2012 iller arası klavuzu yayınlandı

Kodla Büyü
Re: iller arası klavuz yayınlandı

peki eşleri öğretmen olan şahıslar farklı şehirlere atandığında ne olacak? Biri iptal ettirip eş durumundan tekrar başvuru yapabilir mi?

tekinergun80' Alıntı:
peki eşleri öğretmen olan şahıslar farklı şehirlere atandığında ne olacak? Biri iptal ettirip eş durumundan tekrar başvuru yapabilir mi?

1.8. Her ikisi de yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmen eşler başvuruda bulunabileceklerdir.
Bu öğretmenlerin farklı illere atanmaları hâlinde, atamasını görev yerinden ayrılmadan iptal
ettiren eş, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde
bulunabilecektir. Bu öğretmenlerden aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde
göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer
değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
il içi önce açıklanmazsa il dışını son güne bırakıp açık gösterilen okullar boşaldı mı doldu mu arayıp soracağız...
zaten bilişime çok fazla yer açılmaz arar öğreniriz ne yapalım
ah hocam işler o kadar basit olsa... sınıfçıyız hocam.

mse' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:
il içi önce açıklanmazsa il dışını son güne bırakıp açık gösterilen okullar boşaldı mı doldu mu arayıp soracağız...
zaten bilişime çok fazla yer açılmaz arar öğreniriz ne yapalım
ah hocam işler o kadar basit olsa... sınıfçıyız hocam.
hangi branş olursa olsun hocam, açık gösterilen okulları arayıp doldu mu diye sordun hadi, peki il içi yer değiştirenlerden boşalan okullar ne olacak, tercihler başladıktan sonra mı ekleyecekler sisteme ya da eklemeyecekler

bir de il dışı bu, süre de 1 hafta sadece açık yerleri göstermeleri lazım sistemde, öyle aramayla falan olmaz bu iş, tek tayinler başlasın da paldırküldür de olsa işimizi hallederiz mantığı il dışı isteyecekleri çok sıkıntıya sokacak

Şaka gibi resmen... İliçi tayinler belli olmadan ildışı tayin mi açılır? İşlerini ne kadar ciddiye aldıklarının göstergesi... Cidden kuracak cümle bulamıyorum artık...

pureheart' Alıntı:
görev yerimize gitmemize gerek var mı yoksa sadece netten başvuru yoluyla mı tayin isteyebilicez?

2.3. Öğretmenler, başvurularını şahsen yapacaklardır. Görev yaptığı il ya da ilçe dışında bulunan
ve iller arası yer değiştirme başvurusu yapan öğretmenler, iletişim araçlarıyla (e-posta,
telefon, faks vb.) kadrolarının bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle
başvurularının onaylanmasını isteyecek, okul yöneticileri başvuruları süresi içinde
onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formunun çıktısı okul
müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.

Klavuzu okuyalım diye yayınladılar değil mi?

DaMieN' Alıntı:
pureheart' Alıntı:
görev yerimize gitmemize gerek var mı yoksa sadece netten başvuru yoluyla mı tayin isteyebilicez?

2.3. Öğretmenler, başvurularını şahsen yapacaklardır. Görev yaptığı il ya da ilçe dışında bulunan
ve iller arası yer değiştirme başvurusu yapan öğretmenler, iletişim araçlarıyla (e-posta,
telefon, faks vb.) kadrolarının bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle
başvurularının onaylanmasını isteyecek, okul yöneticileri başvuruları süresi içinde
onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formunun çıktısı okul
müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.

Klavuzu okuyalım diye yayınladılar değil mi?

Okudum hocam yanlız bu maddeyi anlamadım.Her kılavuzda böyle anlamsız 2-3 madde karşımıza çıkıyor.çok karmaşık tarafları olabiliyor. birinden yardım istemek suç mu ? öğretmen zaten görevde göreve başladığında imzatılacak deniyor tatildede olsak hala öğretmen olarak görünüyoruz ne göreve başlaması bunu anlayamadım.
"Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formunun çıktısı okul
müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır."

Hocam başvuruyu yapar, telefonla arar haber verirsiniz, eylülde göreve gidince de imzalarsınız

Tatilde olsanız da öğretmen olarak görünüyorsuz ama adı üzerinde "tatildesiniz" resmen "görevde" değilsiniz. 1 Eylül'de başlarsınız göreve...

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
realforever' Alıntı:
arkadaşlar 1-12 madde kpss puanıyla kadroya gecenler için ıl dışı hakkımı vermiş yoksa ben mı yalnış anlıyorum heyecandann
banada öyle geldi
valla ben de çok heyecanlandım bu maddeye. 06.05.2010 tarihinde sözleşmeliyiz diye yemediğimiz darbe kalmamıştı. hele il içi tayin vermeyişleri de çok koymuştu ama bu sefer ben de doğru anladıysam çok sevindim. en azından yanlış yaptıklarının farkına varmış olmalılarki bu sefer unutmamışlar..

İl dışı tayinlerde norm fazlaları ile ilgili hiç bir açıklama yok, kısaca il içinde isteyecek yeri olmayan norm fazlası arkadaşların il dışı isteyememesi ne büyük bir saçmalıktır....

Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden; matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri ve bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü mezunları mesleki ve teknik liseler hariç liseleri ve ortaokulları tercih edebileceklerdir.

Ben Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum.Bilişim Sistemleri Öğretmenliği..Meslek Lisesi tercihi yapamıyor muyum?Bu maddeden bunu mu anlamalıyım sizce..

realystic' Alıntı:
İl dışı tayinlerde norm fazlaları ile ilgili hiç bir açıklama yok, kısaca il içinde isteyecek yeri olmayan norm fazlası arkadaşların il dışı isteyememesi ne büyük bir saçmalıktır....
norm fazlaları il dışı atamalara başvuru yapamaz nerde diyor?yok öyle bişey hocam bal gibide istersin il dışı

kazuo' Alıntı:
3. 4. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi alanları ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.
Kılavuzun yukarıdaki maddesinden Anadolu, Sosyal Bilimler ve Fen liselerine sınavsız atanan öğretmenler yine Anadolu vs. liselerine tayin isteyebilecek anlamı mı çıkıyor?

Öyleyse Anadolu Lisesine sınavla öğretmen atamayacaklar.
burdan bu sonuç çıkmaz.......
Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapan
öğretmenler, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi
alanları ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

ceptel email faks yoluyla haber verilerek müdürden onay alma

ya eskiden çıktı alıp ilçe mem atama şubesine onaylandırılıyordu şimdi bu yok mudur arkadaşlar??

il içinde nasıldı

erden60' Alıntı:
kazuo' Alıntı:
3. 4. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi alanları ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.
Kılavuzun yukarıdaki maddesinden Anadolu, Sosyal Bilimler ve Fen liselerine sınavsız atanan öğretmenler yine Anadolu vs. liselerine tayin isteyebilecek anlamı mı çıkıyor?

Öyleyse Anadolu Lisesine sınavla öğretmen atamayacaklar.
burdan bu sonuç çıkmaz.......
Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liselerinde kadrolu olarak görev yapan
öğretmenler, güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi
alanları ile bilim ve sanat merkezleri hariç tüm eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.
Hocam gerekçenizi anlayamadım. Anadolu liselerine sınavsız atananlar kadrosuz mu görev yapıyorlar ki?

Arkadaşlar bir sorum olacak... Biraz saçma gibi ama konu Meb olunca insanın kafasına bu tür saçma şüpheler geliyor...
9 Ağustosta Görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması demiş takvimde. Sanki göreve başlama 9 ağustosta son gibi anlaşılıyor bu cümleden. Ya da acaba zaten atandıktan 15 gün içinde göreve başlama hakkımız var, bu yüzden mi son tarih yazılmamış... Sonuçlar açıklanır açıklanmaz hemen ertesi gün göreve başlamanın sona ermesi gibi bi durum söz konusu olamaz sanırım. Ama önceki takvimlerde bitiş tarihi de yazılırdı. Siz ne anlıyorsunuz bu cümleden???

iliçi sonuçları 1-2 ağustosta sonuçlanacak diyor kılavuz. ama il dışı 30 temmuzda başlayacak bu nasıl oluyor. önce il içi nin sonuçlanması gerekmiyormu iliçi sonuçlanmadan il dışı başlıyor bu saçmalık değil mi.

adige_emrah' Alıntı:
iliçi sonuçları 1-2 ağustosta sonuçlanacak diyor kılavuz. ama il dışı 30 temmuzda başlayacak bu nasıl oluyor. önce il içi nin sonuçlanması gerekmiyormu iliçi sonuçlanmadan il dışı başlıyor bu saçmalık değil mi.
bence kafalarına göre bi plan yapmışlar. iliçinde açtıkları boş yerleri sanırım ildışında açmayacaklar. ildışı için de yalandan bi kaç okul gösterecekler. hem de en kötü okullardan... plan yok program yok... işinize gelirse mantığı...

tekinergun80' Alıntı:

Hocam geçen sene bizde aynı durum olmuştu.. Eşim ve ben farklı illere atamamız çıktı... Hangi il bize mantıklı geldiyse diğeri iptal eder...
Farklı illere atamanız çıkarsa, eşlerden biri görev yerinden ayrılmadan atamayı iptal ettirir. Daha sonra özür durumundan yanına gidersiniz... Ama geçen sene il/ilçe emri vardı.. Bu sene kaldırıldı heralde.. onu tam araştırıp ona göre hareket edin bence....

cakin' Alıntı:
arkadaşlar bu iki maddeden, il ve ilçelerde görev yapan öğretmenler görevlendirmelerini iptal edip kurumlarına döndükleri taktirde tayin isteyebilirler şeklinde bir anlam çıkarıyorum. doğru mu anladım acaba?

bizim ilimizde o şekilde yorumladı, ilçe memde argedeydim istifa ettim...

kily' Alıntı:
ceptel email faks yoluyla haber verilerek müdürden onay alma

ya eskiden çıktı alıp ilçe mem atama şubesine onaylandırılıyordu şimdi bu yok mudur arkadaşlar??

il içinde nasıldı

Evet var ama öğretmen yoksa bu işlemleri idare(ciler) yapıyor.

Arkadaşlar il dışı atamalarda HEM'ler açık görünüyor mu? Böte mezunları normalde HEM leri istiyor değil mi?

BBNET
Geri