28saat dersmi bt rehber öğrmi tavsiye?

Kodla Büyü

goldenboy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 28 saat dersim var okulda zorlanmıyorm desem yalan olur biz btciler alışık deiliz fazla derse girmeye galiba bu haftada 2.dönem görevlendirmeleri var ne yapacamı şaşırdım sizce ne yapmalıyım

hocam bt rehberliği görevini kabul etsende o 28 saat derse gireceksın.yerinde olsam sadece derse girerim.diğer ıvır zıvır işlerle uğraşmam.çok mantıksız görevi kabul etmek....

Hocam, burda bazı öğretmenler Bt rehber öğretmenliğini istedi ve var olan bilişim derslerini müzikçilere resimcilere verdiler.
Size kalmış birşey ama ben btr'yi tavsiye ederim

sınıf yok kulüp yok nöbet yok. giriş çıkış işinide ayarlarsanızz süper olur. ama siz zaten hemen hemen tam ek ders alıyorsunuz.

benim görevlendirmem dahil 26 saat dersim var yani 2 okula gidiyorum bu ders için ama yine de dersimi değişmem. eğer bizler derslerden kaçarsak sonra(şimdi olduğu gibi) çok ararız o dersleri. Derslere sahip çıkalım :!:

Siz liseye gidince o dersleri kim verecek? Başka bir okula BTR görevlendirilsenizde kendi okulunuzdaki ders yükümlülüğünü yerine getirirsiniz. Başka bir durum var ise belirtmeniz gerekir.

ilk 6 yılım 30 saat dersle geçti o günleri çok özlüyorum yoruluyordum ama öğretmen olduğumu doya doya hissediyordum keşke o kadar dersim olsa da girsem de şu "beter" durumdan kurtulsam....

Sizce ne yapmalıyım sorunuza cevaben; kesinlikle 28 saat ders olmalı doğru tercih. Öğretmenin önceliği derstir. Eğer derse girmek noktasında gözünüz korktuysa evde ders çalışır bu sorunu halledersiniz. Ayrıca diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 28 saat dersinize girmeden BTR görevinizi yapamazsınız, yani başka okuldan bir öğretmen dersinize giremez, sizin okulunuzda bulunan başka branştan öğretmenlerde giremez. Diyelim ki yapıldı böyle bir görevlendirme ve sizin dışınızda başkası derslere giriyor; bu durumda siz ve sizin görevlendirmenizde rol alanlara bir şikayet ile soruşturma açılabilir.(Çok uç bir örnek gibi görünse de olması ihtimali olan bir durum)

rehber olunca 15 saat ders gibi bir zorunluluk yok. o formatörlükte vardı... 28 saat derse girip 2 saatte rehberlik yaparak haftalık 18 saat ek dersi hakedebilirsin... şahsen şu durumda senin yerinde olsam derse girmeyi bırakmazdım... sonuçta rehberlik sadece bir görevlendirme ve ne zaman ne olacağı belli olmuyor...

okulda dersi bir kere seçtirtmezseniz onun yerine seçmeli ingilizce, beden, medya ok. seçip onların normunu artırıyorlar öğretmen de gelince bir daha isteseniz de ders seçmiyorlar.. sonra norm fazlası olup resen atanma riskinin stresini yaşıyorsunuz
bence normunuzu kurtaracak kadar dersiniz olsun.. hem insan derse girmeyince öğretmen olduğunu hissedemiyor..

bilerzen' Alıntı:
okulda dersi bir kere seçtirtmezseniz onun yerine seçmeli ingilizce, beden, medya ok. seçip onların normunu artırıyorlar öğretmen de gelince bir daha isteseniz de ders seçmiyorlar.. sonra norm fazlası olup resen atanma riskinin stresini yaşıyorsunuz
bence normunuzu kurtaracak kadar dersiniz olsun.. hem insan derse girmeyince öğretmen olduğunu hissedemiyor..
Aynen hocam dersi bir kez seçtirmeyince sonu tehlikeli. Mümkün olduğunca fazla ders seçtirmeye çalışalım .
Özellikle kademeli geçişle seneye ilkokul olarak kalacak okullarda daha fazla sıkıntı olacak. 5. sınıfların branşa geçmesi nedeni ile bu yıl okulumuza Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji gibi branşlardan birer öğretmen atandı. Yeni planda ilkokul olmamız gündemde, seneye 5. sınıflarımız olmayacağı için toplam ders yükü azalacak ve branş öğretmenlerinden norm fazlası olanlar olacak. Onlardan birilerini kurtarmak için bizim birkaç saatlik derse göz dikerler.

BBNET
Geri