2025-2026 ANADOLU LİSELERİ için Programlamaya Giriş ve Algoritmalar yıllık planı

Kodla Büyü
Hocam teşekkürler. 2023 yılında yayımlanan öğretim programına göre, bu modül 72 ders saatine göre belirlenmiş. Yani haftada 2 derse göre. Sizin plan 1 derse göre belirlenmiş. 2 derse uygun (öğretim programına göre) olan modül, 1 ders için nasıl işlenecek. Ben hazırlık sınıfı olan bir Anadolu Lisesinde hazırlık sınıfında derse giriyorum. Haftada 4 ders zorunlu. Öğretim programında bu okulların durumu ayrıca belirtilmemiş. Programda,
'Öğrenciler “İnsan, Toplum ve Bilim” alanında yer alan “bilişim teknolojileri ve yazılım” dersinde oluşturulan
modüllerden; programlamaya giriş ve algoritma, robotik kodlama, programlama dilleri, mobil uygulama geliştirme,
yapay zekâ uygulamaları modüllerinden birini seçerler.'
diyor. Yani seçmeli dersler kısmında yer alanlardan seçilir, zorunlu bir dersi bile bilen birileri yok. Üzücü olsa da ben 1. dönem Programlamaya Giriş ve Algoritma, 2.dönem Programlama Dilleri (Python) işliyorum. Belki ilk defa gireceklere yardımı olur.

Hocam teşekkürler. 2023 yılında yayımlanan öğretim programına göre, bu modül 72 ders saatine göre belirlenmiş. Yani haftada 2 derse göre. Sizin plan 1 derse göre belirlenmiş. 2 derse uygun (öğretim programına göre) olan modül, 1 ders için nasıl işlenecek. Ben hazırlık sınıfı olan bir Anadolu Lisesinde hazırlık sınıfında derse giriyorum. Haftada 4 ders zorunlu. Öğretim programında bu okulların durumu ayrıca belirtilmemiş. Programda,
'Öğrenciler “İnsan, Toplum ve Bilim” alanında yer alan “bilişim teknolojileri ve yazılım” dersinde oluşturulan
modüllerden; programlamaya giriş ve algoritma, robotik kodlama, programlama dilleri, mobil uygulama geliştirme,
diyor. Yani seçmeli dersler kısmında yer alanlardan seçilir, zorunlu bir dersi bile bilen birileri yok. Üzücü olsa da ben 1. dönem Programlamaya Giriş ve Algoritma, 2.dönem Programlama Dilleri (Python) işliyorum. Belki ilk defa gireceklere yardımı olur.
Hocam dediğiniz gibi bu öğretim programı haftada 2 saat derse göre yapılmış. Ancak hatırladığım kadarıyla öğretim programı çıktıktan sonra yayınlanan haftalık ders çizelgelerinde 9. sınıflar için haftada 1 saat olarak düzenlediler. Ben bunu hem zümre-kurullarda hem de idare vb. üst mercilere ilettim ama değişen bir şey yok. Çoğu öğretmen arkadaşımız pga modülünü rahat aktarırım diye çok problem etmiyor ama öğretim programında 72 saatte verin denilen bir ders için haftalık ders çizelgelerinde 36 saat ayırmak tamamen mantıksızlık. Tabi bu dediğim normal seçmeli dersler için. Haftada 2 veya haftada 4 saat olan dersler için bir ibare yok bildiğim kadarıyla. Ancak PGA modülünü almadan diğerlerini veremiyorsunuz diye biliyorum

Hocam o 72 saat konusu benimde aklımı karıştırmıştı ama elimizdeki tek öğretim programı bu olduğu için mecbur bu programa göre plan hazırlamak durumundayız o yüzden bende tüm kazanımları plana ekledim ama derslerde konuları yüzeysel geçmek durumunda kalıyoruz. Modül olarak düşünürsek sizin ilk dönem PGA ikinci dönem Programlama Dilleri göstermeniz mantıklı aslında ama anadolu liselerinde 9. sınıflar 1 saatle sınırlı bende bana en mantıklı gelen şekilde planı hazırladım ama bakanlığın bu ders saatlerine göre öğretim programını güncellemesi şart

Son düzenleme:
ilksms
Geri