21 Saat dersi olup görevlendirme verilen var mı?

Kodla Büyü

gcann

Üye
Okulumda 21 saat dersim,10 saat şefliğim, 10 saat koordinatörlük görevim var. Norm fazlası değilim. Aynı bölgedeki başka bir okula 9 saat görevlendirme gitmemi istiyorlar.Kendi okulumdaki ders saatim ve koordinatörlük saatimi azaltarak yani bu saatleri okulumdaki başka bir öğretmene vererek. Sanırım bölgedeki en düşük hizmet puanı ben de. Pazartesi milli eğitim şubeye gidip istemediğim yönünde konuşacağım ve gerekirse dava açacağım. Başına isteği dışında programı değiştirilerek görevlendirme verilen var mı?

Okulumda 21 saat dersim,10 saat şefliğim, 10 saat koordinatörlük görevim var. Norm fazlası değilim. Aynı bölgedeki başka bir okula 9 saat görevlendirme gitmemi istiyorlar.Kendi okulumdaki ders saatim ve koordinatörlük saatimi azaltarak yani bu saatleri okulumdaki başka bir öğretmene vererek. Sanırım bölgedeki en düşük hizmet puanı ben de. Pazartesi milli eğitim şubeye gidip istemediğim yönünde konuşacağım ve gerekirse dava açacağım. Başına isteği dışında programı değiştirilerek görevlendirme verilen var mı?
sen hak kaybına uğruyorsun dışarıdaki görevlendirme için üstündeki artı görevleri aldıklarında buradan çıkan sonuç yerinizde gözü olan uyanığın biri isminizi vermiş kanka müdürlerinden birine o da iletmiş olabilir gibi duruyor tabi işin içini iyi araştırın hak kaybınıza sebep olacak şeyleri kabul etmeyin

Sizin okulunuzdaki dersi, sizin okuldaki başka bir öğretmene veriyorlar ya, o kişi neden görevlendirme gitmiyor.

Birde sizden dilekçe almadan (XXX okulunda ders tamamlamak için çalışmak istiyorum vb.) yapamazlar zaten.

Ders saatinizi azaltabilirler. 11 saat fiilen derse girip, yine aynı ekdersinizi almaya devam edebilirsiniz.
Maaş karşılığımız 20 saat ama 20 saat ders yoksa girebildiğiniz kadar girersiniz. Bu durum daha önce dava konusu olmuştu.
Şeflik ve Koordinatörlük ücreti maaş karşılığı doldurmasan da alabileceğiniz bir ücret.

Konuyla benzer sizlere bir sorum var arkadaşlar. Kendi okulumda 12 saat dersim var ayrıca YOS görevi alarak 2. bir okula da gidiyorum. İl milli eğitim benden bağımsız şekilde beni başka bir ortaokulda derse girmek adına görevlendirdi. Bununla ilgili ne yapılabilir bilgisi olan var mı?

Biz okulda 3 öğretmeniz ve hepimiz maaş karşılığını dolduruyoruz. Gittiğim okuldaki öğretmenlerin işletme saatlerini bilmiyorum onlar da işletme saatlerini azaltıp ders saati alabilirler bence ama başka okuldaki öğretmenin(yani benim) işletmesi alınıp yerine görevlendirme ders veriliyor. Dediğim gibi Pazartesi günü işin aslını öğrenip ona göre davranacağım, tekrar buraya da yazarım. Bu öğretmen ihtiyacının çıkma sebebi ordaki öğretmeni bölge normunda başka bir okula atadılar. Bu da bölge normunun nasıl bir uygulama olduğunu gösteriyor tabii anlamak isteyene.

Hocam genel bilgi dersi öğretmenlerde 15+6=21 saat zorunlu, ancak siz atölye laboratuvar öğretmeni olarak 20+20=40 saat zorunlusunuz. Bu durumda 21 ders+10 şeflik +10 koordinatörlük toplam 41 eder ve zorunlu süreyi doldurmuşsunuz. Sizden eksiltme yapıp görevlendirme yapmaya çalışmaları hem yasa ve yönetmeliklere hem de teamüllere aykırıdır.

Hocam genel bilgi dersi öğretmenlerde 15+6=21 saat zorunlu, ancak siz atölye laboratuvar öğretmeni olarak 20+20=40 saat zorunlusunuz. Bu durumda 21 ders+10 şeflik +10 koordinatörlük toplam 41 eder ve zorunlu süreyi doldurmuşsunuz. Sizden eksiltme yapıp görevlendirme yapmaya çalışmaları hem yasa ve yönetmeliklere hem de teamüllere aykırıdır.
Evet hocam aykırı kendileri de biliyor ama bu tarz işlerde aç davanı süre geçsin sonuçlanana kadar biz yapmak istediğimizi yapalım tavrındalar.

ilksms
Geri