2008-UBAK Projesi 15+1 Exper BT Vista'dan Windows 7'ye Geçme

Kodla Büyü

who_is_who

Site Gezgini
Mesajlar
90
Arkadaşlar okulumuza 2008-UBAK Projesi kapsamında okullara kurulan 15+1 Exper BT Lab (Vista) kuruldu. Hepiniz biliyorsununuz ki Vista çok tutmadı. Onun için bilgisayarları Windows 7'ye yükseltmek istiyorum ama data Teknik e aradım. Yülseltme söz konusu değilmiş. Biz kendimiz kursak bi problem çıkar mı? Windows 7 kuran var mı? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ben müdür yardımcısıyım. Bizde formatör yok ben ilgileniyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Başa gelmeden bilinmiyor demekki :) bende aynı konudan muzdariptim. kur hocam driverları koyarım buraya. :tr:
 
Başa gelmeden bilinmiyor demekki :) bende aynı konudan muzdariptim. kur hocam driverları koyarım buraya. :tr:
 
Windows 7 proğramını bir kaç bilgisayara kurdum. Driverlarını kendi tanıyor. Tanımazsa aygıt yöneticisinden tanımadığı donanımı güncelleştirirsen internetten bulup kendisi kuruyor. Öğrenmek için cesaret...
 
arkadaşlar vbende düşündüm tüm makinalara win7 yi kurmayı fakat bir sorun var. tüm makvinalara lisanlı vwin 7vyi nerden bulacaaz. vbulamazsak korsana girerki bi aksilik olunca başınız yanar.
 
ya hocam microsoft eğitim kurumlarında çok lisans aramıyor. O yüzden istiyorsanız kurun. BSA lisans konusunda daha çok şirketlere sorun çıkarıyor. Microsoft un Türkiye deki en iyi müşterisi MEB. Her yıl onbinlerce lisans alıyo bakanlık. Şimdiye kadar Türkiye de hiç bir okuldan lisansız program kullandım okulu bastılar diye bişey duydunuz mu? Telif hakları yasası bile bu konuda belli sınırlarda esneklik tanıyor. Sorun çıkmazz
 
arkadsım ben windows 7 kurdum. cogu driverlerini kendi tnıyor. bir tek ses driverini ben tanıttım. vista hergün problem oluyordu
 
Arızalandığında firmaya gönderdiğinizde sorun çıkartılar ama yok arızayı ben gideririm diyorsanız kurun hocam.
 
Aynı bilgisayarlardan bende de var üstelik 20 tane de KİEM den gelenler var. özellikle kiem den gelenler bir enkaz, xp de hata üstüne hata veriyorlardı geçen dönem hepsine win7 Ultimate kurdum,Netsupport adobe web suite vs vs. hepsi çalışıyor. win7 tavsiye ederim.
 
Hocam UBAK kapsamında gelen bilgisayarların işletim sistemini değiştirmeden önce, recovery dvd'lerinin sağlam olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye derim. Çünkü bilgisayarların kasalarındaki seri numaraları Vista Home Premium olmasına rağmen, makinelerde Vista Business kurulu. Recovery dvd'lerinde sorun varsa, Vista'ya geri dönmek istediğinizde tek seçeneğiniz Home Premium olabilir.
 
hocam ben XP kurdum datateknik bozuk bilg için gelmişti. Elemanla baya muhabbet etmiştik. Eleman " Benim şimdi yapmam gereken şey arayıp sizi ihbar etmek dedi. Lisansız xp kullanıyosunuz diye. Ama Hocam seni sevdim" dedi. Apar topar vistaya döndürdüm labı. Kimseye bişey olmaz ama gelir bize çatar aksilik. Sen sen ol müdürden bağımsız iş yapma hocam. Benim müdür çevirelim hocam dedi.

Kolay gelsin :))
 
bayghost' Alıntı:
hocam ben XP kurdum datateknik bozuk bilg için gelmişti. Elemanla baya muhabbet etmiştik. Eleman " Benim şimdi yapmam gereken şey arayıp sizi ihbar etmek dedi. Lisansız xp kullanıyosunuz diye. Ama Hocam seni sevdim" dedi. Apar topar vistaya döndürdüm labı. Kimseye bişey olmaz ama gelir bize çatar aksilik. Sen sen ol müdürden bağımsız iş yapma hocam. Benim müdür çevirelim hocam dedi.

Kolay gelsin :))
tek yapacağın patronunun telefon numarasını sormak olacaktı. Çok Bilmiş elemanlara taviz vermeyin.Sevmiş bide :( .
Ben seni bundan sonra çok sevicem deseydin. :verymad:
 
Arkadaşlar evet vista çok hantal o yuzden çoğu idareci arkadaşım windows 7 yahut Xp'ye cevirdi. Ama şunu unutmamak gerekli bilgisayarlar GARANTİ KAPSAMI dışına çıkıyor. her hangi bir sorun oldugunda bilgisayarda illaki vista olarak servise gondermeliyiz.
 
