volkankey' Alıntı:
Soru tarzı ve zorluk seviyelerini bilerek biraz yukarıda tuttum.
Bu da benim yazılılarım
Volkan hocam tebrik ederim, benim de ilk sınavım muhtemel klasik bir yazılı sınav olacak.
Çoktan seçmeli bir hayatın çoktan seçmeli çocuklarını yetiştirmek doğru değil. Bırakınız yüksek not alsınlar diye çoktan seçmeli sınavı sürekli tercih etmek hatalıdır bence. Mutlaka her tür ölçme metodu kullanılmalıdır ama hep de şu sınava hazırlık yaptıran gruptan olmamak gerekir.
Bu konuda ne düşünüyorsun? diye öğrencilere/çocuklara sorduğumuzda alabildiğimiz yanıtlar birkaç sözcük ya da en iyi ihtimalle birkaç cümle oluyor, onlar da birbirlerinin kopyası oluyor genellikle.
Öğrencilerimizin düşünme ve düşündüğünü ifade etme becerisi kazanması gerekiyor. Yaşam 4 seçenekten ya da 5 seçenekten ibaret değil.
Not konusuna gelince...
Notu öğrenci almasa da biz verebiliriz. Elbette öğrencinin tüm yazdıklarına tam puan veremesek de olabildiğinin en üstünü verir, performans notları ile destekler gerekirse 1 proje görevi vererek onu yüreklendirebiliriz. Yani demem o ki not işi kolay. Çocuk kendisini ifade edebiliyor mu? Evetse harika

Geçen haftalarda bir öğrencim ağlayarak yanıma geldi ve daha önce fazla bilgisayar kullanmadığını algılamakta, arkadaşlarına yetişmekte güçlük çektiğini söyledi. Dersten kalır mıyım dedi yaşlı gözlerle

Benim yanıtım: Kızım sana yemin ediyorum kalmayacaksın, ama gereken çabayı göstermezsen notun düşük olabilir ama karnene zayıf düşmeyeceğini garanti ediyorum!
Derdimiz notu silah gibi kullanmak değil, 2006-2013 arası zaten not diye bir donemiz yoktu arkadaşlar. Şu anda da yokmuş gibi düşünerek (kaybedecek birşeyi olmayan futbol takımlarının rahat bir oyun sergilemeleri ve bolca gol atmaları gibi) işimizin eğitsel yönüne yoğunlaşmalıyız.
Hep söylediğim gibi, biz
notdefterimen değiliz! Öğretmeniz...