2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumu değişiklik

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://ikgm.meb.gov.tr/www/2012-yili-og ... /icerik/70
http://www.kamudanhaber.com/egitim/ogre ... 03104.html
2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumundan Yer Değiştirme Kılavuzunun Tercihler başlıklı 6.2.1. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Ayrıca, 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir.

Bu şekilde tercih hakkı verilen öğretmenler, boş kalan eğitim kurumları sayısıyla sınırlı olmak üzere en fazla 40 tercihte bulunabilecekler, 40’tan fazla tercih yapılabilecek boş eğitim kurumunun öğretmenlerin tercihine sunulduğu illerde, öğretmenler 41 inci seçenek olarak boş kalan eğitim kurumlarına atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

bizim işimize yaramayacak büyük ihtimal bizim bölümde açılacak yer sayısı kırk değil 4 olsa dua edecem ama zor

4 okul olması farketmez bence ya yine de 41. seçenek işaretlenebilir güzel bi durum bu. Geri adım olarak düşünebiliriz seneye de ile emri tekrar geri gelir inşallah...

benim burdan anladım eş özrünün bulunduğu il merkezi ilçe haricinde 41. tercihten atanabileceğiz doğru mu anlamışım arkadaşlar?

eddy57' Alıntı:
4 okul olması farketmez bence ya yine de 41. seçenek işaretlenebilir güzel bi durum bu. Geri adım olarak düşünebiliriz seneye de ile emri tekrar geri gelir inşallah...
bence de iyi bir durum

Iyi bir durumda 41 e kalanlar kura yolu ile mi açık kalan okullara atanacak yoksa ozrunun geçerli olduğu ilçe gozonunde bulundurulacak mi ..nasıl olabilir sizce bununla ilgili bir açıklama.bulamadim ben

28.08.2012 tarihinde yapılacak atamalarda tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulunduğu il genelinde daha önce açık olarak ilan edilen ancak atama yapılamaması sebebiyle boş kalan eğitim kurumlarına atanmak üzere yeniden tercih hakkı verilecektir.
Böyle yazıyo tekrar tercih hakkı verilecekmiş

burdaki önemli nokta şu, 41. yi işaretleyince sadece varsa kalan boş yerler arasından birisine mi yerleştirme yapılacak.yoksa başka bir çözüm mü?

4 de olsa 1 de olsa 41 .tercih olcak o iyide bizde o kadar az yer açılır ki zaten açılan kdroların boş kalma ihtimali olduğunu sanmıyorum....
40 dan fazla kurum yoksa bu hiç birşeye yaramayacak çünkü sen zaten 41 işaretlemek için bütün açılan yerleri yazmak zorundasın bu durumda zaten bir yere mutlaka yerleşirsin eğer yerleşememişsen zaten açık kurum kalmamış başka yüksek puanlılar yerleşmiş anlamına geliyor

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
4 de olsa 1 de olsa 41 .tercih olcak o iyide bizde o kadar az yer açılır ki zaten açılan kdroların boş kalma ihtimali olduğunu sanmıyorum....
40 dan fazla kurum yoksa bu hiç birşeye yaramayacak çünkü sen zaten 41 işaretlemek için bütün açılan yerleri yazmak zorundasın bu durumda zaten bir yere mutlaka yerleşirsin eğer yerleşememişsen zaten açık kurum kalmamış başka yüksek puanlılar yerleşmiş anlamına geliyor

:+1: :+1: evet tercih şansı çok fazla olan bölümler için avantaj olmuş.genel anlamda pek faydası olduğunu söyleyemeyiz...

hakand77' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:

:+1: :+1: evet tercih şansı çok fazla olan bölümler için avantaj olmuş.genel anlamda pek faydası olduğunu söyleyemeyiz...
ikinci aşamada il genelinde tercih yapılacak olması o il sınırlarına girmek için bir fayda sağlayabilir

buko08' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:

ikinci aşamada il genelinde tercih yapılacak olması o il sınırlarına girmek için bir fayda sağlayabilir
bu açıdan bakılınca belki fayası olur ama bilişim de aç yer açılacak açılıp ta dolmayan yer büyük ihtimai il içinde başka il mesafesinde olur ufak bir mucize gerekebilir sadece bu şekilde piyango vurması için

peki ilk aşamada atıyorum bize 3 okul açıldı. biz 41. tercihi seçebilecek miyiz? yoksa bu 41. tercih sadece 40tan fazla eğitim kurumu açılan kiişiler mi secebilecek

buko08' Alıntı:
peki ilk aşamada atıyorum bize 3 okul açıldı. biz 41. tercihi seçebilecek miyiz? yoksa bu 41. tercih sadece 40tan fazla eğitim kurumu açılan kiişiler mi secebilecek
seçebilirsin
özrünün olduğu bölgede ne kadar yer varsa seçmezsen sistem 41 seçmene izin vermiyor zaten onun için 3-5 farketmiyor hepsinin seçtikten sonra 41 seçilir

BBNET
Geri