • Devlet

Oy: 16 72.7%

• Kullanılan toplam oy
    22

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar. Malumunuz proje imam hatip sınav öğrenci almaya başladığından bu yana sınıfların ilk 5-10 öğrencisi buralara kaymaya başladı diğerleri de mahallelerindeki vehayut özellerdeki ortaokullara gidecek. çok garip bir durum çıkmaya başladı.

Kızımı 5.sinifta özele göndermiş ,6.sinifta kendi okuluma getirmiş biri olarak kesinlikle kendi okuluma gelmesinin büyük artıları oldu ,okul mahalle okulu kalabalık öğrenci seviyeleri düşük olmasına rağmen , hayatı ve toplumu da görmüş oldu iyi bir tecrübe oluyor

Benim oğlum ilk 3 sene özele gitti. Sadece 2 sınıf vardı. Öğretmeni ilgili idi. Öğretmeni gidince 4'te devlete aldım. Diğer öğretmenlerle olsun istemedim. Orada da iyi bir öğretmene denk geldik. Özelle devlet arasındaki farkı gördüm. Özeldeki öğretmeni çok iyi idi ama devletteki de şükür iyi olunca eğitim iyi oldu. 4. Sınıfta denemeler yapıldı özelde kalan 2 sınıf ile karşılaştırdım.

Devlette 8 sınıf vardı özeldeki 2 sınıfın deneme ortalamasına çok yakındı. Hatta bir iki derste ortalama geçiyordu.

Kızımı da aynı okula yazdırdım. Kurada abisinin öğretmeni denk geldi. Çok şükür devlet bence çok iyi.

Ortaokulda oğlum proje imam hatip kazandı şimdi orada ve öğretmenleri çok ilgili. Ortaokulda özeli zaten düşünmedim.

Fen lisesindeyim ve proje imam hatip ve büyük ve ismi olan ortaokuldan gelen çok. Özelden gelen çok çok az.

120`de 3-4 anca

Benim kızım da geçen yıl 4 ten 5 e geçti. Sınavla ogrenci aldığı için proje imam hatip e verdim. İlla imam hatip olsun derdim yoktu ama sınavla öğrenci alan tek yer olduğu için oraya verdim. 11 saat jngikizce gördüler. Hocalar çok ilgili güzel bir okul.

Bizde 5. sınıfa geçiyoruz 1 senedir Proje imam hatip okullarına hazırlandık ve kazandık. Çocuğun akademik anlamda iyiyse özel olsun derim..

Bu yıl kızımı devlet okuluna gönderdim, (5. sınıf) öğretmenlerimizden memnunuz, bilsemliydik ilçe içinde servis ile gidebileceğimiz sınıf mevcutları diğerlerine göre nispeten daha az olan, genellikle okul bölgesi dışından, velilerin öğrencilerini isteyerek, adres değiştirip vs. şekilde gönderdiği bir okul, sizin bölgenizdeki okulların düzeni önemli, aklınıza yatan bir okul olursa devlet olabilir, ya da özel olabilir, imam hatip tercih meselesi, biz tercih etmedik...

Kızımı 5.sinifta özele göndermiş ,6.sinifta kendi okuluma getirmiş biri olarak kesinlikle kendi okuluma gelmesinin büyük artıları oldu ,okul mahalle okulu kalabalık öğrenci seviyeleri düşük olmasına rağmen , hayatı ve toplumu da görmüş oldu iyi bir tecrübe oluyor
bende aynı durumdayım ilk okulda benim okulumda idi ortaokul kısmı ayrılınca şimdi tekrardan kendi okulumamı yoksa 250-300 bin verip özele mi yazdırsam ne yapsam karar veremedim. proje imam hatipte 40 erkek öğrenci alıyor ve kazanamadı. :( koca memlekette okul bulamıyorum. kaldım iki arada bir derede. kendi okulum ise yeni bir okul bina çevre 3 okul birleşti. atmosfer olarak kadro olarak güzel. ileriye dönük iyi sinyaller veren karşısına şehir hastahanesi yapılan bir okul sizce ne yapmalıyım.???

Muhit ekstra sıkıntılı bir yer değilse devlete gönder hocam. Özel okul parasını vermeyi çoktan göze almışsın zaten. Onunla da çocuk adına senin bozduramayacağın bir yatırım yap yıldan yıla yıllık ücreti üzerine ekle. Çok daha faydalı olacaktır yavrunuz için.

35-40 kişi sınıflar, sıkıntılı suriyeliler var, iti var, kopuğu var, sınıflar pis, tuvaletler berbat, eskiden okumayan çocuklar özele giderdi, artık tersi oldu. Devlet okulu mu kalmış, imkân varsa özel.

35-40 kişi sınıflar, sıkıntılı suriyeliler var, iti var, kopuğu var, sınıflar pis, tuvaletler berbat, eskiden okumayan çocuklar özele giderdi, artık tersi oldu. Devlet okulu mu kalmış, imkân varsa özel.
Siz nasıl bir okulda çalışıyorsunuz hocam ya da etrafınızda bulunan okullardaki öğretmenlere Allah sabırlar versin.

Okulun bulunduğu semt sorunlu bir yer değilse , sınıflarda aşırı kalabalık değilse devlet düşünülebilir. Burada çocuğun akademik durumu da önemli. Yani tek bir kriter açısından bakıp da devlet ya da özel demek biraz yanlış olabilir bence . Birçok faktörü göz önünde bulundurup karar vermek gerekiyor Allah yardımcınız olsun . İnşallah gönlünüze göre iyi bir okul olur

BBNET
Geri