26 saatten fazla derse girmek istemiyorum.

Kodla Büyü

fatisah

Aktif Üye
Arkadaşlar daha önce Atölye ve Laboratuvar öğretmeni 20 saat maaş karşılığı ile toplamda 26 saat derse girmek zorundadır gibi bir yazı hatırlıyorum.

Müdür 40 saat fiili ders yazmış ben maksimum 26 saat istiyorum dayanak olarak gösterebileceğim resmi yazı yönetmelik vs. varmı?

Dilekceyle girmeyebilirsiniz diye biliyorum.fakat bu seferde ders programinizi idare nasil yapar orasi mechul :)

Ders yükü varsa 20 saat maaş karşılığı 20 saatte zorunlu ek ders meslek dersi öğretmenlerine. Alanda tüm öğretmenlere 40 saat ders yükü çıkmıyorsa dilekçe ile daha az alına bilir tabii idarenin takdirine bağlı.

26 saat ders alırsam koordinatörlük alabilirim, 1 günde Yüksek Lisans için boşluk lazım bana, alanda tek öğretmenim ancak halk eğitimde öğretmen var, kalan dersleri müdür yardımcısı da alabiliyor.

Benim müdüre sadece 26 saatten fazla ders istememek için göstereceğim bir yazı götürmem lazım ...

Ek ders yönetmeliği bağlayıcı hocam.
"madde 6:
Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir."

Kısacası varsa ders alırsınız hocam müdürünüzle konuşup anlaşmanız lazım bunun dışında dilekçe ile bu işi Çözemezsiniz. Müdürünüz varsa ders 40 saat dersi size verebilir. halk eğitimdeki öğretmen sizin ders yükünüzü etkilemez.

fatisah' Alıntı:
26 saat ders alırsam koordinatörlük alabilirim, 1 günde Yüksek Lisans için boşluk lazım bana, alanda tek öğretmenim ancak halk eğitimde öğretmen var, kalan dersleri müdür yardımcısı da alabiliyor.

Benim müdüre sadece 26 saatten fazla ders istememek için göstereceğim bir yazı götürmem lazım ...
hocam fiili ders görevleri önceliklidir. okulda tek öğretmenseniz 44 saate kadar fiili ders verir müdürünüz. şayet mesela bölümde toplam 38 saat fiili ders var ise geri kalan 6 saati koordinatörlük alabilirsiniz. geriye kalan koordinatörlük görevi ise okuldaki diğer meslek öğretmenlerine verilir. Buradaki mantık şudur; fiili dersleri sizin yerinize başkası veremez fakat koordinatörlük görevi alanınızda uzmanlık gerektirmediği için başka öğretmenlere verilebilir.

Neden Milli Eğitim Bakanlığı İzin yönergesine göre hareket etmiyorsunuz? Tabii hakkınızı isteyin sayın hocam. Yönetmelik: " Memurlardan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere, eğitimleri süresince aylıklı izin verilir. Lisansüstü öğrenimine devam edenlere ise, görevlerini aksatmamak şartıyla, izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir. " der. Genel uygulanışı, haftada 1 gün boşa çıkarılır. Müdür de ona göre ders programını ayarlayacak. Olay bu kadar basit. :++:

BBNET
Geri