Yetkili eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun yetkili sendikasının talepleri:
Yetkili konferasyonun talepleri:
bizde sendikacılık öğretmenlerin hakkını aramasına göre değil siyasi düşünceye yakın olmasına göre seçiliyor. iktidar değişirse şu anki yetkili sendika sendikacılık yapar. şu durumda iktidarın suyuna gitmek zorunda.Resmi gazetede yayınlanan sendika üye sayılarına bakarsak, yaklaşık 428000 meslektaşımız durumdan memnunlar gibi görünmekte. Eğer içlerinde memnun olmayan varsa yetkili sendikayı değiştirme gücüne sahipler. Karar meslektaşlarımızın. Ben sadece arkadaşlarımızın iyi düşünerek sendika tercihlerini yapmalarını tavsiye edebilirim. Burada zam tahmini yapmak sadece vakit kaybı gibi geliyor bana.
Sarı sendikaya üye olmayanları cezalandırma maddesi. Şöyle ağız tadıyla sendikasız takılıyordum. Ona bile çomak sokmaya çalışıyorlar. Sözleşmelerden bir beklentim yoktu ama böyle bir şey de beklemezdim.
Allah'a inançları var mı bilmiyorum ama yukarıda Allah var. Bari ondan korksun bu maddeleri yazanlar.
Ya hocam çok sinirlendim, bunu her ay mı istiyorlar yoksa sözleşme dönemi için bir kereye mahsus mu. Biraz utanma olur
Hocam yorumunuza katılıyorum ama Allah mekandan münezzehtir. Böyle ifadelerden uzak durmalıyız.Allah'a inançları var mı bilmiyorum ama yukarıda Allah var. Bari ondan korksun bu maddeleri yazanlar.
Hocam genel tabir olduğu için kullandım. Maksadımı tam anlatabilmek için. Doğrudur siz de haklısınızHocam yorumunuza katılıyorum ama Allah mekandan münezzehtir. Böyle ifadelerden uzak durmalıyız.
Ya hocam çok sinirlendim, bunu her ay mı istiyorlar yoksa sözleşme dönemi için bir kereye mahsus mu. Biraz utanma olur
Daha önce böyle bir talep kabul edilmiş mi hocam.Bu talep kabul edilse bile, daha önceki benzerleri gibi mahkemelerden döner diye düşünüyorum.
Daha önce böyle bir talep kabul edilmiş mi hocam.
Sen bana sabır ver Yarabbi.
Aldığınız ücrete göre maaştan vergi kesintisi yapılıyor üstüne vergi dilimine daha fazla ve çabuk giriliyor. artık ücretin de bir anlamı kalmadı. Ek ders Birim ücreti komik ötesi düşük.Haziran maaşımdan tam 3500 lira kesinti oldu.Bundan sonra kurs vermek mi hayatta bu isi yapmam.