2016 bölge eğitim bilgisayar zümresi

Kodla Büyü

Aydın ÖZTÜRK

Aktif Üye
GİRESUN GÖRELE ORTA OKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ BÖLGE ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 03.09.2015
Toplantı Yeri : GİRESUN GÖRELE ORTA OKULU BT SINIFI
Toplantı Saati : 13.30
GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama
2. Zümre başkanının seçimi
3. Derslerin 2488 sayılı Tebliğler Dergilerine göre nasıl işleneceği
4. Konuların işlenişinde izlenecek yöntem ve tekniklerin nasıl uygulanacağı
5. Uygulama esnasında karşılaşılacak güçlükler ve bunların çözümü için alınacak kararlar
6. Başarıyı artıracak yöntemler nasıl kullanılacak
7. Ölçme ve değerlendirme araçları nasıl kullanılacak
8. Geçen yıl BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM dersinde gerekli davranışları kazanamamış olan öğrenciler için alınacak tedbirler
9. Dilek ve Temenniler
10. Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLÜP KARARA BAĞLANMASI

1) Açılış yapıldı. Herkesin geldiği tespit edildi.

2) Zümre başkanı oylamayla seçildi.Yapılan oylamada zümre başkanı Aydın Öztürk(MEHMET GÜREL ORTA OKULU) seçilmiştir. Gündem gereği toplantı başladıktan sonra Zümre Başkanı Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU) başarı ve iyi dilekleri iletti.

3) Konuların işlenişi ile ilgili 2146 sayılı Tebliğler Dergisi’ndeki açıklamalar incelenecektir. Konular işlenirken; anlatım, gösterip yaptırma, soru-cevap, problem çözme, daha önce yapılmış uygulamaları gösterme, laboratuar uygulaması, bireysel çalışma yöntem ve tekniklerinden faydalanılacaktır. Dersler laboratuar ortamında işlenmeye özen gösterilecektir. Ayrıca soru-cevap yöntemi kullanılırken bilgisayar dünyasındaki gelişmelerin tartışmaları yapılarak öğrencilerin son teknolojiden haberdar olmaları sağlanacaktır.

4) Dersler işlenirken şu esaslara dikkat edilecektir;
-Dersler teorik, uygulamalı, hem teorik hem uygulamalı işlenmeye özen gösterilecektir.
-Bilgisayar konusu görerek yaparak uygulama tekniği ile öğrenci üzerinde daha etkili olacağından uygulamalı derslere daha fazla zaman ayrılacaktır.
-Uygulamalı derslerde gösterip yaptırma tekniğine önem verilecektir.
-Teorik derslerde öğrenciler konuyla ilgili her türlü soruyu sorabilme imkanı verilecek ve araştırmaya yönlendirilecektir.
-Uygulamalı derslerde öğrencilerin bilgisayar ortamında sessiz ve disiplinli çalışmaları sağlanacaktır; fakat bilgisayarları serbestçe kullanmalarına da izin verilecektir.
-Kelime işlemci, elektronik hesap tablosu, yayıncılık programı kullanımı ve sunu hazırlama konuları işlenirken, öğrenciler küçük projeler geliştirmeye yönlendirilecek, proje yapılırken eksik bilgileri tamamlanacak ve takıldıkları yerlerde alternatif çözüm yolları gösterilecektir.
-Bilgi, ilgi ve beceri alanlarında gereken ilerlemenin kazanılıp kazanılmadığı kontrol edilecektir.

5) Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU) öğrencilerin ders esnasında dersin akışını olumsuz etkileyecek davranışlarını engellemek için diğer branş öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenlerden yardım alınacağını söyledi. Öğrencilerin ders içerisinde yapmış oldukları olumlu davranışlar için olumlu pekiştireçler kullanılacak, bu pekiştireçler; verilen etkinlikleri zamanında bitiren öğrencilere bilgisayar ortamında serbest çalışma olarak verilecektir.

6) Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU) konuların özelliklerine göre bilgisayar CD’lerinden ve Taşınabilir Belleklerden faydalanılacağını söyledi. Ayrıca öğrencilerin bilgisayar alanındaki gelişmeler konusunda bulabildikleri dokümanları sınıfa getirmelerinin sağlanacağını söyledi. Yardımcı araç gereç olarak; ders işlenişine yardımcı olması bakımından projeksiyon cihazı kullanılacağını söyledi. Dersin konusuna göre Hoparlör, mikrofon, taşınabilir bellek, CD gibi araç- gereçlerin kullanılacağını söyledi.

7) Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU)her dönem iki tane sınav yapılacağını söyledi.

8) Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU) gerekli davranışları kazanamamış olan öğrencilere uygulamalar esnasında yardım edileceğini ve çeşitli etkinlik cdleri ve animasyonlarla bu öğrencilerin çalışmasının sağlanacağını söyledi.

9) Toplantıya katılan öğretmenler 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başarılı geçtiğini belirttiler. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının daha iyi bir şekilde geçmesi dilek ve temennisinde bulundular.
Sınıf ortamı dışında yer verilecek kazanımlar: Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını listeler, bilişim teknolojilerinin bireysel ve toplumsal açıdan sosyal ve kültürel hayata katkılarını açıklar, etik ilkelerin ihlali sonucunda karşılaşılabilecek durumlara örnek verir

Bilişim teknolojilerinin yer verileceği kazanımlar: Bilişim teknolojilerin günlük hayatımızdaki kullanım amaçlarını açıklar, elektronik ortamlardaki verilerin, yönetsel önemini açıklar, bilgi paylaşımı için kullanılan araçları tanımlar, sosyal medya türlerini tanımlar, arama yaparken kullanılan teknikleri listeler, bilgiyi biçimlendirmek için yapılacak işlemleri açıklar, İçerik oluşturma araçlarını tanır, hesaplama ve grafik oluşturma araçlarını tanır, bilginin sunulması için yazılı, görsel ve işitsel imgelerin kullanımının önemini ifade eder.

Aktif öğrenmenin yer verileceği kazanımlar: Bilişim teknolojilerin günlük hayatımızdaki önemini açıklar, dosya uzantılarına göre (örneğin pdf, gif vb.) dosyaların temel özelliklerini tanımlar, sosyal medyanın kullanım amaçlarını açıklar, proje fikri geliştirmenin önemini açıklar, projelerin gereksinimlerden oluşturulduğunu, zaman-emek-maliyet sınırları içinde gerçekleşeceğini fark eder, bilgiyi biçimlendirmek için kullanılan araçlara örnek verir, İçerik oluşturma araçlarının kullanımını açıklar, problem kavramını tanımlar, problem çözmenin önemini ifade eder, farklı problem çözme yaklaşımlarını listeler, problem çözme sürecinde strateji geliştirmenin önemini açıklar.

10) Gündem maddelerinin tamamı görüşüldü ve toplantı başkanı Aydın Öztürk (MEHMET GÜREL ORTA OKULU) toplantıya son verdi.

İMZA SİRKÜSÜ

TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENLERİN

ADI SOYADI
OKULU İMZASI

arkadaşlar bölge zümrelere aşağıdakilerin eklenmesi zorunlu hale geldi. ben de yukarıda ekledim. zümreleriniz benim yaptığım gibi olmalı.
saygılarımla

Sınıf ortamı dışında yer verilecek kazanımlar:
Bilişim teknolojilerinin yer verileceği kazanımlar:
Aktif öğrenmenin yer verileceği kazanımlar:

BBNET
Geri