3308 Devamsızlıkları E-okul aynı gün mü girilecek?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,901
Selamlar; 3308 kapsamında özürsüz devamsılıkların; en geç 24 saat içinde girilmesi gerektiği; sistemin daha önceki tarihlere izin vermediğine dair bilgi geldi.
Müdür yardımcımız söyledi.
Sizlerde durum nedir ?
 
Hocam günlük girebilmek için işletmelere her gün gidilmesi gerekiyor. Devamsızlık bilgilerini haftalık gittiğimiz günlerde alıyoruz. Geriye dönük olarak e okula işleniyor.

Bizim uygulamamız bu şekilde.
 
Hocam günlük girebilmek için işletmelere her gün gidilmesi gerekiyor. Devamsızlık bilgilerini haftalık gittiğimiz günlerde alıyoruz. Geriye dönük olarak e okula işleniyor.

Bizim uygulamamız bu şekilde.
bizde de öyleydi; haftalık hatta 2 haftalık giriyorduk. Ama Türkiye çapında böyle bir durum var mıdır?
Yoksa bulunduğum il hatta okul kaynaklı bir durum mu? bilemedim
 
Bize de bu şekilde izah edildi ancak bakanlık tarafından 1 hafta olacak şekilde genişletileceği ifade edilmiş idarecilere.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240219-WA0001.jpg
    IMG-20240219-WA0001.jpg
    78.8 KB · Görüntüleme: 165
Bize en fazla 1 önceki günün devamsızlığının girileceği söylendi.

Sonuç tahmini : çoğu öğrenci devamsızlık sorunu yaşayacak. Sınıfta kaldı görünecek . Karne haftası devamsızlık affı gelecek !
 
Eokul güncellemesine göre bugün ve dünün özürsüz devamsızlığı sisteme girilebiliyor. Sadece raporlu olursa daha eski günler girilebiliyor. Okul günlerinde bu uygulanabilir ama işletme günlerinde uygulaması zor.
 
Bu 2 gün içinde devamsızlık girilmesi olayı bütün okul türlerini kapsadığı için meslek lisesi staj olayını düşünmeden hayata geçirdiler.
Benim tahminim, yetkililer staj devamsızlığı işine bir çözüm bulacaktır.
Bence ;
Kurum işlemleri sayfasında, Koordinatörlük Modülü zaten var, oraya staj devamsızlığı girmek için ayrı bir ekran yapabilirler.
 
Duyuru: Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı "Anadolu Meslek Programı" ve "Anadolu Teknik Programı" kurum türlerindeki resmi okulların tüm sınıf seviyelerinde kayıtlı öğrencilerin özürsüz devamsızlıklarının e-okul sistemine aktif iş günü ve en fazla 5 (beş) iş günü öncesine kadar girilebilmesine yönelik ilgili ekran üzerinde yapılan güncelleme Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından gelen talep üzere 1 haftalığına (7 mart 2024 – perşembe günü dahil) 15 (onbeş) iş günü öncesine kadar özürsüz devamsızlıklar girilebilecek şekilde yeniden güncellenmiştir.
8 mart 2024-cuma günü itibariyle 5 (beş) iş günü olacak şekilde ilgili ekran üzerinde yeniden güncellenecektir.
 
Geri
Üst