2013-2014 Bilişim Teknolojileri 1.Dönem 1.Yazılı (Klasik)

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,865
Soru tarzı ve zorluk seviyelerini bilerek biraz yukarıda tuttum.

Bu da benim yazılılarım
 

Ekli dosyalar

  • yazılı1.rar
    32.6 KB · Görüntüleme: 3,916
öncelikle bayramınız mübarek olsun.
arkadaşlar biz sınav yapıyor muyuz. yapacaksak neye göre yapıyoruz.
ben e-okula giriyorum sınav tarihi belirleme diye bir şey yok.
siz e-okulunuzu kontrol ettiniz mi?
sizde sınav tarihi girmek aktif mi?
 
5 ve 6 lara sınav yapıyoruz ve not giriyoruz hocam ...Sınav tarihlerini sisteme girdim bile ben ...
 
hocam klasik sınav çocuklar dökülür valla. Bence klasik sınav yerine çoktan seçmeli doğru yanlış ve boşluk doldurma sorun. Alsınlar 90-95 .
 
volkankey' Alıntı:
Soru tarzı ve zorluk seviyelerini bilerek biraz yukarıda tuttum.
Bu da benim yazılılarım
Volkan hocam tebrik ederim, benim de ilk sınavım muhtemel klasik bir yazılı sınav olacak.
Çoktan seçmeli bir hayatın çoktan seçmeli çocuklarını yetiştirmek doğru değil. Bırakınız yüksek not alsınlar diye çoktan seçmeli sınavı sürekli tercih etmek hatalıdır bence. Mutlaka her tür ölçme metodu kullanılmalıdır ama hep de şu sınava hazırlık yaptıran gruptan olmamak gerekir.
Bu konuda ne düşünüyorsun? diye öğrencilere/çocuklara sorduğumuzda alabildiğimiz yanıtlar birkaç sözcük ya da en iyi ihtimalle birkaç cümle oluyor, onlar da birbirlerinin kopyası oluyor genellikle.
Öğrencilerimizin düşünme ve düşündüğünü ifade etme becerisi kazanması gerekiyor. Yaşam 4 seçenekten ya da 5 seçenekten ibaret değil.
Not konusuna gelince...
Notu öğrenci almasa da biz verebiliriz. Elbette öğrencinin tüm yazdıklarına tam puan veremesek de olabildiğinin en üstünü verir, performans notları ile destekler gerekirse 1 proje görevi vererek onu yüreklendirebiliriz. Yani demem o ki not işi kolay. Çocuk kendisini ifade edebiliyor mu? Evetse harika:)
Geçen haftalarda bir öğrencim ağlayarak yanıma geldi ve daha önce fazla bilgisayar kullanmadığını algılamakta, arkadaşlarına yetişmekte güçlük çektiğini söyledi. Dersten kalır mıyım dedi yaşlı gözlerle:( Benim yanıtım: Kızım sana yemin ediyorum kalmayacaksın, ama gereken çabayı göstermezsen notun düşük olabilir ama karnene zayıf düşmeyeceğini garanti ediyorum!
Derdimiz notu silah gibi kullanmak değil, 2006-2013 arası zaten not diye bir donemiz yoktu arkadaşlar. Şu anda da yokmuş gibi düşünerek (kaybedecek birşeyi olmayan futbol takımlarının rahat bir oyun sergilemeleri ve bolca gol atmaları gibi) işimizin eğitsel yönüne yoğunlaşmalıyız.
Hep söylediğim gibi, biz notdefterimen değiliz! Öğretmeniz...
 
Olcay hocam tespitlerinin tamamına katılıyorum.
Benim ilk sinavlarim her zaman zor olur.
Ilk sinavda calismadan 80 90 alan bir öğrenci daha sonrasinda o dersi de pek sallamaz o yuzden calisan ilk sinavda istediğini alir
Calismayan dökülür. Hayatın kanunu bu :)
 
Benim işlediğim konularla da birebir ama klasik olması konusunda kararsızım...
 
aeness' Alıntı:
hocam klasik sınav çocuklar dökülür valla. Bence klasik sınav yerine çoktan seçmeli doğru yanlış ve boşluk doldurma sorun. Alsınlar 90-95 .

