4.sınıflarda scratch maceramm

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
5. ve 6 .sınıflarda bu programı anlatıyorum. Bir ara merak ettim. 4. sınıflar yapabilir mi? diye..

İlkokul-ortaokul aynı binada olduğumuz için 4. sınıf öğretmenlerine haftada 1 saat anlatayım diye rica ettim, kabul ettiler.
Sonuç: Papağan uygulaması ve akvaryum uygulaması yaptırdım. Yapamayan yok. (1+1=2 ders saati)
Papağanda yaptırdıklarım: karekter ekleme, kostüm ekleme, kostüm değişirtirme, sahne için arkalan ekleme, 10 adım gitme, tıklanınca, sürekli döngüsü, 1 saniye bekle, kenarda ise zıpla, (20 dakika)
Akvaryumda yaptırdıklarım : papağandakilerin yanında, birden fazla karekter ekleme, ses ekleme... yaptırdıklarımın hepsini kaydettirdim. (25 dakika)
Haftaya , kaydettirdiğim akvaryumun üzerine yön tuşları, sahneye ikinci bir arkaplan ekleyerek kostüm değiştirme, fareyi takip etme ve başka bir balığı takip etme --uçtum mu ne?
not:kordinat olayına girmedim..

Ne kadar anladılar tam bilemem fakat farklı ses, kostüm, arkaplan, karekter ekleyen bir çok öğrencim oldu. hatta bazı 5. ve 6. sınıf öğrencilerimden daha çok memnun kaldım.

BBNET
Geri