2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
işçilere bile enflasyon oranında zam teklif edildiyse hiçbir şey beklememek lazım.
Bari iyi niyetini göster enflasyon +1 de ona bile razıyım...
 
Tiyatroya ne gerek var. Her sene aynı oyunu oynamaktan bakmadılar mı. Ebsnin olmaması bence daha hayırlı olurdu. Bir topluluk kendini düzeltmedikce Allah o toplumu düzeltmez. Hâlâ bunlara üye olup sonucun farklı olabileceğini düşünenleri hayret ve ibretle izliyorum.

İşçi sendikasının çeyreği kadar sesini çıkarsa sonuç değişirdi. Ama oyuncular aynı oldukça farklı birşey beklemeyin.
 
Yetkili eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun yetkili sendikasının talepleri:


Yetkili konferasyonun talepleri:


Yorumsuz olarak paylaşıyorum:

Screenshot_20250724_181614_Chrome.webp

Screenshot_20250724_181817_Chrome.webp
 
Resmi gazetede yayınlanan sendika üye sayılarına bakarsak, yaklaşık 428000 meslektaşımız durumdan memnunlar gibi görünmekte. Eğer içlerinde memnun olmayan varsa yetkili sendikayı değiştirme gücüne sahipler. Karar meslektaşlarımızın. Ben sadece arkadaşlarımızın iyi düşünerek sendika tercihlerini yapmalarını tavsiye edebilirim. Burada zam tahmini yapmak sadece vakit kaybı gibi geliyor bana.
 
Resmi gazetede yayınlanan sendika üye sayılarına bakarsak, yaklaşık 428000 meslektaşımız durumdan memnunlar gibi görünmekte. Eğer içlerinde memnun olmayan varsa yetkili sendikayı değiştirme gücüne sahipler. Karar meslektaşlarımızın. Ben sadece arkadaşlarımızın iyi düşünerek sendika tercihlerini yapmalarını tavsiye edebilirim. Burada zam tahmini yapmak sadece vakit kaybı gibi geliyor bana.
bizde sendikacılık öğretmenlerin hakkını aramasına göre değil siyasi düşünceye yakın olmasına göre seçiliyor. iktidar değişirse şu anki yetkili sendika sendikacılık yapar. şu durumda iktidarın suyuna gitmek zorunda.
 
Zaten bu adı sendika kendi çıkar sağlama amaçlı sivil toplum kuruluşu olmasa emin olun devlet bize daha fazla zam verir. Bir de zamdan faydalanmak için onlara aidat verecekmişiz. Yazık ki ne yazık.
Böyle bir madde kabul edilmesi halinde yasal mevzuata uygun olacağını zannetmiyorum anayasa başta diğer yasalara aykırı değil midir?
 
Toplu sözleşmenin kendisi zaten çok saçma bir uygulama. İstediğiniz kadar makul veya alakasız teklifte bulunun. sonuçta hakem heyeti diye bir saçmalık var ve hükümet ne isterse onu verip çekilebiliyor. İtiraz ne edince ne oluyor ki iş mi bırakılacak. En baştan bu toplu sözleşme meselesi düzenlenmeli.
 
şu an yüzde 20 ye bile anlaşsalar başarı diyemeyiz, 6 ay sonra belki yüzde 30 enflasyon gelecek, belki ekonomi daha kötü olacak.
Zammı şöyle istesinler; her 6 aylık dönemde enflasyon + yüzde x
 
Tiyatro metni hazır Ağustos ayında gösterime girecek. Malum sendika başkanı yine buçuklu rakama imza atacak yada üyelerini kandırmak için imza atmayip hakem heyetine gidecek. Orda da rakam bellidir zaten.
 
2028 seçimlerine kadar esaslı bir zam düşünmüyorum.Surada dolar sene sonu 43 lirayı gecer ancak sevinirim.
 
Bu ögretmen milletine çok bile. Hatta öğretmenlerin maaşlarına zam yapmak yerine kesintiye gitsinler.
Sendika baskanida millet vekili yapsınlar haketti.
 
Haziran maaşımdan tam 3500 lira kesinti oldu.Bundan sonra kurs vermek mi hayatta bu isi yapmam.
 
Haziran maaşımdan tam 3500 lira kesinti oldu.Bundan sonra kurs vermek mi hayatta bu isi yapmam.
Aldığınız ücrete göre maaştan vergi kesintisi yapılıyor üstüne vergi dilimine daha fazla ve çabuk giriliyor. artık ücretin de bir anlamı kalmadı. Ek ders Birim ücreti komik ötesi düşük.
Bir de yetkili sendikaya bize sağladığı imkanlardan dolayı aidat istiyorlar. Allah akıl fikir izan ve vicdan versin.
 
ilksms
Geri
Üst