25 BT Normu Olan Okul

Kodla Büyü

mevcut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İstanbul'daki boş normlara bakarken dikkatimi çekti. Bahçelievler Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bilişim Teknolojileri normu 25'miş. Çoğu köy okulunda toplam norm o kadar değil :)

Orda çalışması nasıl olurdu acaba, zümre toplantısı bile öğretmenler kurulu gibi olur heralde. Ya da her dalın öğretmenleri ayrı ayrıdır.

Bi de Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin İHL meslek dersi öğretmeni normu da 85'miş. (seksen beş). Düşünsenize sadece aynı branştan 85 öğretmen, daha bunun Türkçesi, Matematiği vs. var :) 200'e yakın öğretmen vardır heralde okulda. Bu kadar öğretim üyesi olmayan üniversiteler var Türkiye'de.

Samsunda okuduğum lisede yüzden fazla öğretmen vardı ama orada bile en kalabalık zümre 15-20 kişidir :) Biz öğrenciyken 3 bt öğretmeni vardı biri askerdeydi. Yanlış bilmiyorsam şu anda sadece 1 bt öğretmeni var.

mevcut' Alıntı:
İstanbul'daki boş normlara bakarken dikkatimi çekti. Bahçelievler Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bilişim Teknolojileri normu 25'miş. Çoğu köy okulunda toplam norm o kadar değil :)

Orda çalışması nasıl olurdu acaba, zümre toplantısı bile öğretmenler kurulu gibi olur heralde. Ya da her dalın öğretmenleri ayrı ayrıdır.

Bi de Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin İHL meslek dersi öğretmeni normu da 85'miş. (seksen beş). Düşünsenize sadece aynı branştan 85 öğretmen, daha bunun Türkçesi, Matematiği vs. var :) 200'e yakın öğretmen vardır heralde okulda. Bu kadar öğretim üyesi olmayan üniversiteler var Türkiye'de.
..
hocam istanbulda bazı okullar SADECE BİLİŞİM MESLEK LİSESİ. öğrencilerin tamamı bilişim öğrencisi olduğu için gayet normal.

haydarpaşa eml de 50 den fazla elektrik - eloktronik bölümü öğretmeni var...

yuh keşke öyle bir ortamımız olsaydı okulda. 1000 kişilik okulda tek başıma bir o yana bir bu yana :(

O kadar kişide fazla be hocam :) Her kafadan bir ses çıkar. Ben köydeyim kafam o kadar rahatki Allah'a şükür :D biri bişey der, öbürü başka bişey der, hepsi dert :D

zümresi bakımından kalabalık bir okulda çalışan arkadaşlardan ortamı anlatan yorumlar bekliyorum ben kendi okulumda tekim birde ücretli arkadaş geliyor fakat her iş sende oluyor kalabalık ortamda görev ve sorumluluklar nasıl oluyor işler nasıl dahamı rahat

arkadaşlar meslek lisesinde işler nasıldır bilmiyorum ama ben ilköğretimde bir bayan arkadaşla birlikte çalıştım. (tabi bayan olması önemli değil ama bayan olmasını çok fazla kullanırdı kendisi - hatta hemen bi örnek vereyim bayan arkadaşlar kızmadan: sayın arkadaşım yemekli günlere iştirak edemediği için sene ortasında sabahçı öğlenci olarak yer değiştirdik.-) burnumdan getirdi. şimdi tekim ve mutluyum. ben ne dersem o. okulda istediğimi yapıyorum kimse dönüp te niye diye sormuyo. ben çalışırım yeter ki kafam rahat olsun diyorsanız yalnız çalışmak en iyisi.

Şeflikler daha ön plana çıkıyordur muhtemelen kalabalık olunca. Ben alan şefiyim ama iki kişiyiz zaten, kime şeflik yapıcam :)

Tek başına olmanın en büyük dezavantajı her iş sana gelir, kaçışın olmaz çoğu zaman. Ama zümren varsa iş yükü azalır illaki. Tabi anlaşamama riski de var, o da şans işi.

mevcut' Alıntı:
Şeflikler daha ön plana çıkıyordur muhtemelen kalabalık olunca. Ben alan şefiyim ama iki kişiyiz zaten, kime şeflik yapıcam :)

Tek başına olmanın en büyük dezavantajı her iş sana gelir, kaçışın olmaz çoğu zaman. Ama zümren varsa iş yükü azalır illaki. Tabi anlaşamama riski de var, o da şans işi.
..
Yarar ve zararları çoktur. Arada 1 tane çürük elma bile çıksa sorun olur. ama BİRLİK olup dışarıya TEK SES verebiliyorsan kimse sana bişey diyemez.

BaRBaRYaN' Alıntı:
mevcut' Alıntı:

..
Yarar ve zararları çoktur. Arada 1 tane çürük elma bile çıksa sorun olur. ama BİRLİK olup dışarıya TEK SES verebiliyorsan kimse sana bişey diyemez.

o tek ses olmakta TEK olmanla alakalı bence hocam. Büyük okullarda gerçekten anlaşma çok zor oluyor. Çünkü görev dağılımı çok iyi yapılmıyor. Ben lisedeyken hocalarımızın arası fevkalade kötüydü. Birbirlerine laf söylerlerdi. Birisi kod bilmez derdi, diğeri adam değil derdi vs. O yüzden tek tabanca iyidir. Yoğunluk olabilir fakat bu da sana kalmış bir görev. Başım kalabalık dedin mi kimse çıt çıkaramaz :)

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mevcut' Alıntı:

..

o tek ses olmakta TEK olmanla alakalı bence hocam. Büyük okullarda gerçekten anlaşma çok zor oluyor. Çünkü görev dağılımı çok iyi yapılmıyor. Ben lisedeyken hocalarımızın arası fevkalade kötüydü. Birbirlerine laf söylerlerdi. Birisi kod bilmez derdi, diğeri adam değil derdi vs. O yüzden tek tabanca iyidir. Yoğunluk olabilir fakat bu da sana kalmış bir görev. Başım kalabalık dedin mi kimse çıt çıkaramaz :)
..
içeride birbirini eleştirebilirsin ama dışarıya karşı TEK SES olmayı biz çok iyi başarıyorduk. o yüzden sorun yaşamadık pek. 13 kişi tek kişi gibi hareket ederdik.

BBNET
Geri