2012 otomobil Fiyatları göreniniz var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reyhanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
Neredeyse tüm firmalar fiyatları güncellediler.
B sınıfı araçlar bile 2-3 milyar koymuş.

Şaka gibi geliyor.

hondanın koymamamış olması gerekli. onların hesap kesim tarihi mart diye biliyorum. isterseniz birde hondaya bakın. diğer araçlar yılbaşında zam yerler bu klasiktir zaten.

Geçen sene Latitude 1,5 dci executive full paketlisi 67.000 TL civarı idi. Şimdi 79.000 TL küsür olmuş. Bir yılda 12.000-13.000 TL artar mı bu arabalar yahu? :verymad:

Ayrıca Passat 1,6 dizel dsg gelmiş. Full olanı 93.000 TL.......... :scared:

istikrar sürsün..........enflasyon da kağıt üstünde %10,5 yani 11 bile değil...YERSENNNNNNNN...%50 yemiş belli ki..belki yavaş yavaş açılır gözleri :?:

Geçen sene ocak ayında araba alan biri baya bir karlı çıktı bu işten...

kimse almaz arabalarda ellerinde kalır onlarda zarar eder fiyat artırma çözüm değilki...

vergiler arttıgından beri hersey pahalı. 52 000 lik araba verigden sonra 63 000 oldu.

yani arçlarında 10-13 arası cıkar eski verigli donem fiyatı. 79 000 ise araç normalde 66 000 tl falandır.

toyota corolla avrupada 28000 tl iken burda 52 000 tl idi...

yani araclar aslında cok pahalı değil vergiler fazla bizde...

keza benzine verdigimiz vergi oranı % 48 leri geçerken. araçlar da vergi nerdeyse % 100 den fazla...

şimdi efenim arabaya %20 zam geldi amaa gelin görünki kibrite zam gelmedi ee ortalamasını alırsak enflasyonumuz %10 cıkar

valla hocam sadece araçları değil benzine lpg ye de 15 kurus civarı eklemişler dün gördüm şok oldum

45 bine aldığım seat leon 1.4 tsi fr

ayın ikisinden itibaren 48100:D

dndd' Alıntı:
şimdi efenim arabaya %20 zam geldi amaa gelin görünki kibrite zam gelmedi ee ortalamasını alırsak enflasyonumuz %10 cıkar

öle hesaplıyorlar zaten. zamanıda da pinpon topu vs ile hesaplamadılarımı sanki... :puhaha:

vergiler 1600cc üzerinde ki araçlar için arttırıldı arkadaşlar;1600 ün altında motor hacmi olan araçlara gelen zam tamamen KURUN yükselmesinden ve enflasyondan kaynaklanan zamlar...

dndd' Alıntı:

ingiliz anahtarını da zam gelmedi hocam onu da hesaplarsanız enflasyon 6,6 çıkar :)

bunlar değil miydi 2008 de ağlayan? Almazsınız olur biter kardeşim. Akılları başlarına gelir gene.

yılbaşı hesap kesim ve yeni modellerin çıkış zamanıdır. o yüzden eldeki stokları hem eritmeye hemde hesapları denkleştirmek için yıl sonunda fiyatlar düşer. yeni yılla beraber fiyatlar zaten eklenir.
son iki yıldır kur sebebiyle istem dışı zaten fiyatlar artı. üstüne motor hacminden dolayı yeni vergilerde eklenince son 1 yıl içinde araba fiyatları %25 arttı. 2.000 motorlar artınca 1.600leri, 1600 artınca da 1400 motorların fiyatlarını piyasa ekonomisinden dolayı arttırır zaten.
bizim ülkemizde 2.000 motor ve üstüne alınan vergi aracın fiyatının 2 katı şu anda.
yani üretip satan 1 liraya satıp üstüne kar etmeye çalışıyo. devlet sadece vergiyle 2 lira kazanıyo. bizde böyle malesef

milletin almanya da fransa da 2. eline 15- 20bin liraya bindiği AUDI A4-A6 lara- BMW 3 - 5 lere;biz burda hayal kurup bakamıyoruz bile;40-50 binin altında değil fiyatları..sıfır km de de en yüksek vergi ülkemizde maalesef...hee sayın başbakanımız diyordu ya elin hansı-helgası ısınacakkkkk doğlazgazla benim ahmetim mehmetim köürle mi ısınacak onlara da doğlagazı getirdik...eee şimdi bu konuya da bi el atsan sayı başbakanım elin hansı helgası 10 numara makinelerle bizden kat kat ucuza gezerken ne günahı var bu hatcenin-ahmetin-hasanın kat kat üstüne bindiriliyor o kadar vergiler??????hem alırken hem kullanırken...benzin-dizel de ki vergiler de cabası çünkü..

BBNET
Geri