300bine ev almak yerine arsa alıp ev yaptırmak?

Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Türkiye'nin neresinde olursa olsun normal bir daire almak için en az 250 bin tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
Son günlerde kafama takılan bişey var eminim bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar vardır.
Ev almak yerine 50-100bin arasında bir arsa alıp herşeyiyle kendimiz ilgilenip 1.kalite malzeme kullanarak kendimiz dublex ev yaptırsak (hem içinde bahçeside olur) aynı paraya gelmez mi?
Böyle yapmak istediğimizde hangi sorunlarla karşılaşırız?
Neden olabilir veya neden olamaz?

Benim bu konuda bilgim hemen hemen sıfır denecek kadar az o yüzden fikir almak için buraya yazmak geldi aklıma.
Aç buçuk da olsa bilgisi veya fikri olan arkadaşlar bilgilerini veya fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
Hem ev alacaklara belki faydamız olur.
Teşekkürler.

Hocam bizim md yrd İst da apartman yapmıştı 60bine mal oldu 350ye satıyorum diyordu. En büyük sorun işçileri çalıştırmak olur evin bir yerinde inşaat yapmamız gerekiyordu 1 günlük iş 3 kişi gelecekti 1 kişi geldi malzeme arttı iş bi halta benzemedi kavga bağrış oldu lanet olsun dedik ödedik ama binbir sıkıntı oldu. Sıfır bilgiyle zor bence çevre lazım biraz bu iş için

Uzun zamandir aklimdaki proje bu. Yanliz evi sizin yapmanizi tavsiye etmem bu isci milletiyle ugrasmak o kadar zordurki evinizin bitimini goremeden katil olabilirsiniz. Birde sizi acemi gordulermi vay halinize. Arsadan teslim ev yapan firmalar var iyi arastirip guvenilir bir firma bulmak lazim. Sartnameyide saglam hazirlamak lazim civisinden, musluguna her seyin marka model isimlwride dahil bir sozlesme hazirlamak lazim. Noterli avukatli.

Öncelikle fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
İsci çalıştırmak aslında basit gibi görünüyor ama sizlerin de dediği gibi isin belkide em zor kısmı.
Birkac yil önce ev tadilatında @xodeda hocamın dediği gibi katil olacaktım :-)

Benim aslında merak ettiğim en kaliteli malzemeyle bır ev en fazla kaça patlar?

Ülkemizde iş erbabı olanların çoğu sahtekar kalanların da çoğu tembel olduğu için o kısım sıkıntılı. Ancak tanıdık iyi müteahit vb. olursa bir ihtimal iyi olur. Benzerini yapanlar var. Çok uğraşmak ve hem maddi, hem manevi emek gerekli :)

ragyu' Alıntı:
İsci çalıştırmak aslında basit gibi görünüyor ama sizlerin de dediği gibi isin belkide em zor kısmı.

eğer inşaat konusunda tecrübeniz, bu işleri yapan tanıdıklarınız ve tanıdıklarınızdada bir ağırlığınız yoksa, yaptığınız şey bir intihar sebebi olabilir.
çünkü bu sektördeki kişiler, sizin paralı olduğunuzu anlarsa, öyle bir şekle bürünürler ki, bu işi iyi bilen ve söylediğiniz herşeyi yapacakmış gibi kılığa girerler. işe başladıktan sonra yavaş yavaş yüzlerini göstermeye başlarlar. bir müddet sonra kendiniz bile yapsanız daha iyi olacağını anlarsınız ve haklı olarak işi bıraktırmak istersiniz. ve onlar bunu önceden bildikleri için bıraktırmayın diye baştan bir şekilde parasını alırlar. yok eğer paranızı kaptırmamışsanız, işi bıraktırmak istediğinizde, yaptıkları işin on katı bir hesap çıkartırlar ki kalan işi yaptırsanız bela bıraktırsanız yine bela.
kendi evinize kendi paranıza lanet okursunuz.
ayrıca en kaliteli evin üst sınırı yoktur. 300.000 e yapamazsınız. milyonları bulur.
milyonlarınız bile olsa, bir sebeple işçiler sizden korkmuyorsa asla teyit ettiği kaliteli malzemeyi kullandıramaz, temiz bir işçilik yaptıramazsınız. çünkü nasıl olsa çirkeflikle o parayı sizden alacaklar. neden daha az emek verip daha ucuz malzeme kullanıp daha çok kazanmasınlar ki? buna verdikleri söz mü engel olacak. vicdanlarımı yoksa adalet mi. maalesef bunlar son yirmi otuz senedir tedavülden kalktı. artık devir iş yapmak değil para koparma devri. o yüzden mecbur olduğunuz küçük işlere girip küçük kaptırın.

Re: Ynt: 300bine ev almak yerine arsa alıp ev yaptırmak?