hocam düşünceniz çok sakıncalı..Yıllardır bakan dahil herkes tek bir agızdan cocuklar bilgisayar biliyor,uzman seviyesindeler felan dediler durdular... Bizim durumun böyle olmadıgını facebook kullanmakla bilgisayar bilmenin çok farklı oldugunu haykırdık..Şİmdi sen herkes 90-95 alsın dersen o adamların soyledıklerını ıspatlamıs olursun..Ben çok ogrencıye 0 ve 1 vermeyı dusunuyorum,cunku cocukların bılgısayar bılgısı sıfır..Cok az ogrencı 5 alır benım dersımden,durum gercekten vahım cunku..Eger gercekten egıtımcıysen ısını layıkıyla yaparsın bence..Hem cocuklara kotuluk etmezsın(90 alan cocuk o işi bildigini dusunurku bu da gercege ters olacagından cocugun kendısını kandırmasına sebep olur) hem de bu ısı layıkıyla yapmaya calısan meslektaslarına haksızlık yapmazsın.
 
Benim şöyle bir durumum var ki çocukların Türkçeleri aşırı derecede zayıf. Yani üzüm üzüme baka baka kararır ne demek diye sordum ciddi ciddi salkımdaki üzümlerin birbirlerine bakarak karardıklarını söyledi çocuklar :shock: Bu durumda klasik sınav yapamam gibi geldi bana.
 
ben karma bir sınav yapmayı düşünüyorum test ve klasik soruların bulunduğu bir sınav.
sizin sorularınızdan bazılarını gerçekten zor buldum özellikler 6. sınıf sınavındaki 7,8,ve 9. sorular. en azından ben öğrencilerime konuyu bu şekilde anlatmadığım için, hesaplama sorusu sormayacağım.
fakat yine 6.sınıflara sorduğunuz 14.soruyu beğendim,muhtemelen ben de kullanabilirim.
paylaşımınız için çok teşekkürler.
 
hoca çok acımasızsın. bu sınavı bt öğretmenlerine uygulasan 100 alan ancak %20 lik kesim olur :)
 
Merhaba, imam hatip ortaokulu olduğuna göre muhtemelen bilişim teknolojileri sınıfınız yoktur sizin de benim gibi... sorular bana da biraz zor gibi geldi bizimkilerin seviyeyi düşününce... Dersler nasıl geçiyor sizde bt sınıfı olmadan?
 
Bt sınıfı var bende.
p4 makinalar keysmart ama cogunu revize ettik
22 pc hala çalışıyor
1 ders not tutturuyorum diger ders uygulama
Zaman kalirsa serbest birakabiliyorum
 
Benim sınıfım yok maalesef dersleri düşünmek bile çok moral bozucu oluyor benim için... :(
 
hocam 3 haftada sen öğrencilere bu kadar konuyu verebildiysen 3 haftaya kadarda MCSE sertifikalarını verirsin...
 
Yok plana göre hazırladım. Henüz tüm sorularin konularini islemedim. Kasim 11-15 arası olacak sinav :++:
 
Elbette paylasirim
Ama plana 100 de yuz uymuyorum
Burdaki arkadaslarin paylaştığı bir plani kullaniyorum ama
 
Zor ama güzel bir sınav olmuş hocam. Öğrencilerin, "ben bu dersi yaparım" deme rahavetine kapılmalarına imkan vermeyecek tarzda olmuş. Sınavınızdaki hesaplama soruları dışındaki soruları kullanmayı düşünüyorum hocam ellerinize sağlık.
 
hesaplama, yani byte KB MB çeviri mutlaka sorulması gereken sorulardan biri bence
ben üzerinde durdum
 
Şahsen ben tanım ağırlıklı sorular sorma taraftarı değilim... İdeal çalışma ortamını, ekran özellikleri vs anlatırız hep ama bts'lerde bile buna uyamıyoruz ki :) Bu yüzden olması gerekenleri değilde olanları soruyorum ben.

Örneğin soracağım sorulardan birisi şöyle olacak:
Evimize bir internet bağlantısı almak istiyoruz. Evde 1 dizüstü 1 tane de masaüstü bilgisayarımız var. Bilgisayarlarımızın internete girmeye hazır oluncaya kadar yapmamız gereken işlemler ve almamız gereken malzemeler nelerdir aşama halinde yazınız.
Not: Telefon çaldığında internet bağlantımız kesilmemeli
Tabi bu işlemleri hem tahtada şema ile anlattım, hemde bilgisayardan gösterdim toplam 2 ders saatinde, gibi gibi gibi.

Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diye boşa dememişler :) Paylaşım için teşekkürler hocam, değişik fikirler çıkıyor.
 
Geri
Üst