2011 MEB İÇ DENETİM RAPORU Biri bunu bana açıklayabilir mi?!

Kodla Büyü

receps

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
422
2011 Yılı İç Denetim Raporları
Sıra No Denetlenen Süreçler/Alanlar Denetimi Gerçekleştiren İç Denetçiler Rapor
Tarih Sayısı
1 Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Süreci Fevzi VURGUN – Hasan ÜNSAL 27 Temmuz 2011 2011/1
2 Yatılı İlköğretim Bölge Okulları Süreci Adem YAMAN 26 Ağustos 2011 2011/2
3 Bilişim Hizmetleri Süreci * Durmuş GÖKMEN – Ertuğrul TOY – M. Davut DEMİRCİ 26 Temmuz 2011 2011/3
4 Stratejik Plan Uygulama Süreci Adem YAMAN – Ertuğrul TOY 17 Şubat 2012 2011/4
5 Mesleki ve Teknik Öğretim Yönetimi Süreci Durmuş GÖKMEN – Osman KAŞ 20 Ocak 2012 2011/5
6 Din Öğretimi Süreci Hasan ÜNSAL 19 Aralık 2011 2011/6
* Bilişim Hizmetleri Süreci İç Denetim Raporu: Bilgi Teknolojisi Denetimi kapsamında, “elektronik bilgi sistemlerinin sürekliliği ve güvenilirliği” değerlendirildiğinden, söz konusu rapor GİZLİ belge kapsamına alınmış ve kamuoyu ile bulgular paylaşılmamıştır (Karar, İç Denetim Birimi Başkanlığınca alınmıştır). İç Denetim Koordinasyon Kuruluna da sadece bilgi verilmiştir.
2011 yılında hazırlanan iç denetim raporu sayısı 6’dır. Tüm raporlarda iç denetçiler tarafından tespit edilen bulgular ve getirilen öneriler Bakanlık Üst Yöneticisi tarafından uygun görülmüştür. Üst yönetici ile iç denetçiler arasında mutabakata varılamayan herhangi bir hususun bulunmaması ve de getirilen önerilerin hayata geçirilmesi konusunda Müsteşarlık Makamından alınan destek, Millî Eğitim Bakanlığı iç denetçilerinin yüksek bir özgüvenle yollarına devam etmesine yardımcı olmuştur.

http://www.memurlar.net/haber/219530/
Neden bilişim hizmetleri süreci gizli tutulmuş olabilir? Sonuçta sadece var olan sorunlar ve öneriler var, tam raporu inceledim biraz, nasıl bir güvenirlilik sorunu olur ki?
 
Benim anladığım kadarıyla burada bahsettiği eğitim kısmı, yani bilişim teknolojileri dersi değil. Bakanlık ta kullanılan Bilgi Teknolojisi altyapısı ile ilgili denetim. E-okul ve mebbis gibi projelerin altyapıları ile ilgili denetim. İç denetim biriminin Bilgi teknolojileri altyapısında ortaya çıkardığı zaaflar MEB e saldırı yapmak isteyenler için yol gösterici olabilir. En basitinden kullanıcı denetimi ile ilgili bir zaaf var ise kendini hacker zannedenler bu zaafiyeti kullanmak isteyebilirler. Kaldı ki bu şekilde İç denetim raporlarında Bilgi Teknolojileri ile ilgili kısımlar hiç bir kurum tarafından kamuoyu ile paylaşılmaz.
 
Geri
Üst