2013 Otomatik Honda Civic Pro-Eco 1,6 Yakıt Sorunu

Kodla Büyü

ferdierdem55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar fabrika çıkışı lpg li otomatik Honda Civic aldım. Şuan 220 km de falan. 75 liralık gaz ve 100 liralık benzin almıştım. Şuan gaz da benzin de bitmek üzere. Servisi aradım 1000 km yaptıktan sonra düzelir dedi ama araba alışma döneminde de olsa bu şekil bi yakıt normal mi sizce ? Kafam karıştı valla. Sözde pro-eco paket yani ekonomik yakıt tüketimli ama lpgli olduğu halde benzini de çok yakıyor. Arabamı genelde şehir içi kullanıyorum.

Re: 2013 Otomatik Honda Civic Pro-Eco 1,6

hocam motoru açmalısın daha açılmamış bende benzer soruu yaşadım toyata ile deponu fulle sonra gaza basabildiğinkadar bas otoyolda depo bitene kadar gezdir. bin km sonra araban acayip şekilde ekonomik olacaktır.

Motor açma diye birsey kalmadı yeni araçlarda... 1000km ye kadar fazla yakması normal çünkü motor yağı filan daha kalın oluyor vs. ama sizinki fazla yakmamış resmen içmiş:S

Normal hocam sorun yok, bende geçen sene sıfır araç almıştım.

Kullandıkça düşecek.

Benzinligi deistir hocam
Depoyuda patlatmis olabilirler

Re: 2013 Otomatik Honda Civic Pro-Eco 1,6

turgutcoskun' Alıntı:
hocam motoru açmalısın daha açılmamış bende benzer soruu yaşadım toyata ile deponu fulle sonra gaza basabildiğinkadar bas otoyolda depo bitene kadar gezdir. bin km sonra araban acayip şekilde ekonomik olacaktır.

1000 kilometre hesaba göre 1500 TL yakacak :!:
geçmiş olsun...

Şehir içi fabrika verisi 9,5lt
ilk dönemde benzinde bunun 3 - 4 lt üstü normal karşılanabilir.

lpg sarfiyatı litre olarak benzinden de daha fazla olacaktır.

Hesaplamayı da en azından gaz deposu bittikten sonra yapmak daha sağlıklı olacaktır, ışıklara güvenmemek lazım.

Forumdaki araçlar hep 5lt yaktığı için fazla gelmiş olabilir :)
Paniğe gerek yok bence.

Not: Geçen yıl uzun yolda 10 lt benzin 12 litre lpg sarfeden bir araç sahibi olarak yazıyorum.

İnşallah normaldir hocam.. Bakalım 1000 km den sonra durum nasıl olacak. Bir de hondalar için yakıt tasarrufu yapan bi parça çıkmış. Yeni onaylanmış sanırım. Bayramdan sonra satışa başlayacaklarmış. Olmadı onu da deneyecem.

Rodaj süresiyle ilgili olabilir ilk birkaç bin kmden sonra yakıt düşecektir.. Benim 1.4 polo aracım 70 lira ile 320 km falan yapıyor şehir içinde.. (18000 kmde)

otomatik vitesli araç olduğu için fabrika verilerine bakmayacan hocam herzaman üstünde yakıyor benzin göstergesine fazla güvenme aracın beyni benzin yaktığını zannediyordur o yüzden ibreyi düşürebilir bi 20 tl lik benzin al ibrenin değişimine bi bak derim.

Artık 1000 km bakımını bekleyecez :) Ama böle giderse yakmaya gözünün yaşına bakmam satarım geri :P

Evet hocam 1000km olayı doğru. Çünkü motor bir süre çok yakar, motor içinde kurum yapması lazım.

Merhabalar ben de 2013 yılbaşında almıştım honda civic ama benim araba fabrika cıkıslı lpg li değil ben alınca serviste tüp takıldı. YAkıt ilk kullanımda fazla geliyor ama açılması da 1000 km gibi kısa sürmüyor. Ben takip etmiştim 6500 7000 km den sonra farketti. Şu anda memnunum. YAzın şehirler arası 21-23 Kr arası yaktı.

HOCAM YOL BİLGİSAYARI VAR İSE arabanızda tüpü tanımaz ve benzinden kullanıyormuş gibi algılar,sonuçda benzin biter ama bitmemiştir.10tl lik benzin al benzinin yerinde durduğunu göreceksin benzin göstergesi 1/2 göstermesi lazım. Tüpe gelince 0.34 kuruş normal yakmış sorun yok.

Hocam merak etme bende de civic var.
Civiclerde benzin ibresi tupteyken duser.
Ara sira kafasina gore yukselir.
Yada arkadasin dedigi gibi 20 tl yakitla yerini bulur.
Merak edecek birsey yok
Ayrica bi forumda gordum duzeltmek icim yazilim gelistiriyorlarmis

erden60' Alıntı:
HOCAM YOL BİLGİSAYARI VAR İSE arabanızda tüpü tanımaz ve benzinden kullanıyormuş gibi algılar,sonuçda benzin biter ama bitmemiştir.10tl lik benzin al benzinin yerinde durduğunu göreceksin benzin göstergesi 1/2 göstermesi lazım. Tüpe gelince 0.34 kuruş normal yakmış sorun yok.

Dediğinizi deneyecem hocam. Umarım dediğiniz gibi olur.

saltan' Alıntı:
Hocam merak etme bende de civic var.
Civiclerde benzin ibresi tupteyken duser.
Ara sira kafasina gore yukselir.
Yada arkadasin dedigi gibi 20 tl yakitla yerini bulur.
Merak edecek birsey yok
Ayrica bi forumda gordum duzeltmek icim yazilim gelistiriyorlarmis

hocam o dediğiniz yazılım sanırım onaylanmış. servis öle bişe söledi geçen. bayramdan sonra sunulacak falan dedi. 1000 km bakımında tanıtacaklarmış.

ferdierdem55' Alıntı:
erden60' Alıntı:

Dediğinizi deneyecem hocam. Umarım dediğiniz gibi olur.

Hocam dediğiniz doğru çıktı. 20 liralık benzin aldım 20-25 km gittikten sonra benzin göstergesi yarım depoyu gösterecek şekilde arttı.. İçim rahatladı valla.. Sağolun :)

BBNET
Geri