Planı bir mimara çizdir.İnşaat ruhsatını al.Bölüm bölüm (önce temel kolon duvar)Taşeron olarak ustaya ver.Parayın hepsini peşin verme.Herkes birşeyler söyler.
Sen işine bak.
Hayırlı olsun.

date' Alıntı:
ragyu' Alıntı:

eğer inşaat konusunda tecrübeniz, bu işleri yapan tanıdıklarınız ve tanıdıklarınızdada bir ağırlığınız yoksa, yaptığınız şey bir intihar sebebi olabilir.
çünkü bu sektördeki kişiler, sizin paralı olduğunuzu anlarsa, öyle bir şekle bürünürler ki, bu işi iyi bilen ve söylediğiniz herşeyi yapacakmış gibi kılığa girerler. işe başladıktan sonra yavaş yavaş yüzlerini göstermeye başlarlar. bir müddet sonra kendiniz bile yapsanız daha iyi olacağını anlarsınız ve haklı olarak işi bıraktırmak istersiniz. ve onlar bunu önceden bildikleri için bıraktırmayın diye baştan bir şekilde parasını alırlar. yok eğer paranızı kaptırmamışsanız, işi bıraktırmak istediğinizde, yaptıkları işin on katı bir hesap çıkartırlar ki kalan işi yaptırsanız bela bıraktırsanız yine bela.
kendi evinize kendi paranıza lanet okursunuz.
ayrıca en kaliteli evin üst sınırı yoktur. 300.000 e yapamazsınız. milyonları bulur.
milyonlarınız bile olsa, bir sebeple işçiler sizden korkmuyorsa asla teyit ettiği kaliteli malzemeyi kullandıramaz, temiz bir işçilik yaptıramazsınız. çünkü nasıl olsa çirkeflikle o parayı sizden alacaklar. neden daha az emek verip daha ucuz malzeme kullanıp daha çok kazanmasınlar ki? buna verdikleri söz mü engel olacak. vicdanlarımı yoksa adalet mi. maalesef bunlar son yirmi otuz senedir tedavülden kalktı. artık devir iş yapmak değil para koparma devri. o yüzden mecbur olduğunuz küçük işlere girip küçük kaptırın.

10 numara açıklama olmuş teşekkürler hocam.
Sizin de dediğiniz gib memlekette hangi esnafa gitsen kim iş yaptırsan "bişey olmaz" denilen nefret ettiğim sözü kullanıp iş yapıyorlar.
Bu söylediğim işi ilerleyen yıllarda belki 10 yıl sonra yapmak istiyordum ama şimdiden hevesim söndü :(

Re: Ynt: 300bine ev almak yerine arsa alıp ev yaptırmak?

COBOL' Alıntı:
Planı bir mimara çizdir.İnşaat ruhsatını al.Bölüm bölüm (önce temel kolon duvar)Taşeron olarak ustaya ver.Parayın hepsini peşin verme.Herkes birşeyler söyler.
Sen işine bak.
Hayırlı olsun.

Sizin ve arkadaşların da dediği gibi toplu para verdirip iş yaptırmak intihar olur, o yüzden dediğiniz gibi her bölümü başla birine verip parça parça yaptırıp yaptrdıkça para vermek mantıklı gibi.

Sayın hocalarım bu şekilde abilerimle ev yaptık on daire maliyet 60 bin tl oldu şimdi yeni arsa aldık 90 bine bi on daire daha yapacağız daire 85 bine geliyor lüx isterseniz bi 15 bin daha harcarsınız bu fahiş fiyat ödeyenlere şaşıyorum o kadar para bi apartman dairesine verilir mi ömür boyu kirada kal daha iyi saygılarımla

Tek başına bu işe tecrübesiz girilmez zaten. Sosyal ilişkilerin ve pazarlığın güçlü olması lazım. Bizim usta milleti deve gibi diken sever genellikle. Dikenli olmazsanız paranızı alır gülerler bol bol.

ahmetyolcu' Alıntı:
Sayın hocalarım bu şekilde abilerimle ev yaptık on daire maliyet 60 bin tl oldu şimdi yeni arsa aldık 90 bine bi on daire daha yapacağız daire 85 bine geliyor lüx isterseniz bi 15 bin daha harcarsınız bu fahiş fiyat ödeyenlere şaşıyorum o kadar para bi apartman dairesine verilir mi ömür boyu kirada kal daha iyi saygılarımla

sanırım daire başı 60.000 tl. oda eder 600.000 tl. çıkan sonuç başınızı sokacak küçücük ve 3. sınıf bir evdir.
yapacağınız işe gelince 100.000 e lüks daire imkansızdır. ama sadece banyosu ve tuvaleti derseniz olabilir. 1. sınıf bir daireyi bile herşey dahil 100.000 e kurtaramazsınız bazı teyitlerinizi çiğnemeden.

ahmetyolcu' Alıntı:

Hocam 60bine malettiginiz evi satış fiyatınız nedir merak ettim?
Ayrıca 1.sınıf malzeme kullanarak yapilacak dubleks bir evin maliyeti ne olur sizce?
Teşekkürler.

arakdaşlar 60 bin tl dediğim 2010 yılında tamamlanan binamızdı , tarih yazmadığım için yanlış anlaşılmasın , şu anki tahminimiz 85.000 tl konuyu açan hocamızın dediği gibi il dışında ucuz bir arsa ile yapıyoruz , arsanın daire başına maliyeti 9000 tl , diyelim ki yanıldık ve maliyet 100 bin tl çıktı yan arsalarda şirketler yap sat ile 140 bin tl ye daire satıyorlar.hesap ortada 40x10 şirkete gidiyor.Evlerin durumu da iyi bu arada 3.sınıf derken kastettiğinizi anlamadım ama banyo mutfak fayans odalar salon laminat parke doğalgazlı geniş balkonlu 140 m2 evler.

BBNET
Geri