ben de kurdum yaklaşık 1 ay oldu..vistayla uğraşılmaz. sadece sesi tanımıyor..onu indir ama çok uzun sürüyo inmesi onun için iyi kaydet :) lisanssız kullanıyosun falan diyen tiplere de kulak asma microsoft milyonlarca dolar kazanıyor meb'den. çok hızlı ve verimli..xp kalmayacak piyasada yakında..bize dos öğretmişlerdi, onun gibi bişey artık xp :puhaha: çocuklara yeni teknolojiyi öğret hocam :+1: :+1: :+1:
 
hatta office 2007,2009 kullandırmak lazım.. çocuklar büyüdüğünde office 2003 kalmayacak :mrgreen:
 
mutlu112 arkadaşım bende de ses kartında sorun çıktı uzun zaman geçmiş inş. bu konuya bakıp cevap atarsın nerden indirdin ses kartı driverını
 
evet arkadaşlar benim de 45-48 kişilik sınıflarım var ve elimde 15+1 lab var hem de 1 tanesi rehberlik odasında bir tanesi de öğretmenler odasında bana 13+1 kaldı.
hem benden öncekiler koruma kartının üzerine deepfreeze çekmişler kartlar da silikonla yapıştırılmış anakarta.
Bugün müfettişler geldi ve biraz gaz verdiler güzelleşedek dediler okul için ama görecez. okula 1 buçuk ay oldu geleli. Tabi okul ilçenin en büyük okulu kaymakam çocuğu polis komser doktor çocukları bizde ama bakalım görecez nasıl olacak 1 ayda elektrik tesisatını yaptırabildim yani sigortaları açtılar:))
 
PC lerde Busines kurulu ama gelen dvdler ise home basic.Poblem en başından geliyor.Üstüne üstlük vista ağ konusunda zayıf.win7 kuracağım ama bende cesaret edemiyorum.
 
Hocam bende aynı lab ta çalıştım ve hiç te sorun çıkmıyordu, çünkü bilgisayarlar gerçekten iyidi. Ben herzaman orjinalinin değiştirilmemesinden yanayım. Kendi şahsi bilgisayarınıza dilediğinizi kurun ama okulda lisanslı ürün kullanın. Düşünün 5. basamak ta lisanslı yazılımdan bahsediyorsunuz fakat kullandığınız ürün korsan :-1:
 
aynı durum benim atandığım okuldada vardı.hatta benden önce xpye çevirmişler tüm vistaları.vistayla uğaşıcaz derken ömrümüzz bitiyo.lisanslı lisansız ne diye sorun çıksın arkadaşlar teknik servise ne .sanki her çağırıldığında kalkıp geliyorlarmı.benim 1 yıl beklediğim olmuştu tamire gelsinler diye sonra kendi imkanlarımla çözmüştüm sorunumu.o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.
 
bu bilgisayarlarda vista business işletim sistemi olsada, kasa üzerinde home basic(yada premium) ürün anahtarları mevcut.ilginç bir durum.
 
merhabalar
cahil cesaretiyle hareket etmenin kimseye faydası olmaz
izmir de netSupport lisanssız kullanım ile ilgili şikayet sonrasında yapılan incelemede bir öğretmen ve bir müdür yardımcısı ile soruşturma açıldığı ve açığa alındığına dair söylentiler dolaşmıştı bir zamanlar

balon olabilir ama olmayabilirde eğer değilse oradaki arkadaşların fedakarlıklarının bir anda unutuluverdiğini hatırlatmak gerekir sanırım .

microsoft ile meb arasında imzalanan protoköl gereğince ( bizdeki Eğtime 100% destek ) benzeri bir anlaşma var . PİL lisans diye tabir edilen bir lisans. resmi eğitim kurumlarında en az 50 adet bilgisayar için geçerli toplu lisans anlaşması. win7 150$+kdv (50 bilgisayar için toplam rakamdır) ye alabilirsiniz. 200 liralık bir masraf için bin bir takla atmaya gerek yok. microsoft ankara kurumsal satışla görüşebirsiniz. bu bedel karşılığında size bir sertifika gönderilecek bu kurumdaki 50 adet bilgisayar win7 olarak lisanslanmıştır diye . onu da alır girişe çerçeveletip asarsınız.

peşin satan gibi işinize bakarsınız.

bu bahsettiklerim office sürümleri için de geçerlidir.
ayrıca ben okulumda server kurmak istiyorum diyorsanız win server 2008 akaemik lisans olarak 70% indirimle alabilirsiniz .

hepinize kolay gelsin

saygılar
 
Vista'nın açılması (takılmadan çalışabilmesi) 5 dakikayı buluyor. Gerçekten Win7 kurmak lazım.
 
Vista Microsoft firmasının ayıbı bunu ayıbı kapatmak içinde Windows 7 yi piyasaya sürdüler evet diğer işletim sistemleri ile kıyaslayacak olursak tek kelime ile muhteşem fakat tipik Amerikan Politikası (fimlerinde görürsünüz Amerika hep haklıdır) çıkıpta demediler; Vista bizim için hüsrandı yerine Windows 7 yi piyasaya sürdük, Vista lisans sahiplerine Windows 7 ye geçiş ücretsizdir...

Kişisel düşüncem ise şudur; her ne kadar yasal olmayan yazılım kullansanızda amaç öğrencilere en iyisini, en güncelini öğretmek ya da göstermek değil mi? Öyleyse bazı konularda da bırakalım şeffaf olmayı onlar düşünsünler sonuçta kullanmadığınız Vistalar için lisans ücreti ödenmiş... 8)
 
Geri
Üst