4 Gb lık ramin 3 Gb nın kullanılması sorunu

Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Laptop da 4 Gb lık ram olmasına rağmen 3 Gb lık ram kullanabilşiyorum- Win 7 prof. 32 bitlik sistem yüklü

Win 7 64 bite geçmeden 4 Gb Ramin tamamını kullanabilen var mı?

Bunu bu şekilde bir çözümün bilen var mı?

Bende çok araştırdım.
Forumlarda bu işi yapan programlardan oldukça bahsediliyor ama yaptıkları işlemin fake olduğunu sadece 4gb miş gibi gösterdiğini düşünerek uğraşmadım.
Sistem ve ayarlarımın yedeğini alıp 64 bit e yükselttim.

aradaugrarim' Alıntı:
Bende çok araştırdım.
Forumlarda bu işi yapan programlardan oldukça bahsediliyor ama yaptıkları işlemin fake olduğunu sadece 4gb miş gibi gösterdiğini düşünerek uğraşmadım.
Yükseltme işlemi dediğiniz formatlayıp yeniden yükleme değil herhalde; bir veri kaybı oldumu ?

Bende netten baktıgımda komutlar gördüm fakat güvenemedim.Bios un özelliği destekliyorsa diye bir açıklama gördüm.

Microsoft Windows 32 Bit İşletim Sistemlerinden bahsedecek olursak; Bazı sürümler için PAE teknolojisi kullanıma sunulmuştur ve bu şekilde 4 GB. RAM kullanabilirler. Bu nasıl olur? Eğer donanımınız destekliyorsa (PAE ve DEP destekli bir işlemci, NUMA ve Memory Remapping destekli bir anakart ve kullandığınız diğer bileşenlerin sürücüleri) Windows üzerinden PAE'yi etkinleştirirsiniz

diye bir açıklama vardı bir forumda

32 bit sistemler en fazla 3,25 GB Ram görür Aynı sorun bende var.
Şu an uğraşmıyorum. 4GB 'yi 3,25 olarak kullanıyorum.

hocam windows 7 64 işletim sistemlerinde pek sorun kalmadı. driver program ve oyun vs

boşuna arama hocam
32 bitse öyle olacak,
arakdaşların dediği gibi fake programlar var
4 gb gösteriyor
gözüme öyle görünsün dersen yap ama sen bilirsin
64 bite terfi etmen lazım

celikumit' Alıntı:
boşuna arama hocam
32 bitse öyle olacak,
arakdaşların dediği gibi fake programlar var
4 gb gösteriyor
gözüme öyle görünsün dersen yap ama sen bilirsin
64 bite terfi etmen lazım

32 biti 64 bite yükseltsem yani

formatlamadan olurmu böyle?

yoksa biçimlendirip mi 64 bite geçebilirim

win 7 prof 32 bit yüklü şu an

aradaugrarim' Alıntı:
Bende çok araştırdım.
Hocam bahsettiğim format ile yeni sistem kurulumuydu.

Ramdeki her bit ayrı ayrı adresleniyor. Bu nedenle 32 bit ile en fazla 3.2 gb adres verilebiliyor. 32 bit işletim sistemi 4 gb ram kullanamaz. Aynı şekilde normal 255.255.255.255 olan ipv4 sistemi ile 4.294.967.296 ip adresi atanabileceği gibi; 1 tane daha fazla ip bile atanamaz ipv4 ile

Yani boşuna kurcalamayın hocam.

Bende bilg özelliklerinden baktıgımda

Yüklü Bellek (RAM) : 4GB (kullanılabilir miktar : 2.96 GB)

gelecek' Alıntı:
Ramdeki her bit ayrı ayrı adresleniyor. Bu nedenle 32 bit ile en fazla 3.2 gb adres verilebiliyor. 32 bit işletim sistemi 4 gb ram kullanamaz. Aynı şekilde normal 255.255.255.255 olan ipv4 sistemi ile 4.294.967.296 ip adresi atanabileceği gibi; 1 tane daha fazla ip bile atanamaz ipv4 ile

Yani boşuna kurcalamayın hocam.

sayın hocam bende bu adresleme konusunu sizin gibi düşünüyordum taki 2008 server 32 bit işletim sisteminin 4GB üzeri RAM in tamamını görüp kullanıdığını görene kadar. Aslında biraz üzerinde düşününce olay ortaya çıkıyor.

32 bit olan işletim sistemi yani yazılım sizin donanımınız 64 bit destekliyorsa 32 bit olan win7 yazılımı üzerinde dğeişiklik yapılarak 4 Gb ram i adresleyip görebileceğine inanıyorum. 2008 server işlt sistemi bunun en güzel örneği. microsoft kendisi bile yapmış bu 32 bitte 4GB ve üzeri ram kullanımını. buda bunun mümkün olduğunun en büyük ispatı bence.

Satan firmalarda bu işin böyle oldugunu bilmiyorlar mı ? Acaba

O zaman aldıgımda şaşırdım , 4 Gb ram koy 3Gb nı kullan 1 Gb boşta kalsın.

Microsoft un bunun için bir yaması filan olsa iyi olurdu.

Sonuçta işlemcim 64 bit core2 7450

BBNET
Geri