24-28 Şubat haftası Scratch Uygulamalarım

Kodla Büyü
cehcah hocam, siz çok yaşayın. Güzel oluyor böyle örnekler. brcdmr hocam nacizane eleştirim hazırladığınız çalışma kağıdı çocuklar için hazır programı hayata geçirmek olur sadece. Onları düşünmeye sevk edecek şekilde bi çalışma kağıdı çıkarmalıyız. Ya da bilgi verici olacaksa aşama aşama anlatacak şekilde olmalı.

arkadaşlar ben paylaşılan örnekleri indiriyorumm fakat uygulamaları göremiyorum. her defasında scratch programının kurulumu yapılıyor ve program başlatılıyor. bense yapılan örnekleri göremiyorum. ne yapmam gerekir lütfen yardımmm

cehcah' Alıntı:
zuzumd' Alıntı:
arkadaşlar ben paylaşılan örnekleri indiriyorumm fakat uygulamaları göremiyorum. her defasında scratch programının kurulumu yapılıyor ve program başlatılıyor. bense yapılan örnekleri göremiyorum. ne yapmam gerekir lütfen yardımmm

Hocam scratch programını açın, Dosya-Aç seçin. Siteden indirdiğiniz dosyaları seçin, açılır.
Bilgisayarda kayıtlı olan kendi hazırladığınız scratch dosyalarını açmak için başka yöntem mi kullanıyordunuz acaba? Özellikle paylaşılan örnekleri merak etmişsiniz :? Yoksa indirdiğiniz dosyaların uzantısı .sb2 mi? :?:

cehcah' Alıntı:
dosyaya çift tıklandığında açılmıyor zaten, dediğim yoldan kolayca açabilirsiniz.
Umarım benim soruma verilen bir yanıt değildir bu cümle :?
Çünkü; yanıt vermesi gereken, yanıt, sorunun anlaşılma durumu yanlış olmuş olur :)

teşekkürler. 5 ve 6 larda daha çok oyun geliştirme uygulaması yapmayı düşünüyorum ama bunlar başlangıç için çok güzel.

soru cevap uygulamasına puanlama bölümü de ekleyip bu hafta 5 ve 6'lara gösterdim. farklı çalışmlarınızı ekleyebilir misiniz? faydalı oluyor :)

BBNET
Geri