2005 modeli civarında dizel arabada yardımcı olur musunuz?

Kodla Büyü

coderfree

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, 2004-2006 modeli civarı dizel araba almayı düşünüyoruz,araba konusunda pek bilgili sayılmam ancak birilerine sorarak, forumlarda yazılanları okuyarak cevap bulmaya çalışıyorum.Aslında sedan kasa tipini tercih ediyoruz ancak aradığımız fiyat olan 14-17 bin arasında istediğimiz pek arabayı bulmadık bu yüzden arama kriterlerine göre HB geliyor.
Siz olsanız; Skoda Fabia 1.4 TDI Classic, OPEL Corsa 1.3 CDTI Essential, FORD Fiesta 1.4 TDCi Comfort modellerinden hangisini tercih ederdiniz?Yakıt konusunda 3'ü de iyiymiş sanırım ama sağlamlığı,iç konforu, içeriye ses gelmesi gibi özellikleri gözetirsek ne derdiniz?Bir de kullananlar varsa bu arabalarda arkaya 3 kişi sığabilir mi?
Söylediğim model ve fiyat civarında önerebileceğiniz daha iyisi varsa elbette onu da dikkate alacağım.

fabia ile corsa genişliği aynıdır. Fiesta yaklaşık 40 cm daha geniş.
ses miktarı fabia>fiesta>corsa lastiklerin yumuşaklığı da önemli tabi
bir dönem corsa kullandık şu an hala 2005 fiesta kullanıyoruz. Araba uzun süre Bursa şehir içi trafikte ticari kullanıldı. Süspansiyonu biraz serttir ama girip çıkmadığı çukur vs kalmadı bence dayanaklı bir araba. yağını suyunu koy sür başka bir sıkıntısı olmuyor. fiesta süspansiyon serttir, yol tutuşu da fiestada daha iyidir.
Konfora gelince arabaların sınıfları belli :) 2005 yılında bu sınıf arabalarda fazla konfor aramamak lazım.
uzun yolda bu sınıf dizel araba fiziksel olarak sizi yorabilir kafanızı şişirebilir. Ama sürüşü zevkli. özellikle rampalarda torkları sizi şaşırtabilir.

benim 2004 fiesta comfort dizel vardı bu yaz sattım..arabadan memnundum turbo dizel olduğu için çekişi falan gayet iyi..arkaya 3 kişi sığar ama tümseklerde altı değebiliyor bazen..yakıtı çok iyi pişman olmazsınız fiestadan diye düşünüyorum

2005 cady satıyoruz sıfır görünümünde henüz 42.000 km istediğiniz konfora sahip üstelik geniş ancak paranız yetmiyor maallesef 25 e vereceğiz.Keşke imkanınız olsa da alabilseydiniz.

dizel aracın 2. eli iyi araştırılmadan alınırsa çok baş ağrıtabilir,masrafları benzinliye göre pahalıdır.

o segmentte c3'leri de bir araştırın derim.
Ben çok memnunum.
Babamda 2004 fiesta var abimde 2005 seat cordoba bende de 2006 c3 hepsini denedim.
benim için fiestadan sa c3 daha derli toplu ve daha sessiz geldi. Belki de kullanmaya alışık olduğum içindir. Ama okulumuzda araba alan bir arkadaşımız vardı o da fiesta yerine c3'ü seçmişti sayemde :)
Sedan kasa olarak cordobayı da düşünebilirsiniz. CruseControl dahil herşey var arabada.

wes, yorum için tşk. bizimkiler geniş araba olsun dediler.Doğal olarak bu yazdığım arabalar hep elendi.2000 model astra'lar kafamıza yattı şimdi de 1.6 lpgli mi alsak, 1.7 dizel mi alsak onda kararsız kaldık.

Astra 1.7 nin vergisi sanırım 1.6'ya göre yüksek. Tam emin değilim.

Geniş araba istiyorsanız C segment bir araba almanız gerekecek. Haliyle fiyatlar da B segmentlere göre biraz daha fazla.
Model yılını düşürmeniz gerekecek sanırım.
Cordoba'yı bir araştırın derim hala. Eğer görebileceğiniz bir yer varsa bir görün bence. Hem geniş, hem dizeli de mevcut, hem de fiyatları sizin söylediklerinize yakın.

BBNET
Geri